Yo-ga mee de wereld rond! WIN

Yo-ga mee de wereld rond! WIN

Door Yvonne. Ik ontving het boek Yo-ga mee de wereld! rond met de post om er een recensie voor te schrijven. Tevens mag een lezer van jufmaike.nl dit boek winnen. Aan het eind van deze blog lees je hoe je kans maakt op een boek Yo-ga mee de wereld! rond van Nynke Bos.

Yo-ga mee de wereld rond! WIN

Mijn eerste indruk

Yo-ga mee de wereld rond! is een gebonden boek met een uitnodigende geïllustreerde voorkant. Op de achterkant van het boek lees ik:

Yo-ga mee de wereld rond! neemt je mee in vier voorleesverhalen naar de jungle in Azië, de woestijn in Egypte, de drukte van New York en de eilanden van Oceanië. De verhalen zijn zo te lezen dat je de yoga-oefeningen meteen mee kunt doen. Kinderyoga helpt om spanning in het hoofd en het lichaam te verminderen. Met yoga bouw je kracht, lenigheid en balans op. Samen yoga-oefeningen doen zorgt bovendien voor plezier, verbondenheid en vertrouwen. De yoga-oefeningen in dit boek zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar. 

Bekijk het boek hier.

Kijk hier voor een blog over ‘Yoga met jonge kinderen’

Wat vind ik?

Als ik het boek opensla zie ik inderdaad een verhaal waarbij tekst afgewisseld wordt met yoga oefeningen die te maken heeft met de net gelezen tekst. De illustraties van Wendelien van de Erve spreken meteen aan. In Yo-ga mee de wereld rond! wisselen verschillende yoga oefeningen elkaar af: van houdingen, samenwerkoefeningen tot aan ademhalingsoefeningen. Door de verschillende oefeningen af te wisselen met een leuke verhaal worden jonge kinderen actief betrokken bij het voorlezen.
De oefeningen worden goed uitgelegd in tekst en tekeningen.
Bij elk verhaal kun je starten met de zonnedans en eindig je met de maandans. Deze staan in het begin van het boek uitgelegd.

yo-ga

Voor welke leeftijd?

Op de achterkant staat dat het boek geschikt is voor kinderen ouder dan 3 jaar. Voor een grote groep peuters die veel van leeftijd verschillen (2 tot 4 jarigen) is het boek niet helemaal geschikt, maar met één of twee 3 jarigen (bijvoorbeeld thuis) kun je dit boek wel goed gebruiken om yoga te doen. Voor oudere kinderen is dit boek heel geschikt. En voor hen zijn de samenwerk oefeningen ook erg leuk om samen te doen.

Yo-ga mee de wereld rond! is het tweede yoga boek van Nynke. Yo-ga je mee? heet het eerste boek.
Deze kun je hier bestellen.

Win

Wil jij kans maken op Yo-ga mee de wereld rond? Vul dan onder de blog een reactie in en laat ons weten waarom je dit boek graag zou willen winnen. Dinsdag 23 maart mailt Maike de winnaar.