Zilveren weken lespakket

Zilveren weken lespakket

De zilveren weken zijn na de kerstvakantie. De tijd om de regels aan te scherpen en weer volop te werken aan groepsvorming. Ik schreef een lespakket voor de eerste weken na de kerstvakantie met groepsvormende activiteiten en materiaal voor leuke kringen.

Er gaat soms wat mis met de verzending van het bestand. Ik werk aan een oplossing! Heb je het bestand niet ontvangen, maar wel betaald? Stuur me een mail op info (at) jufmaike.nl dan stuur ik je de link zo snel mogelijk. 

Bestel het pakket via de winkel

Zilveren weken lespakket

Je kunt het gebruiken voor de eerste schoolweken na de kerstvakantie. Ik heb het vrij algemeen gehouden, zodat je de activiteiten in alle groepen kunt inzetten. Haal eruit wat voor jouw groep past en pas het eventueel aan. Het zijn voornamelijk groepsvormende activiteiten, energizers, kringen en coöperatieve werkvormen die je naast de (les)methodes kunt inzetten tijdens de zilveren weken.

Heb je het lespakket van de Gouden weken al? Je vind er veel dezelfde activiteiten in terug, maar er is ook wat nieuw materiaal voor na de kerstvakantie en twee nieuwe activiteiten.  Je kunt prima dezelfde activiteiten doen als aan het begin van het schooljaar.

Bestel het pakket via de winkel

Zilveren weken lespakket

Doelen

Voor de energizers en de cooperatieve werkvormen is het doel tijdens de zilveren weken: het creëren van respect en acceptatie voor elkaar. Dit doel heb ik uit het boek: De gouden weken van Boaz Bijleveld. ISBN: 9 789081 712019. Hier heb ik ook wat energizers uit gehaald. De andere energizers en coöperatieve werkvormen komen van mijn eigen kennis die ik in de loop van de jaren heb opgedaan.

Wat vind je in het pakket 

  • Tips voor de eerste dag
  • Kerstvakantiekringen
  • Speciale activiteiten voor de eerste weken voor meer autonomie en verantwoordelijkheid van de leerlingen
  • Coöperatieve werkvormen en energizers
  • Voorbeeld rooster hoe je de activiteiten kunt inplannen

Lees meer over de zilveren weken bij Juf Judith.

Waarom tegen betaling? Er zit heel wat werk in en je kunt de formulieren aanpassen voor je groep.
Het bestand mag je gebruiken voor eigen gebruik in de klas, maar niet delen op een website of social media. Er zit copyright op. Bestel het pakket via de winkel