Landal Natuurdorp Suyderoogh

Landal Natuurdorp Suyderoogh

In de voorjaarsvakantie boekten we zelf een midweek naar Landal Natuurdorp Suyderoogh. Dit ligt aan het Lauwersmeer, helemaal bovenin de provincie Groningen, vlakbij Friesland. En dus ook vlakbij mooie plaatsen, zoals Leeuwarden, Groningen en Schiermonnikoog.

Natuurdorp Suyderoogh

Landal Natuurdorp Suyderoogh ligt aan het Lauwersmeer, wat oorspronkelijk de Lauwerszee was, onderdeel van de Waddenzee. In 1953 was de Watersnoodramp, daarna was men bang voor overstromingen. In 1969 werd de zeearm afgesloten en werd de Lauwerszee, Lauwersmeer. Alle zeedieren stierven wat een enorme stank opleverde. Maar later kwamen er allerlei nieuwe soorten voor terug, er ontstond een prachtig afwisselend landschap met vele bijzonder bewoners. Inmiddels is het Lauwersmeer ook uitgeroepen tot Nationaal Park, lees er hier meer over.  

Landal Natuurdorp Suyderoogh ligt redelijk dichtbij Landal Esonstad. Bij dat park kun je ook de boot vanaf het park nemen naar Schiermonnikoog, maar wij kozen voor de “reguliere” route. Op Landal Esonstad zijn veel meer activiteiten en faciliteiten, maar als je van natuur en wandelen houdt, moet je bij Natuurdorp Suyderoogh zijn. In de app van Landal Suyderoogh vind je wel alle activiteiten die Esonstad aanbiedt voor kinderen, dus hier mag je dan waarschijnlijk ook gebruik van maken. Dit hebben wij niet gedaan, er was zoveel in de omgeving te doen! Wij vonden het vooral een mooie uitvalbasis om onze museumkaart uit te buiten ;). Het park is dus niet groot, maar ligt in een prachtige omgeving! 

Bekijk het park hier. 

DE ACCOMODATIE

Landal Natuurdorp Suyderoogh

We boekten een 4-persoonsbungalow 4C, bekijk het hierDe bungalow is ongeveer 90 vierkante meter, de woonkamer vonden wij best groot voor een vierpersoonshuisje, het heeft een open trap aan de zijkant van de woonkamer, twee verdiepingen met boven twee slaapkamers. Wij kozen voor een huisdiervrij huisje met bad en open haard (die we uiteindelijk niet gebruikte). Hiervoor hoefden we geen extra kosten te betalen. De kamers waren ook best ruim en onze kinderen sliepen prima op een kamer. Bekijk hier alle accomodaties op Natuurdorp Suyderoogh. Het huisje was mooi schoon en lekker ruim. Ook de eettafel was groot, voor zes personen en er waren dan ook genoeg bestek, borden en glazen te vinden. 

Op het park

Water

Het park is omgeven door water, in de zomer kun je bijvoorbeeld een kano huren, die lagen nu in de winter ook op het strandje. Met mooi weer kun je met het hele gezin terecht op het recreatiestrand. Speel met water en zand in de waterspeeltuin, spetter in het water of ga zwemmen. Ik denk dat je ook zelf een supboard kan meenemen als je wilt suppen op het water. Het ligt echt fantastisch! In de ochtend zagen we de meest prachtige zonsopgangen zo vanuit het huisje. We keken uit op het water. En de vogels! Je weet niet wat je hoort! Er zijn zoveel vogels te horen in de omgeving, de een zingt nog harder dan de ander, echt een prachtig vogelconcert als je buiten staat. Hier kom je echt tot rust. Zeker als je graag buiten bent. 

Zwembad

Zwembad Natuurdorp Suyderoogh

Eigenlijk mocht je geen foto’s maken van het zwembad vanwege de privacy, vind ik ook eigenlijk wel netjes. Maar het zwembad sloot al om 17.00 uur doordeweeks, dus waren wij er een keer als allerlaatste. Zoals je kunt zien is het niet groot, maar toch net leuk genoeg om je eventjes te vermaken. Onze kinderen hebben nu allebei een zwemdiploma, dus ze vonden dit bad ook prima terwijl ik aan de kant zat met een boekje. Ik vermaakte me prima, zij ook en ik kon ze goed in de gaten houden als ik maar even opkeek vanaf mijn boek. Achterin is een klein peuterbadje met glijbaan. Maar onze kleuterdochter is daar ook alweer te groot voor, zeker nu ze zelf kan zwemmen.

Discovery track en speeltuin

Op het park vind je bij de parkshop een enatuurbelevingsroute, discovery track. Je vind er speeltoestellen, uitdagende opdrachten en je kunt vragen beantwoorden in de folder die je gratis op kunt halen bij de receptie. Je vindt door het park heen ook wat speeltuin, vooral aan de rand waar je ook het natuurgebied in kunt lopen. Je kunt hier ook fietsen huren, minigolfen en tennissen. 

Activiteitencentrum Lauwersnest

Vlakbij Natuurdorp Suyderoogh vind je activiteitencentrum Lauwersnest. Aangezien we vaak op pad gingen deze week, redden we het niet om pas bij openingstijd (11 uur) aan te komen. Wij zijn dus stiekem in de ochtend gegaan, toen er nog niemand was. We hebben zo wel het kabouterpad (zonder knapzak) kunnen lopen, al moesten we wat stukken door de blubber. Ook hier is veel onder water gelopen door de regen van afgelopen tijd en de hoge waterstand. Je kunt er veel verschillende activiteiten doen: verschillende wandeltochten, ook voor kinderen, een uitdagende natuurspeelplaats en in het centrum zelf is ook van alles te bekijken over de natuur. Bekijk hier alle informatie. Ik vond ook een leuk blog met wandelroutes vanaf Natuurdorp Suyderoogh. 

Andere activiteiten in de buurt

Naast het park ligt Restaurant, Party- en bowlingcentrum Suyderoogh. Het ligt iets van het park af, wij zijn er niet geweest. Ik denk dat er ook wel wat mensen van buitenaf komen, het lijkt niet helemaal bij het park te komen. Bekijk hier nog meer tips. 

Wij zijn veel op pad geweest vanaf ons huisje; naar Natuurmuseum Fryslân, Zeehondencentrum Pieterburen, Schiermonnikoog, Groningen en ik ben vanuit het huisje gestart met de eerste etappe van het Pieterpad

Bekijk Natuurdorp Suyderoogh hier

Er staan affiliate links in dit blog.