Eerste schoolweken lespakket kleuters

Eerste schoolweken lespakket kleuters

Eerste schoolweken lespakket kleuters: een lespakket met lessen voor de gouden weken kleuters en voor de groepsvorming. Met veel kaarten voor je hoeken, takenbord, routine voor de wc en de regels. 

Laat het me weten als je een spelfout in het bestand vindt. Die kan ik in het proces over het hoofd gezien hebben en pas ik graag aan! 

Bestel het pakket via de winkel

Het zijn groepsvormende activiteiten, energizers, kringen en coöperatieve werkvormen die je naast de (les)methodes kunt inzetten tijdens de gouden weken (de eerste schoolweken dus). Ik heb gekozen voor de hij-vorm, maar hier kun je natuurlijk ook zij lezen. Ik gebruik kinderen en leerlingen door elkaar zodat het fijner leest.

Het Eerste schoolweken lespakket lijkt op het lespakket gouden weken voor de hele school, maar is nu specifiek op de kleuters gericht. Beide hebben dus andere activiteiten. Wil je beide pakketten kopen? Dan betaal je €10,95 in de webshop. 

Doelen Eerste schoolweken lespakket kleuters

Voor de energizers en de cooperatieve werkvormen is het doel tijdens de gouden weken: het creëren van respect en acceptatie voor elkaar. Dit doel heb ik uit het boek: De gouden weken 2.0 van Boaz Bijleveld. Hier heb ik ook wat energizers uit gehaald. De andere energizers en coöperatieve werkvormen komen van mijn eigen ervaring die ik in de loop van de jaren heb opgedaan.

Wat vind je in het Eerste schoolweken lespakket

  • Tips voor de eerste schooldag
  • Vakantiekringen
  • Kaarten voor de hoeken, het takenbord en de regels
  • Coöperatieve werkvormen, groepsvormende activiteiten en energizers
  • Voorbeeldrooster hoe je de activiteiten kunt inplannenEerste schoolweken lespakket kleuters

Afbeeldingen uit het Eerste schoolweken lespakket

De afbeeldingen heb ik gekocht bij Teachers pay teachers. De meeste afbeeldingen zijn van EduclipsDaar vond ik helaas niet de juiste taken, dus die afbeeldingen komen van Whimsy Workshop Teaching. 

Woorden op de kaarten

Ik heb bewust op de kaarten het werkwoord gebruikt, zodat iedereen het altijd kan gebruiken. Vaak worden hoeken bijvoorbeeld verschillend genoemd, of heb je er geen hoek van. Kleien kan ook goed aan tafel bijvoorbeeld.

Kosten pakket

Tegen betaling van €6,95 kan ik je het Eerste schoolweken lespakket kleuters in pdf aan je sturen.
Bestel het pakket via de winkel

Waarom tegen betaling? Er zit heel wat werk in en ik heb de afbeeldingen gekocht.

Waarom een pdf? Ik mag de afbeeldingen niet in een word bestand met je delen, omdat ik ze heb gekocht.
Het pdf bestand  mag dan voor eigen gebruik in de klas, maar mag je niet delen op een website of social media. Er zit copyright op.