Wolfie

Wolfie: een prentenboek van klei WIN

Het prentenboek Wolfie is natuurlijk niet letterlijk van klei gemaakt. Maar de illustraties in het boek zijn niet getekend, maar van klei. Je denkt dat het boek heel eng is, maar dat blijkt wel mee te vallen. Een bijzonder boek én leuk verhaal. Je kunt het winnen. 

Wolfie: een prentenboek van klei WIN

Andy Harkness (de maker) is illustrator en werkte mee aan grote Disney-films als FrozenPocahontas en Vaiana. Voor zijn prentenboek Wolfie boetseerde hij alle bomen, ravijnen en personages met klei. Het resultaat is een spannend en tegelijkertijd schattig verhaal mét prachtige en bijzondere spreadsheets.

Bekijk het boek hier

Zo maakte hij het boek

Wat een werk!

Het verhaal

Wolfie heeft honger! Hij gaat op zoek naar de konijnen in het bos. Hij stampt langs bomen, springt in het beekje en klimt in een oude eik. Maar hij ziet de konijntjes nergens. Als lezer zie je ze natuurlijk wel verstopt. Leuk om met een peuter of kleuter te zoeken naar de konijntjes en te tellen hoeveel je er ziet. Onze dochter van drie dacht dat het een eng verhaal was, want de wolf mocht toch de konijntjes niet opeten? Het ziet er ook spannend uit met alle donkere kleuren en de blauwe wolf. Maar gelukkig valt het dus wel mee hoe eng het uiteindelijk is.

Wolfie

Ik vind het zo knap gedaan! De illustraties van klei zijn echt prachtig met veel details, daar zitten heel wat uurtjes in. En ook een inspiratie om met klei te werken, thuis en in de klas.

Win

Je maakt ook kans op een exemplaar! Laat hieronder weten voor wie je het wilt winnen. 13 april mail ik de winnaar.

Bekijk het boek hier