Door Brenda. Zulke dagen zijn er dus écht gewoon. Vandaag heb ik er 1, en ik ben blij dat ik nu even op de bank zit (met een bak koffie en een stukje chocolade?). Wie heeft er ook wel eens zo’n dag? 

Het begon gisteravond al. M’n kleine tweejarige dame hoest zich in slaap. En een tijd later weer wakker. Zo gaat het, totdat ze zo’n keelpijn heeft dat ik haar niet meer getroost krijg. Op 1 manier na: bij mama slapen. Echt een noodgreep, want voor mij is dit niet leuk. Ja gezellig je kind bij je, maar slapen komt er niet van. Zij sliep uiteindelijk rond 01:30; ik pas veeeeel later! (Eindelijk!)

Ai, om 6:15 de wekker al weer. Weinig slaap dus. Snel alles geregeld krijgen. Aankleden, kinderen aankleden, spullen pakken, ontbijten, make-up op, elastiek in m’n haar (kammen? Geen tijd voor?) en naar het Kdv. Daar een krijsende peuter achtergelaten en weer snel door naar het werk.

En dan is het nog geen 8 uur, heb je voor je gevoel al een dag achter de rug en moet de werkdag nog beginnen.

Wat er verder nog gebeurde?

Kreeg ik om 8:35 instructies van een begeleidster van een woning hoe ik de mp3speler van m’n leerling aan de praat krijg (lekker zo’n ding mét gebruiksaanwijzing?)
Ja oké; voor hem is het fijn muziek te luisteren in de taxi, dus luister je goed naar de instructies en hoop je op het beste.

Voor 10:00 heb je al overleg gehad over diverse lopende zaken en is er zelfs een collega die je negeert vanwege een vol hoofd (buiten mijn schuld om, ik laat haar maar even)

Tegen de lunchtijd verheugde ik me op een lekker broodje. Ik had vanalles meegenomen: sla, tomaatjes, spek, 30+kaas (ja ik probeer te lijnen). Ik had m’n broodje klaar staan, nam hem mee naar m’n directrice (even snel een OPP bespreking tijdens de lunch) en terwijl ze zegt dat m’n broodje er lekker uit ziet, neem ik een hap. Lekker zeg!
Halverwege viel er een tomaat uit mijn broodje… Op mijn witte t-shirt.

Bij terugkomst in mijn klas moest mijn assistente enorm lachen. Want ze zag mij binnenkomen, met een enorm grote rood oranje vlek op mijn shirt. Gelukkig was het er met wat afwasmiddel snel uit!

De middag verliep gelukkig beter! De kids naar huis. Het zonnetje schijnt weer en op naar een druk weekend! Vanavond een feest van een collega, zaterdag mijn to-do list afwerken en zondag vieren we de verjaardag van Luc.
Komt het dan toch nog allemaal goed??