Over jufmaike.nl

Leuk je op jufmaike.nl te zien!

Ik ben juf Maike, getrouwd met kinderboekenschrijver Jozua Douglas en moeder van een zoontje (2014).
In 2012 ben ik deze site gestart om een plek te hebben voor al mijn creatieve ideeën als leerkracht.
Door de komst van mijn zoontje is de site uitgebreid en schrijf ik ook over onder andere de ontwikkeling thuis.
Ik ben dol op schrijven en deel graag mijn belevenissen in de klas en thuis, schrijf recensies, maak lesmateriaal en zet ik tips voor de ontwikkeling op de site.

Heb je vragen of opmerkingen? Je kunt me altijd een mailtje sturen via info at jufmaike punt nl.

Adverteren? Kijk voor meer informatie op de samenwerking pagina.

Wil je (vrijblijvende) post sturen? Dat kan naar
jufmaike.nl
Maike Douglas
Postbus 6
3960 BA Wijk bij Duurstede

Ik werk samen met gastbloggers die zich graag hieronder aan je voorstellen.

Maike Douglas-Westland

Maike is deze blog gestart en werkt drie dagen per week als kleuterleerkracht. Ze schrijft regelmatig voor leerkrachten, leidsters en ouders. Op de site deelt ze tips voor in de groep en thuis, recensies en blogt ze over haar belevenissen thuis en in de klas.

Willemijn Bekebrede

Ik ben Willemijn, 24 jaar en woonachtig in de buurt van Amsterdam. Ik werk op DENISE, een internationale school in Amsterdam, en in Artis als flex docent. In mijn vrije tijd kijk ik graag series, fotografeer ik graag buiten en ga ik op vakantie.

Astrid Reijman

juf Astrid: Bevlogen, enthousiaste, creatieve (kleuter)juf. Mama van 3, woonachtig in Brabant. Bezig om mijn ideeën voor een prentenboek uit te werken.

Bertine van Spijk

Moeder van twee stoere knullen ~ peuterjuf ~ blogger ~ boekenwurm

Brenda

Hoi!
Even in het kort:
Juf sinds 2006, mama van Stef, Luc en Isa, woonachtig in het mooie Brielle! Love reading! Heb altijd 2/3 boeken in huis slingeren waar ik uit lees!
Ik werk op een VSO school in een structuurgroep: met leerlingen tussen 15-20 jaar (allen meervoudig gehandicapt icm ASS)

Deveney Hoogendam

Deveney (22 jaar) is vierdejaarsstudente aan de Academische PABO aan Hogeschool Rotterdam en Erasmus Universiteit Rotterdam. Dit houdt in dat zij de PABO, maar daarnaast ook vakken van Pedagogische Wetenschappen (momenteel richting onderwijskunde) volgt. Daarnaast werkt zij als invalleerkracht in Rotterdam en als coördinator bij de VoorleesExpress in Capelle aan den IJssel. Nieuwsgierig, geïnteresseerd en een passie voor kinderen.

Judith van Weel

Ik ben zelfstandig taaltrainer, schrijver en schrijfcoach. En mama van een zoon en een dochter. Beiden hoogbegaafd, beiden totaal op een andere manier. Ik blog over hoogbegaafdheid in het onderwijs en thuis. Tips, aandachtspunten, ideetjes en weetjes.
In mijn vrije tijd doe ik aan klassiek ballet, fitness en wandelen. En ik ga graag met z’n allen naar musea, voorstellingen of gewoon lekker het bos in!

Judith Jansen-Vermeulen

Judith werkt als leerkracht in het basisonderwijs en is moeder van twee dochters.
Ze geeft voornamelijk les aan de bovenbouw en heeft veel interesse in leer- en gedragsproblemen en de ontwikkeling van groepen. Judith heeft de opleiding Master SEN in de richting van zorgleerkracht en gedragsspecialist afgerond.

Karlien

Karlien is moeder van twee jonge kinderen. Op deze site schrijft zij over haar ervaringen met opvoeden, deelt zij recensies en geeft tips over de leukste bestemmingen. Op haar eigen site www.reistipsmetkids.nl schrijft zij over reizen met kinderen.

Linda van Elst

Of ik even iets over mezelf wil schrijven? Ja hoor… heb je even? O.k., ik houd het kort (niet mijn sterkste kant overigens)…
Naam: Linda van Elst
Leeftijd: op het moment dat ik dit schrijf ben ik 39 jaar ‘jong’.
Wat wilde ik vroeger worden? Vrachtwagenchauffeuse of leerkracht van doof- of blinde leerlingen.
Opleidingen: H.A.V.O., PABO Nijmegen, O.S.O Tilburg (Opleiding Speciaal Onderwijs)
Werkzaam: parttime: ZMLK-onderwijs, Mikadoschool (al zo’n 16/17 jaar) in Gennep.
Type klas: ik heb al veel type klassen mogen lesgeven: 4-8 jaar, 8-12 jaar, 12-15 en 15-20 jaar. Oftewel van het hele jonge kind tot de flink puberende leerling; van alle markten thuis. Ook heb ik ooit een zgn. combiklas opgestart (een groep met zeer diverse leerlingen waarbij structuur, rust en veiligheid centraal stond).
Op dit moment: VSO (voortgezet speciaal onderwijs) met leerlingen van 12 tot 15 jaar ; oftewel Aanvangs- en Oriëntatiefase.

En verder…
*niet getrouwd, da’s niet echt ons ding zullen we maar zeggen, maar wel al heel wat jaren samen met mijn vriend/partner/man en nog steeds…verliefd!
*2 kinderen: Jarno (9 jaar), Jesper (bijna 7 jaar)
*ik zing ontzettend graag en er gaat geen dag voorbij zonder muziek
*kinderboerderij: samen met 2 anderen zo’n 7 jaar geleden opgezet en … hier spendeer ik heel wat uurtjes in de week aan (bestuur, vrijwilligerszaken, pr, openingstijden, kantine, etc etc)
*vastelaovend (voor de westerlingen: carnaval): ben ik gek op !
*sporten: jawel, sinds een aantal maanden weer lekker fanatiek ;)
*en verder ben ik een echte bezige bij en in voor ‘van alles en nog wat’ (projecten, workshops, mantelzorg, organiseren van activiteiten etc)

Zoals ik al zei… kort houden is niet echt mijn sterkste kant.
Ik ben ik, niet meer en niet minder !

Manon Megens

Ik ben Manon, mama van twee geweldige (ondeugende) kindjes, namelijk onze dochter Lenn van 6 en onze zoon Rens van 4.
Ik werk op een basisschool bij ons in het dorp met geweldige collega’s in een heerlijke groep 7.
Enthousiast, creatief en graag op de hoogte van vernieuwingen en innovaties in het onderwijs!

Manouk

Recent afgestudeerd neuropsycholoog. Tijdens mijn stage in het Wilhelmina Kinderziekenhuis heb ik veel geleerd over de hersenontwikkeling en de ontwikkeling van het gedrag van kinderen, met name op het gebied van geheugen, taal, executief functioneren, motoriek en intelligentie. Op dit moment werk ik bij het Kinder Kennis Centrum, verbonden aan de Universiteit Utrecht. Hier werk ik mee aan een grootschalig wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling van kinderen. Met dit onderzoek wordt gepoogd in de toekomst de zorg voor kinderen met gedragsproblemen te verbeteren.
Op jufmaike.nl zal ik een aantal blogs schrijven over de (neuropsychologische) ontwikkeling van met name kinderen.

Melanie Bos

Mijn naam is Melanie Bos, 28 jaar en werkzaam op een behandelcentrum voor kinderen met een verstandelijk en/of meervoudige beperking. Ik doe mijn werk met ontzettend veel liefde en plezier en schrijf er ook nog eens graag over!

Sharona van Zoghel

Sharona van Zoghel
Juf in hart en nieren. Invalleerkracht met een droom: een eigen klas.
Moeder van 2 pracht meiden (bijna 3 en 8 maanden). Getrouwd.
Blogt over wat haar bezig houdt, onderwijskundig gerelateerd, gezins gerelateerd, diy projectjes.

Suzanne

Suzanne is trotse moeder van 3 kinderen en parttime leerkracht in groep 1/2 en groep 5. Ze is dol op knutselen en lezen. In haar blogs schrijft ze over wat haar bezig houdt in het dagelijks leven en deelt ervaringen vanuit de klaspraktijk.

Tessa Vermeulen

Enthousiaste juf van groep 3 en leescoördinator. In haar vrije tijd leest, schrijft, tekent en haakt ze graag.

Yvonne

Ik ben sinds 2008 werkzaam als peuterspeelzaalleidster. Sinds 2012 is dit een VVE peuterspeelzaal. We werken met de methode Kaleidoscoop. Ik werk graag out of the box en ben altijd op zoek naar leuke, nieuwe ideeën.

Wat ik beleef met mijn peuters deel ik op
https://www.facebook.com/depeuterjuf/ en
https://www.instagram.com/depeuterjuf/?hl=nl

Thuis met partner en onze 2 kinderen (15 en 20 jaar), geniet ik van tuinieren, reizen, yoga, lezen en koken