Zo maak je zonder zorgen kennis met de mooiste aspecten van Italië

Zo maak je zonder zorgen kennis met de mooiste aspecten van Italië

Struinen door eeuwenoude steegjes met een gelato in je hand of cultuur snuiven in Verona bij het liefdesverhaal van Romeo & Julia. Van wereldberoemde plekken als Cinque Terre tot wereldse steden als Rome en Florence. En waar je ook bent, de geur van verse, knapperige pizza komt je aan het eind van de dag tegemoet.

We hoeven je waarschijnlijk niet meer te overtuigen om naar dit fantastische vakantieland af te reizen, maar voor de zekerheid: Zo maak je zonder zorgen kennis met de mooiste aspecten en boek je gemakkelijk jouw Italië vakantie via FTI Reizen. 

De toerist uithangen in het prachtige Florence

Deze regio bestaat uit de perfecte afwisseling van glooiende heuvels en prachtige oude steden. Een van die steden is Florence, bovendien een van de belangrijkste kunststeden van Italië. Hier voelt een bezoek als een wandeling door een openluchtmuseum, met hoogtepunten als de Duomo (met die gigantische rode koepel) en natuurlijk de beroemde Ponte Vecchio.

Verona ontdekken tijdens het verhaal van Romeo & Julia

“Romeo, o Romeo…” Wie kent de tekst niet? De stad Verona vormt het decor voor het beroemdste liefdesverhaal, met een bijzonder ongezellig einde, ooit geschreven. Het balkon van Julia wordt jaarlijks door talloze toeristen bezocht, binnenin het huis zit een museum dat de hele geschiedenis van het beroemde werk van Shakespeare uit de doeken doet. Maar Verona biedt nog veel meer prachtige bezienswaardigheden, waaronder de Arena van Verona.

Positivo in Positano

Op naar Zuid-Italië waar de schitterende Amalfikust op je wacht. Een goed startpunt voor jouw reis langs deze beroemde kuststrook is de stad Amalfi, een schilderachtig stadje dat hoogtijdagen vierde in de Middeleeuwen. Amalfi behoort samen met dertien andere dorpjes langs deze kustlijn tot UNESCO Werelderfgoed. Andere bekende plaatsen zijn het chique Positano en het relaxte Praiano. Toch meer een van het zwemmen? Ga dan snorkelen op het eiland Capri.

Een grandioze gondeltocht in Venetië  

Wie aan Venetië denkt, denkt waarschijnlijk maar aan één ding: gondels. Deze wereldberoemde stad wordt verbonden door bruggen en kanalen en de boten vormen een populair vervoermiddel. Je kunt de stad ook prima per voet verkennen, door van brug naar brug te wandelen. De oudste en bekendste brug is de Rialto-brug en minstens zo beroemd is de witte Brug der Zuchten. Die laatste dankt de naam aan een tragische geschiedenis, omdat het de brug is tussen het Dogepaleis en de gevangenis.

Bonustip: bezoek vanuit Venetië ook het kleurrijke eiland Burano, waar dankzij het gebrek aan regels, de bewoners hun huizen in alle kleuren van de regenboog hebben geverfd. 

Met bovenstaande tips maak je zonder zorgen kennis met de mooiste aspecten van Italië. Zo kun je optimaal genieten van je vakantie!

Dit is een #jufmaikead.