Zoeklicht dyslexie serie WIN boeken

Zoeklicht dyslexie serie WIN boeken

WIN één van de nieuwe exemplaren uit de Zoeklicht dyslexie serie: Puks pizza en pudding paradijs en Net als Einstein. Op laag AVI-niveau geschreven, maar wel passend bij de doelgroep: 7 jaar en ouder en 9 jaar en ouder.

Wat is de Zoeklicht dyslexie serie?

In Nederland is zo’n 5,8% van de kinderen op de basisschool dyslectisch, lees je hier. Speciaal voor deze doelgroep is de serie Zoeklicht dyslexie gemaakt, zodat leerlingen lol krijgen en houden in het lezen. De boeken zijn op een lager AVI-niveau geschreven, maar wel voor de leeftijd van de doelgroep. Zo houden ze plezier in het lezen.

Twee nieuwe boeken

Er zijn nu twee nieuwe boeken uit en van allebei mag ik drie exemplaren weggeven! Ik vind de boeken aantrekkelijk vormgegeven met bijvoorbeeld een handig woordenlijstje voorin en achterin op een flap.

Net als Einstein (7+)

Net als Einstein

In Net als Einstein van schrijfster Anja Vereijken (moeder van een zoon met dyslexie!) lezen kinderen vanaf 7 jaar over Stoere Joep. Hij raast met zijn BMX-fiets over de baan. Helaas lukt inschrijven voor een wedstrijd niet, want Joep heeft moeite met lezen en schrijven. Dan ontdekt Joep dat hij op Einstein lijkt. Deze briljante geleerde was dyslectisch! Het geeft Joep nieuwe moed. Maar kan hij nog meedoen aan de BMX-wedstrijd?
Wat een leuke illustraties heeft dit boek, van Betje.com. Het boek start ook meteen met Joep die geen zin heeft in school omdat letters net visjes zijn voor hem. Ze krioelen alle kanten op. Dat vind ik goed bedacht! Het boek is spannend en legt heel goed uit waarom Joep moeite heeft met lezen. Het is herkenbaar voor kinderen, dus ook handig voor ouders, leerkrachten en andere kinderen om het te lezen, zodat ze dyslexie beter begrijpen.
Overigens is de juf in het boek wel erg streng, hopelijk zijn niet veel leerkrachten zo.

Puks pizza en pudding paleis (9+)

puks pizza

De ouders van Puk hebben een bijzonder restaurant: het pizza en pudding paleis. Zo hebben ze pizza met drop of pudding met makreelsmaak. Helaas komen er steeds minder klanten. Dan ontdekt Puk dat een groot bedrijf hun restaurant wil kopen. Help! Lukt het Puk om het restaurant te redden? Puks pizza en pudding paleis, geschreven door Marte Jongbloed (bekend van de kinderboekenserie over Herre), is een verhaal vol humor dat geschikt is voor kinderen vanaf 9 jaar. De illustraties van Heleen Brulot zijn ook erg grappig.
Het boek is grappig door de gekke pizza’s die de moeder van Puk maakt. Natuurlijk lossen de kinderen het op. Het zal zeker kinderen vanaf 9 jaar aanspreken die meer moeite hebben met lezen. Het gaat overigens niet om dyslexie, alles draait om het verhaal van het restaurant. Natuurlijk lost Puk het op met hulp van Samir, de enige vaste klant van het restaurant.
Bekijk het boek hier

WIN

Van beide boeken mag ik drie exemplaren weggeven. Laat hieronder (op de site dus) een reactie achter als je mee wilt doen en voor welk boek. Je mag het ook opgeven als je allebei de boeken wilt winnen, bijvoorbeeld voor de schoolbibliotheek. Maandag 4 mei mail ik de winnaars.

 

Zoeklicht dyslexie boekenserie