Zomer prentenboeken voor de zomervakantie

Zomer prentenboeken voor de zomervakantie

Het is bijna vakantie, hoera! Ik maakte een lijstje met zomer prentenboeken voor de zomervakantie. Tof voor thuis, maar ook leuk om voor of na de vakantie voor te lezen aan je groep. 

Zomer prentenboeken

Zoekboek

Zoekboek Rik en de zomer

Zoekboeken zijn altijd leuk, vooral voor peuters. In het Zoekboek Rik en de zomerzie je Rik buiten spelen, lekker spetteren en een dagje naar het strand en de zee gaan. Een echt zomerboek dus dat ook goed past bij de zomervakantie. De illustraties zijn heel helder en kleurrijk en daardoor geschikt voor jonge kinderen. Elke illustraties heeft een korte, bijpassende tekst en onderaan de bladzijde vind je allerlei zoekopdrachten, zoals emmertjes tellen en de grootste bloem zoeken.

Bekijk het boek hier

Pingruinreis

Pim en Paultje 2 - De grote pinguïnreis

Nog een zoekboek, maar dan juist voor wat oudere kinderen is Pim en Paultje 2 – De grote pinguïnreis. In het eerste boek vieren ze feest. Nu reizen Pim, Paultje en de leuke Slok de hele wereld over. Paultje de krokodil en Slok, een lieveheersrobot, gaan er namelijk steeds vandaar waardoor de hele familie in veel verschillende landen terecht komt. Er staan ook leuke verwijzingen in naar andere boeken, zoals het 8 3/4 spoor uit Harry Potter. Verder zie je onder andere een skigebied, het strand, de jungle, de Arabische wereld en China. Veelzijdig over de vakanties dus en genoeg te kijken om je een zomervakantie lang te vermaken.

Bekijk het boek hier

Bekijk ook: WERKBOEKJE ZOMER KLEUTERS

Zee

Rikki aan zee

De zee hoort toch wel bij de zomervakantie. Rikki aan zee begint al met een mooi schutblad vol schelpen. Rikki is populair, vooral onder jonge kinderen en dat snap ik wel! De verhalen zijn heel herkenbaar en de illustraties prachtig helder. Dit boek past ook nog eens goed bij Kinderboekenweek 2018. Rikki ontmoet namelijk een Frans vriendinnetje waar hij met handen en voeten mee praat. Ze spelen samen op het strand en maken hun naam van schelpen. Leuk om na het boek met schelpen aan de slag te gaan.

Bekijk het boek hier

35 KEER SPELEND LEREN MET SCHELPEN

Pareltje van Mark Janssen

Eiland

Dat ik fan ben van het werk van Mark Janssen steek ik niet onder stoelen of banken. Hij MOET echt eens een gouden griffel winnen. Het boek Eiland is ook weer zo’n pareltje. Zonder tekst neemt hij je mee naar de wereld op en onder zee. Er vergaat een schip en twee schipbreukelingen zoeken een stuk land om te verblijven. Ze vinden een klein eilandje midden in zee. Alleen als lezer zie je dat het helemaal geen eilandje is. Het boek slurpt je aandacht op en elke keer als je het open slaat ontdek je weer iets nieuws. De illustraties zijn prachtig, elke pagina is het waard om in je huis op te hangen als poster.

Bekijk het boek hier

Picknick

Picknick met taart

Bij de zomer hoort ook picknicken op een mooi plekje. Daarom vind ik Picknick met taart van Thé Tjong-Khing ook in het rijtje thuis horen. Ook een boek zonder tekst, maar met prachtige illustraties die een leuk verhaal vertellen. Meneer en mevrouw Hond hebben twee prachtige taarten. Ze zoeken een leuke plek voor hen en hun vrienden om de taart aan te snijden. Maar er gebeurt van alles en het is een lastige tocht. De taarten verdwijnen zelfs. Zal het ze lukken om de taarten terug te vinden en te eten? Ook met dit boek kun je de hele zomervakantie doen.

Bekijk het boek hier

Er staan affiliate links in het blog. 

Wat zijn jouw zomer prentenboeken tips?

 

Kinderboeken thema zomer voor in de zomervakantie: Ook prentenboeken en zoekboeken

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren