Over jufmaike.nl

Leuk je op jufmaike.nl te zien!

Ik ben juf Maike, getrouwd met kinderboekenschrijver Jozua Douglas en moeder van een zoontje (2014).
In 2012 ben ik deze site gestart om een plek te hebben voor al mijn creatieve ideeën als leerkracht.
Door de komst van mijn zoontje is de site uitgebreid en schrijf ik ook over onder andere de ontwikkeling thuis.
Ik ben dol op schrijven en deel graag mijn belevenissen in de klas en thuis, schrijf recensies, maak lesmateriaal en zet ik tips voor de ontwikkeling op de site.

Heb je vragen of opmerkingen? Je kunt me altijd een mailtje sturen via info at jufmaike punt nl.

Adverteren? Kijk voor meer informatie op de samenwerking pagina.

Wil je (vrijblijvende) post sturen? Dat kan naar
jufmaike.nl
Maike Douglas
Postbus 6
3960 BA Wijk bij Duurstede

Ik werk samen met gastbloggers die zich graag hieronder aan je voorstellen.

Maike Douglas-Westland

Maike is deze blog gestart en werkt drie dagen per week als kleuterleerkracht. Ze schrijft regelmatig voor leerkrachten, leidsters en ouders. Op de site deelt ze tips voor in de groep en thuis, recensies en blogt ze over haar belevenissen thuis en in de klas.

Astrid Reijman

juf Astrid: Bevlogen, enthousiaste, creatieve (kleuter)juf. Mama van 3, woonachtig in Brabant. Bezig om mijn ideeën voor een prentenboek uit te werken.

Bertine van Spijk

Moeder van twee stoere knullen ~ peuterjuf ~ blogger ~ boekenwurm

Brenda

Hoi! Even in het kort: Juf sinds 2006, mama van Stef, Luc en Isa, woonachtig in het mooie Brielle! Love reading! Heb altijd 2/3 boeken in huis slingeren waar ik uit lees! Ik werk op een VSO school in een structuurgroep: met leerlingen tussen 15-20 jaar (allen meervoudig gehandicapt icm ASS)

Danielle van de Vlag

Mijn naam is Danielle van de Vlag, ik ben freelance schrijfster, blogger en webredacteur van mijn online magazine Puur van Geluk. Ik ben ruim 10 jaar getrouwd met mijn jeugdliefde en trotse moeder van twee eigenwijze maar super lieve meiden Robine (2009) en Elise (2012). We genieten ons suf met alle mooie dingen om ons heen. Van een heerlijke boswandeling tot het bezoeken van gezellige hotspots. We gaan er graag op uit met de meiden, mooie herinneringen maken! Opvoeden en alles wat daar bij komt is best wel een uitdaging, soms super leuk soms allemachtig zwaar. We wandelen van fase naar fase maar doen dit met veel liefde! Mijn motto; Pluk de dag, laat je inspireren en durf te leren! X Daan

Deveney Hoogendam

Deveney (21 jaar) is vierdejaarsstudente aan de Academische PABO aan Hogeschool Rotterdam en Erasmus Universiteit Rotterdam. Dit houdt in dat zij de PABO, maar daarnaast ook vakken van Pedagogische Wetenschappen (momenteel richting onderwijskunde) volgt. Daarnaast werkt zij af en toe als invalleerkracht in Rotterdam. Haar passie ligt vooral bij het jonge kind. Ze is erg nieuwsgierig en geïnteresseerd naar eigenlijk alles op het gebied van onderwijs.

Hellen Koenders

Ik ben een 35 jarige vrouw en moeder met een ADHD brein. Ik ben de trotse moeder van Isa (4). Ik werk als onderwijsassistent op een basisschool voor speciaal onderwijs. Persoonlijke blogs: http://www.adhdpointofme.nl & Gastblogger: Kindermusthaves & Momambition

Janet Oostenbrink

Mama van een peuter-dochter van bijna drie, peuterleidster op de leukste peuteropvang van het Noorden en ernstig kinderboeken-verslaafd.

Judith van Weel

Ik ben zelfstandig taaltrainer, schrijver en schrijfcoach. En mama van een zoon en een dochter. Beiden hoogbegaafd, beiden totaal op een andere manier. Ik blog over hoogbegaafdheid in het onderwijs en thuis. Tips, aandachtspunten, ideetjes en weetjes. In mijn vrije tijd doe ik aan klassiek ballet, fitness en wandelen. En ik ga graag met z'n allen naar musea, voorstellingen of gewoon lekker het bos in!

Judith Jansen-Vermeulen

Judith werkt als leerkracht in het basisonderwijs en is moeder van twee dochters. Ze geeft voornamelijk les aan de bovenbouw en heeft veel interesse in leer- en gedragsproblemen en de ontwikkeling van groepen. Judith heeft de opleiding Master SEN in de richting van zorgleerkracht en gedragsspecialist afgerond.

Karlien

Karlien is moeder van twee jonge kinderen. Op deze site schrijft zij over haar ervaringen met opvoeden, deelt zij recensies en geeft tips over de leukste bestemmingen. Op haar eigen site www.reistipsmetkids.nl schrijft zij over reizen met kinderen.

Linda van Elst

Of ik even iets over mezelf wil schrijven? Ja hoor... heb je even? O.k., ik houd het kort (niet mijn sterkste kant overigens)... Naam: Linda van Elst Leeftijd: op het moment dat ik dit schrijf ben ik 39 jaar 'jong'. Wat wilde ik vroeger worden? Vrachtwagenchauffeuse of leerkracht van doof- of blinde leerlingen. Opleidingen: H.A.V.O., PABO Nijmegen, O.S.O Tilburg (Opleiding Speciaal Onderwijs) Werkzaam: parttime: ZMLK-onderwijs, Mikadoschool (al zo'n 16/17 jaar) in Gennep. Type klas: ik heb al veel type klassen mogen lesgeven: 4-8 jaar, 8-12 jaar, 12-15 en 15-20 jaar. Oftewel van het hele jonge kind tot de flink puberende leerling; van alle markten thuis. Ook heb ik ooit een zgn. combiklas opgestart (een groep met zeer diverse leerlingen waarbij structuur, rust en veiligheid centraal stond). Op dit moment: VSO (voortgezet speciaal onderwijs) met leerlingen van 12 tot 15 jaar ; oftewel Aanvangs- en Oriëntatiefase. En verder... *niet getrouwd, da's niet echt ons ding zullen we maar zeggen, maar wel al heel wat jaren samen met mijn vriend/partner/man en nog steeds...verliefd! *2 kinderen: Jarno (9 jaar), Jesper (bijna 7 jaar) *ik zing ontzettend graag en er gaat geen dag voorbij zonder muziek *kinderboerderij: samen met 2 anderen zo'n 7 jaar geleden opgezet en ... hier spendeer ik heel wat uurtjes in de week aan (bestuur, vrijwilligerszaken, pr, openingstijden, kantine, etc etc) *vastelaovend (voor de westerlingen: carnaval): ben ik gek op ! *sporten: jawel, sinds een aantal maanden weer lekker fanatiek ;) *en verder ben ik een echte bezige bij en in voor 'van alles en nog wat' (projecten, workshops, mantelzorg, organiseren van activiteiten etc) Zoals ik al zei... kort houden is niet echt mijn sterkste kant. Ik ben ik, niet meer en niet minder !

Malou Rouwhof-Beld

Malou (26 jaar) blogt dagelijks op MadebyMalou.nl. Haar dochter Nomi is op 10 november 2014 geboren en op 22 juli 2016 is ze bevallen van haar zoontje Lenn. Op haar eigen blog schrijft ze vooral persoonlijke dingen en hier wil ze zich richten op knutselen, leuke uitjes en spelletjes om met een dreumes te doen.

Manon Megens

Ik ben Manon, mama van twee geweldige (ondeugende) kindjes, namelijk onze dochter Lenn van 6 en onze zoon Rens van 4. Ik werk op een basisschool bij ons in het dorp met geweldige collega's in een heerlijke groep 7. Enthousiast, creatief en graag op de hoogte van vernieuwingen en innovaties in het onderwijs!

Manouk

Recent afgestudeerd neuropsycholoog. Tijdens mijn stage in het Wilhelmina Kinderziekenhuis heb ik veel geleerd over de hersenontwikkeling en de ontwikkeling van het gedrag van kinderen, met name op het gebied van geheugen, taal, executief functioneren, motoriek en intelligentie. Op dit moment werk ik bij het Kinder Kennis Centrum, verbonden aan de Universiteit Utrecht. Hier werk ik mee aan een grootschalig wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling van kinderen. Met dit onderzoek wordt gepoogd in de toekomst de zorg voor kinderen met gedragsproblemen te verbeteren. Op jufmaike.nl zal ik een aantal blogs schrijven over de (neuropsychologische) ontwikkeling van met name kinderen.

Marion Licht

Marion is getrouwd en moeder van 2 dochters (7 en 6 jaar). Leest graag kinderboeken en blogt hierover op kinderboekenzijnleuk.blogspot.nl. Is overblijfouder in groep 3 en groep 1/2 en bibliotheekouder op de basisschool van haar dochters.

Melanie Bos

Mijn naam is Melanie Bos, 28 jaar en werkzaam op een behandelcentrum voor kinderen met een verstandelijk en/of meervoudige beperking. Ik doe mijn werk met ontzettend veel liefde en plezier en schrijf er ook nog eens graag over!

Monique Aretz

Met mijn 2 meiden woon ik in Zuid-Limburg, waar we het prima naar onze zin hebben. Sinds '96 werkzaam in het onderwijs. Momenteel heb ik een groep 5. Ik lees van alles en nog wat zowel vrije tijd als werkgerelateerd, struin het internet af op zoek naar leuke ideetjes en trek er graag op uit.

Renske Kaldewaij

Schrijver, journalist en psycholoog

Renske Kaldewaij is 39 jaar en moeder van drie. Ze is schrijver, journalist en psycholoog en schrijft voor bladen, tijdschriften, bedrijven en sites en nu dus ook voor jufmaike.nl! Daarnaast heeft ze haar eigen site waar ze dagelijks een blog post over de disasters van een werkende mama (gedeeltelijk autobiografisch...): www.littledailydisasters.com. Voor contact mail renskekaldewaij@me.com of kijk op www.linkedin.nl/in/renskekaldewaij. Volg Little Daily Disasters op Facebook: www.facebook.com/littledailydisasters of Instagram: @littledailydisasters.

Sharona van Zoghel

Sharona van Zoghel Juf in hart en nieren. Invalleerkracht met een droom: een eigen klas. Moeder van 2 pracht meiden (bijna 3 en 8 maanden). Getrouwd. Blogt over wat haar bezig houdt, onderwijskundig gerelateerd, gezins gerelateerd, diy projectjes.

Suzanne

Suzanne is trotse moeder van 3 kinderen en parttime leerkracht in groep 1/2 en groep 5. Ze is dol op knutselen en lezen. In haar blogs schrijft ze over wat haar bezig houdt in het dagelijks leven en deelt ervaringen vanuit de klaspraktijk.

Tessa Vermeulen

Enthousiaste juf van groep 3 en leescoördinator. In haar vrije tijd leest, schrijft, tekent en haakt ze graag.

Willemijn Bekebrede

Ik ben Willemijn, 24 jaar en woonachtig in de buurt van Amsterdam. Ik werk op DENISE, een internationale school in Amsterdam, en in Artis als flex docent. In mijn vrije tijd kijk ik graag series, fotografeer ik graag buiten en ga ik op vakantie.