Zomervakantie 2021 op jufmaike.nl

Zomervakantie 2021 op jufmaike.nl

Het is voor midden de laatste schoolweek, bijna vakantie, hoera! Na dit jaar ben ik er nog meer aan toe dan anders, jij ook? De site blijft doordraaien, maar wel een lager pitje. Ik vertel je graag hoe ik met de site en de socials om zal gaan.

Een volledig jaar met Corona was 2021. Weer een lockdown, we hoopten dat we die konden skippen. En de vooruitzichten voor de zomer zijn ook al niet te best. Maar heej, Maike is altijd de positieveling, dus op naar betere tijden. En heel veel en nog meer uitrusten. Want daar zijn we allemaal ook wel aan toe denk ik zo.

Zomervakantie 2021 op jufmaike.nl

Een jaar geleden postte ik nog elke dag een blog, dat is sinds een aantal maanden al terug gebracht naar drie blogs per week. Ik denk dat ik me daar in de vakantie ook aan houdt. Maar dat is helemaal afhankelijk van hoeveel ik zelf nog geschreven krijg. Ik heb me de afgelopen maanden meer gericht op de webshop, boekpromotie, verwenweekend en de cursus Werkdrukverlichting. Daardoor zijn er ook niet zoveel gastblogs meer en schrijf ik zelf ook minder. Ik neem nog twee dagen aan het begin van de vakantie om vooral wat blogs vooruit te schrijven en daarmee moeten we het dan doen haha.

Wat komt er dan online?

Maandag start met een snelle winactie, van het boek Bobbi op de camping. Ik ben van plan om tips te schrijven over ontspannen, wat ik heb gelezen afgelopen tijd, tips voor vakliteratuur, Mindfulness, hopelijk lukt het me wat leuke puzzels te maken voor jullie en ik schrijf over welke vakanties er nog beschikbaar zijn. Daarna ga ik over op het nieuwe schooljaar en schrijf ik tips voor bijvoorbeeld de groepsvorming. Ook zal ik de blogs die ik hier al over heb optimaliseren (verbeteren).

Tips voor in de zomervakantie

Dan alvast wat tips vanuit de website. Allereerst, de webshop. Ik zie al veel verkopen voor het nieuwe schooljaar. Dat is ook slim om nu al te doen, want op 1 september gaan alle prijzen omhoog.

Als je op een laagdrempelige manier wilt lezen over werkdrukverlichting, kun je het e-book Plannen voor leerkrachten aanschaffen. Het e-book Plannen voor leerkrachten zit vol tips hoe je focus houdt, waarom je moeilijke dingen eerst moet doen en hoe je goed kunt plannen. Enige risico is dat je tijd over houdt tijdens het nieuwe schooljaar.

Wil je een stapje verder gaan? Dan is het nu ook een mooi moment om de cursus Werkdrukverlichting voor leerkrachten te volgen. Ook die prijs gaat per 1 september omhoog. Zo start je goed uitgerust het nieuwe schooljaar en heb je alle tools op zak om productiever te werken én meer tijd over te houden voor privé.

Mijn boek De gelukkige leraar is ook een fijne om mee te nemen op vakantie. Ik hoor in ieder geval dat het lekker makkelijk wegleest en ondertussen krijg je allerlei tips om goed voor jezelf op te komen.

Social media

Facebook heb ik voor de hele maand juli al ingepland, dus dat gaat allemaal automatisch. Ik ben van plan om augustus ook helemaal te doen, even kijken hoe ver ik kom. Elke ochtend een link naar een ouder blog, elke avond een foto, vraag of opmerking. Tijdens mijn vakantie reageer ik niet op Facebook, die app gaat van mijn telefoon af ;).

Instagram: deze app verwijder ik ook tijdelijk. 20 juli is mijn laatste IG dag, aangezien ik dan nog schrijf voor de site. Daarna gaat de app eraf en post en reageer ik eventjes niet meer. Ik kan zo’n digitale detox altijd goed gebruiken. Even afkicken en echt even helemaal geen werk. Nou oké dan, alleen vakliteratuur lezen, want dat vind ik nou eenmaal leuk om te doen. Wanneer ik er dan weer op ga? Waarschijnlijk ergens begin augustus weer, ik weet het nog niet precies.

Ik ga lekker enorm veel lezen, spelletjes spelen en luieren.

Hele fijne vakantie!