Zuid-Limburg, je zou er maar naar toe gaan

In de zomervakantie mochten we naar een fantastisch appartement in Maastricht. We hebben leuke activiteiten kunnen doen in deze stad en omgeving als gezin. Zuid-Limburg, je zou er maar naar toe gaan. Check onze foto’s!

Zuid-Limburg

We moesten er een stuk voor rijden, maar dan waanden we ons ook wel in het buitenland. Wat is Zuid-Limburg mooi met de heuvels en rotspartijen. We reden op weg er naar toe ook nog even door België, dus we kregen meteen een vakantiegevoel.

Het appartement

We zaten in een fantastisch luxe appartement vlakbij het centrum van Maastricht, Cour 8 lofts, via Booking.com. We waren er met z’n drieën, ons zoontje sliep naast ons bed in een campingbedje. Speciaal voor kinderen is er een bovenverdieping met nog twee bedden, dus je kunt er makkelijk als gezin in slapen.

Het ontbijt kon je op je kamer, of in een kleine eetzaal beneden krijgen en was heerlijk met vers gebakken brood en sap. Bij de wasbak stonden Lush producten voor mannen en vrouwen, het voelde als pure verwennerij. De gastvrouwen waren ontzettend vriendelijk, er werd goed voor ons gezorgd.

Maastricht

Op zaterdagmorgen liepen we Maastricht in. Natuurlijk genoeg keuze in winkeltjes, waar we hier en daar even in hopten. Ik moest en zou natuurlijk naar de beroemde boekwinkel in een voormalige kerk. We checkten meteen even of de boeken van Jozua er wel staan ;).

Boekwinkel Dominicanen zit in een prachtig gebouw en heeft heel veel boeken, zeker een bezoekje waard! In het cafe achter in de boekwinkel serveren ze heerlijke koffie, taartjes en lunch. Ons zoontje heeft zich daar goed vermaakt met alle krukjes slepen en op een rijtje zetten ;).
Verder is er voor kleine kinderen niet veel in de stad zelf te doen, een tripje in de morgen was dus prima.

Valkenburg

Als je dan toch in Zuid-Limburg bent, moet je toch ook even naar Valkenburg. Al zijn wij de bekende grotten niet in geweest, het stadje zelf is ook al heel mooi om te bekijken.

We maakten een mooi rondje door de stad waar onze peuter ook zijn ogen uit keek. Vooral met alle bimbam-torens ;). We kwamen terecht bij een leuk pannenkoekenrestaurant, Pannenkoekenhuis Valkenburg, waar het niet zo druk was maar de pannenkoeken wel een tijdje duurden. De speelhoek voor onze zoon was fantastisch, hij heeft er heel lang gespeeld. Na de pannenkoeken namen we een ijsje bij een ijssalon en die was zeker niet verkeerd ;). Ik had zelfs een bolletje met Kriek-smaak, jam!

In Zuid-Limburg is nog veel meer te doen voor kinderen, je komt dus lang niet aan alles toe. We zijn de zondag nog naar Fun Valley gegaan, daarover later meer.

Booking.com heeft in totaal 30 verschillende type categorieën verblijven: van vakantiehuis tot appartement en van villa’s tot iglo’s, boten en boomhutten. Voor ieder wat wils en ook accomodaties voor het hele gezin.