World of Bricks

Zuid-Limburg: op vakantie in eigen land

Wil je deze zomer op vakantie in eigen land? Denk eens aan Zuid-Limburg. Prachtige omgeving en ontzettend veel te doen. Met vandaag de accommodatie waar we verbleven en World of Bricks. 

Zuid-Limburg: op vakantie in eigen land

Door VVV Zuid-Limburg werd ik uitgenodigd om een midweek langs te komen in de meivakantie om allerlei activiteiten te ondernemen met onze peuter.

Accomodatie

Camping de Watertoren

We verbleven in een mooi chalet op Camping De Watertoren. Een gemoedelijke camping met kampeerplaatsen, stacaravans en chalets. De camping staat in Landgraaf, het hart van Parkstad. Alle attracties zijn in de buurt van de camping. Er zijn speeltuintjes, in de zomer is er een recreatieteam en zijn de twee zwembaden open. Het is een vrij kleine camping en heeft daardoor ook een hele fijne sfeer. Een fijne gezinscamping. En vanwege het weer was het heel fijn dat we in een chalet mochten verblijven.

Lees ook: ZUID-LIMBURG, JE ZOU ER MAAR NAAR TOE GAAN

Erop uit

Er is zoveel te doen in Zuid-Limburg. We waren als gezin al in Maastricht geweest en tijdens de perstrip heb ik al veel activiteiten kunnen zien. Maar toch hebben we nog zoveel leuke attracties ontdekt!

Lees ook: UITJES VOOR KINDEREN IN PARKSTAD ZUID-LIMBURG

Continium

Het Continium discovery center staat helemaal in het teken van wetenschap en techniek. De Explore Zone is een vaste tentoonstelling in Continium. Hier leer je van alles over je lijf zie je robots en stap je het grootste brein in van de wereld.

Tot en met december is de World of Bricks. Je kunt er naar hartelust bouwen met LEGO®, LEGO® Duplo en Hubelino. Je vindt er een brandweerkazerne, een cinema, school, garage, een ijssalon en een treinbaan. Onze peuter heeft hier een aantal uur doorgebracht om te spelen. Hij vond de ijssalon het leukste om mee te spelen. Natuurlijk vooral leuk omdat hij dit materiaal thuis niet heeft ;). Ik kreeg wel tien ijsjes te eten.

En omdat kinderen volop kunnen spelen, staan er ook al mooie gebouwde materialen klaar, zoals grote knikkerbanen van Hubelino. Ook meteen leuk om mee te spelen. We waren hier tijdens de regen, ideaal om lekker binnen te spelen en ook nog van alles te leren over techniek.

Lees ook: SPELEN MET HUBELINO EN DUPLO

banner producten

Dit was de eerste in een serie blogs over Zuid-Limburg. Later meer!