schaduw met schaduwdoek

Zandbak in de schaduw met een schaduwdoek

Bij mijn vorige werk hadden we een speciaal kleuterplein aan de achterkant van het schoolgebouw. Pal in de zon en geen zuchtje wind. In de zomer kon het dan ook behoorlijk heet worden. Hadden we toen maar een schaduwdoek gehad. 

Schaduwdoek

Schaduw is voor kinderen natuurlijk heel belangrijk. Het is niet goed voor hun huid om pal in de zon te zitten en te spelen. Daarbij spelen ze vaak zo intensief dat ze oververhit kunnen raken. Daarom was ik erg blij dat we een schaduwdoek kregen voor in onze achtertuin.

Schaduwdoek

We hebben een heerlijke zitplek aan de achterkant van ons huis. De vorige bewoners hadden ook een schaduwdoek, dus de haken zaten nog in de muur. Ideaal, konden we dit doek zo ophangen. We kozen voor een licht doek, met het idee dat het dan ook lichter in de tuin is. We hebben het al even kunnen uitproberen toen het zo warm was en het is echt ideaal! Geen parasol meer nodig die je steeds moet verslepen en die bij ons ook nog regelmatig omvalt. Een schaduwdoek vind ik ook heel handig op het plein op school, vooral boven de grote zandbak. Geen kinderen die verbranden, al moeten ze nog steeds goed ingesmeerd worden natuurlijk.

Lees ook: 13 TIPS OM HET BUITENSPELEN TE VERRIJKEN

Zandbak

Zandbak in de tuin

We kregen ook een zandbak. Die blauwe schelp was toch echt te klein geworden voor onze peuter. Het was een bouwpakket, maar mijn man kreeg de zandbak aardig snel in elkaar.
De bodem was nog open, dus moesten we een zeil halen bij de bouwmarkt. Toen dat er eenmaal onder geniet was, zat het zand er zo in.

Lees ook: WEEKOVERZICHT #2

We kozen ervoor om de zandbak niet onder de schaduwdoek te plaatsen. Daarvoor was het doek net wat te smal. Wel staat de zandbak beschut onder een boom en kunnen we hier natuurlijk wel de parasol plaatsen.

Lees ook: UREN THEE LEUTEN OP DE RAND VAN DE ZANDBAK?

Picknicktafel

Picknicktafel voortuin

Mijn eigen favoriet is toch wel de picknicktafel die we kregen. Deze variant, die ook als bouwpakket geleverd werd, past precies in onze voortuin. Nu heb ik een plek om buiten te werken bij mooi weer. Als onze peuter iets ouder is, kan hij voor in het speeltuintje spelen terwijl ik typ ;). Vriendjes en vriendinnetjes kunnen makkelijk aanschuiven voor een glaasje limonade. Ik denk dat ik hier nog aardig wat momenten zal zitten :).

Dit is een jufmaikeadd.