Over jufmaike.nl

Leuk je op jufmaike.nl te zien!

Missie

Kinderen van Nederland helpen in hun ontwikkeling door tips hiervoor te geven aan ouders, leid(st)ers en leerkrachten.

jufmaike.nl is de website voor leerkrachten en ouders vol tips voor de ontwikkeling, herkenbare blogs, humor, actualiteit, winacties en reviews. 
Elke dag komt er een blog online van Juf Maike of geschreven door een van de bloggers in allerlei onderwerpen; vol creativiteit, kennis en ervaring. 

In 2012 ben ik deze site gestart om een plek te hebben voor al mijn creatieve ideeën als leerkracht. De site trekt inmiddels 100.000 unieke bezoekers per maand.

Ik schrijf over de algemene ontwikkeling van kinderen, ook thuis. En werk daarin samen met een team van bloggers die zich graag hieronder aan je voorstellen.

Heb je vragen of opmerkingen? Je kunt me altijd een mailtje sturen via info at jufmaike punt nl of kijk op de contactpagina. Voor samenwerken mail je naar samenwerken [at] jufmaike.nl.

Adverteren? Kijk voor meer informatie op de samenwerking pagina.

Wil je (vrijblijvende) post sturen? Dat kan naar
jufmaike.nl
Maike Douglas
Postbus 6
3960 BA Wijk bij Duurstede

Maike Douglas-Westland

Maike is de eigenaar van deze website en werkt naast haar werk voor Juf Maike één dag per week als kleuterleerkracht. Zij en haar bloggersteam schrijven regelmatig voor leerkrachten, leidsters en ouders. Op de site delen ze tips voor in de groep en thuis, recensies en belevenissen thuis en in de klas.

Sharona van Zoghel

Sharona van ZoghelMoeder van 2 pracht meiden (5 en 3 jaar). Getrouwd. Zoekend naar een nieuwe uitdaging/droom. Blogt over wat haar bezig houdt, onderwijskundig gerelateerd.

Willemijn Bekebrede

Ik ben Willemijn, 25 jaar en woonachtig in de buurt van Amsterdam. Ik werk op DENISE, een internationale school in Amsterdam, en in Artis als flex docent. In mijn vrije tijd kijk ik graag series, fotografeer ik graag buiten en ga ik op vakantie.

Deveney Hoogendam

Deveney (22 jaar) is vierdejaarsstudente aan de Academische PABO aan Hogeschool Rotterdam en Erasmus Universiteit Rotterdam. Dit houdt in dat zij de PABO, maar daarnaast ook vakken van Pedagogische Wetenschappen (momenteel richting onderwijskunde) volgt. Daarnaast werkt zij als invalleerkracht in Rotterdam en als coördinator bij de VoorleesExpress in Capelle aan den IJssel. Nieuwsgierig, geïnteresseerd en een passie voor kinderen.

Judith Jansen-Vermeulen

Judith werkt als leerkracht in het basisonderwijs en is moeder van drie dochters (2010, 2014 en 2018) Ze geeft les in de bovenbouw, is intern begeleider en gedragsspecialist. Judith heeft veel interesse in leer- en gedragsproblemen en de ontwikkeling van groepen en heeft twee verschillende master SEN opleidingen gevolgd (zorgleerkracht en gedragsspecialist).

Kelly Megens

Kelly Megens- van Vroonhoven werkt als leerkracht in het basisonderwijs en is moeder van Nomi (01-03-2019). Ze geeft les in de bovenbouw en is bovenbouwcoördinator. Vanuit de interesse om te blijven leren en daarin collega's ook mee te nemen, heeft ze de master Leren en Innoveren gevolgd. Ze blogt over haar belevenissen op school om anderen daarmee te inspireren en geeft tips die voor anderen wellicht bruikbaar zijn in hun onderwijspraktijk.

Lobke Sanders

Ik ben Lobke Sanders, 23 jaar en werkzaam op een basisschool in een dorp in Brabant. Twee jaar geleden ben ik afgestudeerd op de Pabo, waarna ik begonnen ben met werken bij de kleuters. Wat heb ik genoten van de gezelligheid, openheid en puurheid van deze kinderen! Ik ben dit schooljaar de uitdaging aangegaan en heb de overstap gemaakt naar groep 3. Ik houd van spelend leren en ben bezig dit in te zetten in groep 3. Veel plezier met het lezen van mijn blogs!

Manon Megens

Ik ben Manon, mama van twee geweldige (ondeugende) kindjes, namelijk onze dochter Lenn van 9 en onze zoon Rens van 7. Ik werk op een basisschool bij ons in het dorp met geweldige collega's in een heerlijke groep 8. Enthousiast, creatief en graag op de hoogte van vernieuwingen en innovaties in het onderwijs!

Marian Venemans

Naast een carrière in de media is Marian sinds 2017 juf-in-opleiding. Ze doet de pabo in deeltijd en liep stage in groep 3, 4, en 5/6. Ook verzorgt ze thema-dagen met muzieklessen via creatieveinvaldocent.

Miranda

Ik ben Miranda, getrouwd, moeder van een kleuter en peuter en juf van groep 3-4. Ik zit graag achter de naaimachine, ben dol op boeken en ben graag in de natuur.

Petra

Petra is leerkracht van groep 2/3. Winnaar Drentse onderwijsprijs 2017-2019. Zij heeft de Master SEN opleiding afgerond gericht op leren en gedrag, is rekencoördinator en mag bewegingsonderwijs geven. Waar ze veel energie van krijgt in haar werk is: spelend en thematisch leren, rekenen zonder methode, een goede overgang creëren van groep 2 naar 3 en het coachen en inspireren van andere leerkrachten.

Suzanne

Suzanne

Suzanne is trotse moeder van 3 kinderen en parttime leerkracht in groep 1/2 en groep 5. Ze is dol op knutselen en lezen. In haar blogs schrijft ze over wat haar bezig houdt in het dagelijks leven en deelt ervaringen vanuit de klaspraktijk.

Yvonne

Ik ben sinds 2008 werkzaam als peuterspeelzaalleidster. Sinds 2012 is dit een VVE peuterspeelzaal. We werken met de methode Kaleidoscoop. Ik werk en denk graag 'out of the box' en ben altijd op zoek naar leuke, nieuwe ideeën.Wat ik beleef met mijn peuters deel ik als 'de peuterjuf' op Facebook en Instagram.Thuis met partner en onze 2 kinderen (17 en 22 jaar), geniet ik van tuinieren, reizen, yoga, lezen en koken