Zo richt je een leeshoek in

Zo richt je een leeshoek in

Zoals jullie misschien al weten, deel ik regelmatig leuke boeken voor kinderen op deze website. Lezen is dan ook heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Om dit te stimuleren kun je in huis een mooie leeshoek maken. Lees hier hoe je dit doet.

Wat heb je nodig voor een fijne leeshoek?

Een lekkere stoel

Heel belangrijk in een leeshoek is een comfortabele stoel. Zo eentje waar je samen met jouw kind in weg kan kruipen. Als je wat meer ruimte hebt. Is een klein bankje ook heel leuk in de leeshoek. Jouw kind kan dan ook lekker languit op de bank liggen en zich terugtrekken met een boek. Zorg ook voor zachte kussentjes voor extra comfort.

Goed licht

Als je gaat lezen, is het natuurlijk belangrijk dat je de woorden en plaatjes goed kunt zien. Zorg daarom voor een goede lamp in de leeshoek. Draai er een peer in die genoeg licht geeft om prettig te kunnen lezen, maar die niet te fel is. Soms is het ook fijn om je even helemaal af te sluiten van de buitenwereld en de leeshoek extra donker te maken. Dit kan bijvoorbeeld door een mooi velours gordijn of linnen gordijn op te hangen.

Een mooie boekenkast

Dan natuurlijk het belangrijkste: een mooie boekenkast. In de leeshoek is een boekenkast onmisbaar om alle boekjes te stallen. Zo ziet jouw kind in één oogopslag welke boekjes er allemaal zijn. Als je niet zoveel ruimte hebt, kun je in plaats van een kast ook een klein tafeltje neerzetten of een plank aan de muur hangen. Op het tafeltje kun je de boekjes dan mooi uitstallen. Zet je de boeken neer op ene plank, dan is het leuk om boekensteunen te kopen. Deze houden de boeken recht en dienen tegelijkertijd als accessoires.

Een fijne sfeer

Tot slot is het belangrijk dat er een fijne sfeer in de leeshoek hangt. Maak het zo comfortabel en gezellig mogelijk voor jouw kind. Hang bijvoorbeeld een leuke boekenposter aan de muur of koop accessoires van de favoriete figuren van jouw kind. Sfeerlichtjes staan ook altijd erg gezellig. Drapeer bijvoorbeeld een lichtsnoer langs de muur of zet kleine dierenlampjes neer. Zo wordt het nog leuker voor jouw kind om te lezen.

Dit is een #jufmaikead