Over jufmaike.nl

Leuk je op jufmaike.nl te zien!

In 2012 ben ik deze site gestart om een plek te hebben voor al mijn creatieve ideeën als leerkracht.
Daarnaast schrijf ik ook over de algemene ontwikkeling van kinderen, ook thuis. Ik werk samen met een team van bloggers die zich graag hieronder aan je voorstellen.

Heb je vragen of opmerkingen? Je kunt me altijd een mailtje sturen via info at jufmaike punt nl of kijk op de contactpagina.

Adverteren? Kijk voor meer informatie op de samenwerking pagina.

Wil je (vrijblijvende) post sturen? Dat kan naar
jufmaike.nl
Maike Douglas
Postbus 6
3960 BA Wijk bij Duurstede

Maike Douglas-Westland

Maike is deze blog gestart en werkt twee dagen per week als kleuterleerkracht. Ze schrijft regelmatig voor leerkrachten, leidsters en ouders. Op de site deelt ze tips voor in de groep en thuis, recensies en blogt ze over haar belevenissen thuis en in de klas.

Willemijn Bekebrede

Ik ben Willemijn, 25 jaar en woonachtig in de buurt van Amsterdam. Ik werk op DENISE, een internationale school in Amsterdam, en in Artis als flex docent. In mijn vrije tijd kijk ik graag series, fotografeer ik graag buiten en ga ik op vakantie.

Astrid Reijman

juf Astrid: Bevlogen, enthousiaste, creatieve (kleuter)juf. Mama van 3, woonachtig in Brabant. Bezig om mijn ideeën voor een prentenboek uit te werken.

Bertine van Spijk

Moeder van twee stoere knullen ~ peuterjuf ~ blogger ~ boekenwurm

Brenda

Hoi! Even in het kort: Juf sinds 2006, mama van Stef, Luc en Isa, woonachtig in het mooie Brielle! Love reading! Heb altijd 2/3 boeken in huis slingeren waar ik uit lees! Ik werk op een VSO school in een structuurgroep: met leerlingen tussen 15-20 jaar (allen meervoudig gehandicapt icm ASS)

Deveney Hoogendam

Deveney (22 jaar) is vierdejaarsstudente aan de Academische PABO aan Hogeschool Rotterdam en Erasmus Universiteit Rotterdam. Dit houdt in dat zij de PABO, maar daarnaast ook vakken van Pedagogische Wetenschappen (momenteel richting onderwijskunde) volgt. Daarnaast werkt zij als invalleerkracht in Rotterdam en als coördinator bij de VoorleesExpress in Capelle aan den IJssel. Nieuwsgierig, geïnteresseerd en een passie voor kinderen.

Edith Groenendaal

Veelzijdig Arbeid- en Organisatieadviseur, loopbaancoach en presentatietrainer. En moeder van twee meiden! Passie: schrijven.

Ellen van Pernis

Hoi! Ik ben Ellen, 33 jaar oud. Alleenstaande moeder van Joris (5), verwonderaar, kinderbewonderaar en pabostudente! Schrijven is mijn passie, net als mijn nieuwe toekomst in het onderwijs! Ik vertel graag over wat ik meemaak, ik hou van schrijven en ik hoop op die manier mensen te inspireren!

Judith Jansen-Vermeulen

Judith werkt als leerkracht in het basisonderwijs en is moeder van drie dochters (2010, 2014 en 2018) Ze geeft les in de bovenbouw, is intern begeleider en gedragsspecialist. Judith heeft veel interesse in leer- en gedragsproblemen en de ontwikkeling van groepen en heeft twee verschillende master SEN opleidingen gevolgd (zorgleerkracht en gedragsspecialist).

Karlien

Karlien is moeder van twee jonge kinderen. Op deze site schrijft zij over haar ervaringen met opvoeden, deelt zij recensies en geeft tips over de leukste bestemmingen. Op haar eigen site www.reistipsmetkids.nl schrijft zij over reizen met kinderen.

Manon Megens

Ik ben Manon, mama van twee geweldige (ondeugende) kindjes, namelijk onze dochter Lenn van 6 en onze zoon Rens van 4. Ik werk op een basisschool bij ons in het dorp met geweldige collega's in een heerlijke groep 7. Enthousiast, creatief en graag op de hoogte van vernieuwingen en innovaties in het onderwijs!

Manouk

Afgestudeerd neuropsycholoog. Binnen mijn werk in het Wilhelmina Kinderziekenhuis leer ik veel over de hersenontwikkeling en de ontwikkeling van het gedrag van kinderen, met name op het gebied van geheugen, taal, executief functioneren, motoriek en intelligentie. Op jufmaike.nl zal ik een aantal blogs schrijven over de (neuropsychologische) ontwikkeling van met name kinderen.

Marije Veentjer

Mijn naam is Marije Veentjer, ik ben 28 jaar en geef sinds 2012 geschiedenis en mens&maatschappij in het VO op het VMBO. Online werk ik aan mijn platform TijdreisTV waar ik uitleg geef over de geschiedenis, een kijkje geef in mijn leven als docent en leer- en presenteertips geef. Dit doe ik voornamelijk via YouTube, Instagram, FaceBook en Twitter. Ik haal ontzettend veel plezier uit m'n werk, daarom vind ik het extra leuk om hier blogs te schrijven over mijn mooie baan.

Melanie Bos

Mijn naam is Melanie Bos, 28 jaar en werkzaam op een behandelcentrum voor kinderen met een verstandelijk en/of meervoudige beperking. Ik doe mijn werk met ontzettend veel liefde en plezier en schrijf er ook nog eens graag over!

Sharona van Zoghel

Sharona van Zoghel Juf in hart en nieren. Juf van een super leuke groep 5/6. Moeder van 2 pracht meiden (4 en 2 jaar). Getrouwd. Blogt over wat haar bezig houdt, onderwijskundig gerelateerd, gezins gerelateerd, diy projectjes.

Suzanne

Suzanne

Suzanne is trotse moeder van 3 kinderen en parttime leerkracht in groep 1/2 en groep 5. Ze is dol op knutselen en lezen. In haar blogs schrijft ze over wat haar bezig houdt in het dagelijks leven en deelt ervaringen vanuit de klaspraktijk.

Yvonne

Ik ben sinds 2008 werkzaam als peuterspeelzaalleidster. Sinds 2012 is dit een VVE peuterspeelzaal. We werken met de methode Kaleidoscoop. Ik werk en denk graag 'out of the box' en ben altijd op zoek naar leuke, nieuwe ideeën. Wat ik beleef met mijn peuters deel ik als 'de peuterjuf' op Facebook en Instagram. Thuis met partner en onze 2 kinderen (16 en 21 jaar), geniet ik van tuinieren, reizen, yoga, lezen en koken