Zenuwen voor een beoordelingsgesprek

Zenuwen voor een beoordelingsgesprek

Ik ben een perfectionistisch. Ik moet altijd het beste uit mezelf halen en als ik een keer een foutje maak, heb ik voor mijn gevoel meteen gefaald. Had ik nu ook zenuwen voor een beoordelingsgesprek? 

Zenuwen voor een beoordelingsgesprek

Ik kan me er ontzettend druk om maken, een beoordelingsgesprek. Tijdens zo’n gesprek hoor ik vaak alleen mijn leerpunten en ‘vergeet’ ik de positieve dingen die over mij gezegd worden. Die leerpunten wil ik dan zo snel mogelijk aanpakken, want ik wil de beste juf zijn die er is.

Lees ook: MAG IK VAN MEZELF EEN GEWONE JUF ZIJN? 

Vast contract

Nu was het weer tijd voor mijn beoordelingsgesprek. Het zou een extra spannende moeten zijn, aangezien ik dan zou horen of ik een vast contract zou krijgen. Maar twee weken voor het gesprek kreeg ik ineens een fles bubbels met de vraag of ik wilde blijven. Wat fijn om deze waardering te krijgen en wat haalde het al behoorlijk wat druk van de ketel!

Lees ook: MIJN EERSTE SCHOOLWEEK

Beoordelingsgesprek

Het was wel mijn allereerste beoordelingsgesprek op deze school. Ik verwachtte dus veel zenuwen bij mezelf, maar gek genoeg maakte ik me helemaal niet druk. Ik stond de laatste observatiemomenten vol energie voor de klas, zat lekker in mijn vel en straalde dat, naar ik denk, aan alle kanten uit. Het gesprek viel op de dag van het schoolreisje, dus had ik ook helemaal geen tijd om me druk te maken. 😉

Lees ook: FOUTEN ZIJN HET BEWIJS DAT JE HET PROBEERT

Positief

In het gesprek hoorde ik mooie positieve dingen over mezelf en die heb ik goed opgeslagen. Er waren uiteraard wat leerpunten, wie heeft ze niet, maar het klonk als puntjes op de i. Ook in het gesprek durfde ik aan te geven dat ik graag de beste ben, al weet ik helemaal niet wat je daarvoor in huis moet hebben. Ik kreeg ook terug dat je zeker niet de beste hoeft te zijn. We weten ten eerste niet wanneer je de beste bent. En dat hoeft ook helemaal niet bij alle kinderen te passen. Zo af en toe komt er een zeurderig stemmetje opzetten die doorzaagt over de leerpunten. Maar die druk ik snel de kop in. Ja, ik kan nog altijd leren, maar ik doe ontzettend mijn best en dat is goed genoeg.

Hoe ga jij een beoordelingsgesprek in? 

Uitgelichte foto: Shutterstock