WOW PARK Denemarken

WOW PARK Denemarken

WOW PARK heet dit fantastische speelpark met recht. Ik ga het gewoon zeggen, ik vind het er leuker dan Legoland. Vooral met mooi weer is deze enorme speeltuin voor iedereen in Denemarken geweldig. We waren er een hele dag en ik wil eigenlijk weer terug, zoveel lol gehad!

Wat is WOW PARK?

WOW PARK is eigenlijk een hele grote speeltuin voor alle leeftijden. Als je binnenkomt zie je meteen de vuurplaatsen staan waar je kunt barbecuen en roosteren. Je mag hier je eigen eten en drinken voor meenemen. Dat had ik al gelezen bij de recensies, dus waren wij erop voorbereid. Koelbox mee met worstjes en broodjes en gaan.

Vervolgens loop je verder en zie je enorme boomhutten die ook aardig hoog gebouwd zijn. Hier tussen hangen touwen waar je gemakkelijk overheen loopt. Met een soort grote zakken glijd je weer naar beneden. Ernaast liggen enorme netten waar je overheen kunt lopen, al is dat best moeilijk. Je lijkt er twee zweven en als je springt, ga je heel hoog en val je bijna altijd (zacht hoor, dat wel). De ballen maken het extra lollig, ik pieste zo ongeveer in mijn broek van al het lachen.

Weer verderop zijn er geiten waar je bij mag, een doolhof, een tuimelrad voor grote kinderen en een survivalbaan. Je kunt het nergens mee vergelijken, het is zo uniek! Wij zijn er echt de hele dag geweest en gingen ontzettend moe, maar voldaan naar het huisje terug. Ik ben al dol op speelbossen, maar dit is echt mijn favoriete speeltuin ooit! Verwacht geen spetterende shows of spanning en sensatie, maar wel enorm veel lol, spel en dus vrolijkheid. I love it!

WOW PARK Skjern

Inmiddels zijn er twee WOW PARKEN: één in Skern en één in Billund. Wij kozen voor Skern, dit was het meest dichtbij ons huisje van Landal Seawest.

WOW PARK Skjern ligt in het bos. Het is dan ook een uitgangspunt van de eigenaren om de natuur met groot respect te behandelen. Er is maar één doel van het park: spelen, lees er hier meer over. En iedereen mag spelen, van jong tot oud. Ik zag peuters rondlopen, maar ook pubers de grootste lol hebben. En wij hebben als gezin ook wat afgespeeld en in tijden niet zo gelachen.

Meivakantie

Wij waren in de meivakantie in het park en dan hebben de Deense kinderen geen vakantie. We hadden er dus alle ruimte om te spelen, het was er niet druk en de hele dag zonnig. We kwamen enkel Nederlanders tegen, maar ook niet veel. Een tip dus om in de meivakantie of in augustus te gaan, als de Denen geen vakantie hebben voor nog meer ruimte.

WOW PARK Denemarken

Wat speelden wij?

We begonnen vooraan in het park. Hier zijn de grote boomhutten met de touwen ertussen. Voor onze vierjarige was het best pittig, maar ze kon het wel! Het duurde alleen wat langer ;). We gingen van boomhut naar boomhut of gleden naar beneden door de grote zeilen. Je gleed niet hard en wij als volwassenen bleven zelfs hier en daar steken. Daar begon het gelach dus al behoorlijk ;). Voor onze dochter een uitkomst, want hoge glijbanen vindt ze nog wat eng.

Voor de wat jongere kinderen heb je vooraan in het park een zandbak en wat kleine boomhutten om tussendoor te lopen. Vond onze jongste ook erg leuk.

Vervolgens probeerden we de grote netten uit in de lucht met de ballen. Die van de foto vond ik nog niet zo eng, hier was je redelijk dichtbij de grond, maar je kon wel lekker springen. Er was een net nog vele malen hoger en daar durfde ik amper te lopen. Ik heb eigenlijk geen hoogtevrees, maar ergens diep naar beneden kunnen kijken vind ik wel eng. Ik denk dat we het langste hebben gespeeld op het net met de ballen. Het was zo heerlijk met z’n viertjes! Onze dochter helpen met springen, gekke dansjes doen, spelen met de ballen en natuurlijk elkaar omduwen. Hier hadden we zo’n enorme lol! Het is nog het meest te vergelijken met een springkussen, maar dat dekt de lading ook niet. Je moet het echt zelf uitproberen ;).

We liepen door naar de kinderboerderij om de geiten te aaien. De kleintjes liepen zo over onze dochter heen! Erachter stond een heel groot, soort waterbed waar je op kon liggen en lopen. Onze oudste was ook te vinden bij het grote rad waar je in kon lopen, net zoals hamsters. We kregen trek, dus vonden we het tijd om de worstjes en de broodjes tevoorschijn te toveren. We mochten de koelbox bij de ingang laten staan, in het winkeltje, echt heel vriendelijk! Het vuur staat de hele dag aan, kun je gewoon vrij gebruiken. Dit ken ik ook wel van mijn stagetijd in Zweden. Overal zijn vuurplekken te vinden waar je je eigen worstjes kunt braden. Ik vind dat heerlijk en krijg weer helemaal een warm gevoel als ik alleen maar aan dit moment denk. Zo prachtig om buiten te kunnen leven, spelen én eten.

Bij de ingang kun je zelf ook popcorn kopen om te poffen, maar dit duurde lang zoals wij zagen. Ook vind je er marshmallows om te roosteren. Wij namen ze zelf mee en ook dat was helemaal prima. Onze oudste zit op scouting en leerde een stok slijpen. Dat kon hij hier mooi laten zien :).

Na de lunch wilden onze kinderen graag knutselen met al het materiaal uit de natuur dat je er kosteloos mag pakken. Even een rustmomentje na het eten, zij houden ervan. Er staat ook verf en je kunt stiften pakken. We liepen erna nog samen naar het doolhof dat echt wel een moeilijke is en naar de stormbaan achterin het park. Het liep al tegen sluitingstijd, dus moesten we wel terug. En dan nog hadden we nog niet eens alle speelactiviteiten, zoals kabelbanen gehad.

Mochten we nog eens naar Denemarken gaan, dan komen we hier zeker terug, ik vond het geweldig!

We kregen de activiteit van Visit Denmark en Visit Vesterhavet.