Landal parken Veluwe

Landal parken Veluwe

De Veluwe is een van mijn favoriete natuurgebieden in Nederland. Dichtbij, maar vaak toch net te ver om voor een dagje heen te gaan, daarom ben ik ook zo dol op de Landal parken op de Veluwe. Het zijn er maar liefst zeven en ze liggen allemaal prachtig in de natuur. Tip: ook heel leuk, Glamping op de Veluwe.

De Veluwe

De Veluwe is een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Europa door de oppervlakte van 91.200 hectare in de provincie Gelderland. Het grootste gedeelte van de Veluwe ontstond al in de ijstijd, zo’n 150.000 jaar geleden. Toen het ijs in Nederland oprukte werden verschillende rivierafzettingen opgestuwd in hoge stuwwallen, zoals op de Veluwe. Ook zijn er zandverstuivingen te vinden, zoals in Kootwijkerzand. Grotendeels veroorzaakt doordat de eerste boeren land bewerkten in Nederland en daarvoor veel bomen kapten. Maar de Veluwe geldt ook als het belangrijkste heidegebied in Nederland. Er is dus van alles uit de natuur te ontdek in deze mooie omgeving. Ontdek hier meer over de Veluwe. 

Kootwijkerzand

Kootwijkerzand wordt ook wel het woeste hart van de Veluwe genoemd. Het is prachtig om daar de 13,5 meter hoge uitkijktoren te beklimmen en uit te kijken over de wildernis. De zandverstuiving is ontstaan doordat er in de middeleeuwen enorme hoeveelheden bomen werden gekapt. Het zand blijft in beweging, dus het kan maar zo dat je een ander beeld ziet als je het later nog eens bezoekt. 

Bos

 Landal Veluwe

Bij bijna alle Landal parken op de Veluwe kun je zo vanuit het park het bos inlopen. We genoten vooral van het bos bij Landal Rabbit Hill en Landal Coldenhove waar bovenstaande foto van is. 

Landal parken Veluwe

Landal Rabbit Hill

Rabbit Hill

Onze favoriete vakantiepark op de Veluwe is Landal Rabbit Hill in Nieuw Milligen. Voor ons relatief dichtbij, maar ook dichtbij allerlei leuke activiteiten, zoals de Julianatoren, Radio Kootwijk en Kootwijkerzand. Het park zelf ligt ook in het bos en van daaruit loop je op verschillende plekken zo het bos in. Ook heerlijk voor buitensporters dus. 

Bekijk het park hier

Vakantiepark Coldenhove

Landal Coldenhove

We zijn ook al twee keer bij Landal Coldenhove geweest. Toevallig waren we er twee keer met prachtig weer, ook met zon is het heerlijk daar! Er zijn volop bomen in het park, dus kun je er ook goed in de schaduw zitten om een boekje te lezen. Ook voor kinderen is er van alles te doen, zoals een binnenspeeltuin, een zwembad en een geweldige buitenspeeltuin naast het bijzondere restaurant dat wel een kas met allerlei planten lijkt. Ook vaak best goed te betalen, aanrader dus als je van natuur houdt. 

Bekijk het park hier

Vakantiepark Heideheuvel

Weekend Landal Heideheuvel

Landal Heideheuvel was het eerste park waar we voor uitgenodigd werden, onze dochter (van nu 6 jaar) was zelfs nog niet eens geboren. Het park heeft een atelier waar de kinderen zich met mooi weer ook goed vermaken. Er is van alles te doen rondom techniek, dus ook nog eens heel leerzaam! Ook hier is weer van alles in de buurt te doen, zoals de Apenheul of de Loenense Waterval. De omgeving is ook weer prachtig, maar met al die activiteiten kom je het park haast niet af. 

Bekijk het park hier

Landgoed ‘t Loo

Landgoed 't Loo

Landal Landgoed ‘t Loo is echt een prachtig park aan het water met heel veel toffe activiteiten voor kinderen. We verbleven er in maart, maar het was heerlijk weer, dus liepen we zo zonder jas buiten. In de zomer ligt er een geweldig aquapark in het water, daar ben ik ook heel benieuwd naar! Het park heeft een mooie houten binnenspeeltuin en een geweldig spraypark in het zwembad. Het knutselatelier is ook groot, daar konden onze kinderen zich ook een paar uur vermaken. Ook hier kom je dus het park bijna niet af ;). 

Bekijk het park hier. 

Vakantiepark Stroombroek

Vakantiepark Stroombroek

Landal Stroombroek ben ik alleen nog in mijn eentje heen geweest toen ik online (in de Coronatijd) een opleiding tot Mindfulness trainer volgde. Het is dan ook een geweldig park voor volwassenen met de Welness waar je pas vanaf 16 jaar in mag. Vandaar alleen een ietwat treurige winterfoto, ik ben het park amper af geweest vanwege mijn werkweekend. Maar je kunt er wel uitstekend wandelen! In de buurt is een geweldig speelbos voor kinderen van Oerrr. Dus ook een leuk park voor kinderen, moeten de ouders maar even om de beurt naar de sauna ;). Maar ik denk maar zo dat mijn man en ik ook wel eens met z’n tweetjes er naar vertrekken. 

Bekijk het park hier

De volgende parken ben ik nog nooit geweest, maar lijken me wel leuk om te bezoeken. 

Vakantiepark Vlinderhoeve

Landal De Vlinderhoeve

Landal De Vlinderhoeve ligt in de bosrijke omgeving van de Gelderse gemeente Lochem. En de mooie plaatsen, Gorssel en de Hanzesteden Deventer en Zutphen liggen dichtbij. Het park ligt prachtig aan het water waar je zo op uitkijkt vanuit de bungalows met grote ramen. Er is een overdekt zwembad, een groot sportveld en zelfs een buitenzwembad. Het heeft dus niet veel faciliteiten voor kinderen, maar vanuit het park is er van alles te doen in de Achterhoek

Bekijk het park hier

Landal Miggelenberg

Landal Miggelenberg

Landal Miggelenberg ligt in Hoenderloo waar je vanaf het park zo de Veluwe oploopt met zelfs een leuk klompenpad. Het heeft een geweldige speeltuin met een avonturenhof, zoals je op de foto kunt zien en je hebt er zelfs de mogelijkheid om er in een grote boomhut te overnachten. Het zwembad is leuk met een glijbaan, er zijn allerlei activiteiten in de tipitent, je kunt er bowlen, naar de gameroom en er is genoeg te doen in de omgeving. 

Boomhut Miggelenberg

De boomhut is ook mateloos populair zie ik, hij is al ver vooruit geboekt. Tip voor Landal om er meer te bouwen, er is dus veel vraag naar ;). Het heeft dan ook een prachtig houten interieur, een ruime picknickplek op het terras en de geweldige glijbaan die vanaf het terras naar beneden gaat. Ik denk dat kinderen hier niet zijn weg te slaan. Er hangt dan ook een aardig prijskaartje aan… 

Bekijk het park hier

Er staan affiliate links en een betaalde link in dit blog. 

Wat is jouw favoriete park op de Veluwe?