Zomervakantie 2022 last minute Nederland

Zomervakantie 2022 last minute Nederland

Wellicht heb je de zomervakantie nog niet geboekt, maar wil je wel weg? Ik zocht wat leuke plekken (met educatieve tips) voor je uit die nog beschikbaar zijn. Sommigen zijn wij zelf geweest en lees je een wat uitgebreider verslag van op de site. 

Zomervakantie 2022 last minute Nederland

Wij gaan in de zomervakantie graag in Nederland op vakantie, bekijk ook alle activiteiten die je nu kunt doen. De eilanden vinden we heerlijk, maar ook aan zee of juist in de provincie Drenthe vermaken we ons heel goed. Genoeg mooie plekjes te vinden! Ik zet er wat op een rijtje die ook educatieve uitjes in de buurt of op het park hebben. Zo zijn wij groot fan van speelbossen. Maar ook een museum op een regenachtige dag kan ik onze kinderen blij mee maken.

Landal parken

Onze favoriete vakantieparken komen van Landal. Wij hebben nog altijd schone huisjes gehad, ook als we zelf boekten. Heerlijke parken, niet te groot, maar echt zoveel te doen voor kinderen! We gaan wel vaak op pad in de buurt, maar eigenlijk is dat niet nodig. De kinderen vermaken zich non stop op het park. Ook daar zijn vaak educatieve activiteiten door de samenwerking met Natuurmonumenten en Oerrr. Ik heb nu even gekeken wat er voor een week beschikbaar was midden in de zomervakantie. Je kan dat hier doen en dan ook meteen sorteren op prijs.

Landal Gooise Heide

Landal Gooise Heide

Landal Gooise Heide is nog vrij nieuw. Het ligt aan de Woensbergweg in Huizen, ingesloten tussen het natuurreservaat de Huizer Eng en het Warandepark. En je kunt een van de safaritenten boeken! Dat lijkt me zo ontzettend leuk voor kinderen. Het ziet er heel gezellig uit zo al die tenten bij elkaar, kinderen hebben zo contact met elkaar. Het is kamperen, maar dan wel met de luxe van je eigen badkamer. Het park is niet groot, maar wel een speeltuintje waar kinderen kunnen spelen. In de buurt is natuurlijk de Gooise natuur. In Laren, in de buurt, is een speelbos.

Bekijk het park hier

Landal Aelderholt

Landal Aelderholt

Landal Aelderholt is eigenlijk altijd nog wel beschikbaar, maar hier hebben we één van onze leukste vakanties gehad! De kinderen waren niet weg te slaan uit de geweldige binnenspeeltuin. Maar ook Orvelte ligt in de buurt waar natuurlijk van alles voor kinderen te doen is. Het houten pad van Theodoor vonden wij het leukste om te bezoeken.

Bekijk het park hier

Landal Heideheuvel

Landal Heideheuvel

Een midweek kan natuurlijk ook, dan kun je ook nog op veel parken terecht, zoals bij Landal Heideheuvel. Dit was één van de eerste parken waar we naar toe gingen, ook erg leuk gehad met bijvoorbeeld het atelier. Het park ligt op de Veluwe, dus genoeg te beleven in de omgeving. Op het park zelf zullen de kinderen zich volop vermaken in het atelier, waar ze ook van alles leren met bijvoorbeeld de grote knikkerbaan. Maar ook de Apenheul is in de buurt, net als de Julianatoren.

Bekijk het park hier

Molecaten

Dit jaar hebben wij (onder andere) gekozen voor een park van Molecaten. We zijn er nog nooit geweest, maar we hebben goede verhalen gehoord over de campings! Wij kozen voor een gehuurde safaritent, lekker Glamping, maar je kunt er ook kamperen met een eigen tent of caravan. De kinderen vermaken zich altijd volop op een camping. Omdat je veelal buiten leeft, hebben onze kinderen altijd snel vriendjes en vermaken ze zich prima. Voor onze ontspanning kiezen we hier graag voor, hebben wij tijd om te lezen ;).

Bekijk hier alle campingplekken. Er zijn ook nog veel vakantiehuisjes te boeken, bekijk ze hier


Wist je dat je ook een dagje naar één van de campings kan? bijvoorbeeld naar Waterspeelpark Splesj, bekijk het hierOf naar het klimpark, bekijk het hier

Natuurhuisje

Wij boeken onze vakanties en weekendjes weg ook regelmatig zelf met Natuurhuisje. Je komt op de leukste plekken terecht en de huisjes zijn vaak ook heel leuk ingericht. Daar zoek ik ook wel een beetje op natuurlijk ;). De wat eenvoudigere huisjes zijn dan ook goed betaalbaar, dus ook voor een kleiner budget geschikt. bekijk bijvoorbeeld eens Villa Kakelbont hier, de naam alleen al is heel leuk! 😉

Winterswijk

Winterswijk

Vorig jaar boekte ik vrij last minute nog deze safaritent in Winterswijk, bekijk het hierEn we hadden het er zo leuk! Op de plek zelf, bij de boerderij, was niet zoveel  te doen. Ze hadden wel een klein speeltuintje voor de kinderen en een trapveldje, natuurlijk mocht je ook bij de koeien kijken. Maar in de buurt was vooral veel te doen, zoals het Hilgelo waar ik ook heb gesupt en een natuurgebied. Het ligt dichtbij de Duitse grens, dus ook leuk voor een bezoekje.

Er staan affiliate links in dit blog.