BAM! Ik lees WIN

BAM! Ik lees WIN

Er zijn weer zes nieuwe BAM!-boekjes! De eerste serie kende ik nog niet, maar ik werd wel meteen enthousiast. Het zijn namelijk weetjes (informatieve) boeken waarin beginnende lezers van alles over de leukste onderwerpen lezen. En daar heb je er niet veel van voor kinderen die net lezen. Je kunt drie exemplaren uit de nieuwe serie winnen!

BAM! Ik lees WIN

Er zijn zes nieuwe titels uit in de BAM! Ik lees serie. Over krokodillen bijvoorbeeld (wist je dat krokodillen familie zijn van vogels?) en alles over racen (een raceauto weegt wel 800!) Over wat spinnen en dansen met elkaar gemeen hebben, en dat vulkanen kunnen slapen. En wie weet waar de alleroudste tekening ter wereld te vinden is? Bekijk alle boeken hier

Ervaren auteurs, die precies weten wat kinderen aanspreekt, schreven deze toegankelijke en informatieve boekjes. Met schitterende illustraties van frisse, talentvolle illustratoren.

De nieuwe titels zijn:

 • Hee, krokodil!
 • Spinnen zijn niet eng
 • Dans, dans, dans
 • Als je tekent kan alles
 • Val niet in de vulkaan!
 • Ik word de snelste

En eerder verschenen al deze titels:

 • Aai, een haai! – Joukje Akveld en Anna Sikkes
 • Gek op gamen – Fred Diks en Donna Kroese
 • Voetbal is (g)een feest – Fred Diks en Jill Heesbeen
 • De kont van een hond – Tiny Fisscher en Nicole van Dooren
 • Op een paard, hi ha! – Tiny Fisscher en Roozeboos
 • Een boek over panda’s (maar niet alleen) – Joukje Akveld en Dorien Bellaar

Wat vind ik?

Bam! Ik lees

Ik liet de boekjes eerst thuis aan onze dochter zien. Ze zit in de kleuterklas, maar vindt het soms leuk om korte woordjes te lezen. Ze was meteen nieuwsgierig naar het boek over danses, want ze zit al sinds peuterleeftijd op dansles. De woorden vond ze nog wat moeilijk, de boeken zitten tussen AVI M3 en E3 in. Maar ik denk dat ze het straks in groep 3 heel leuk vindt.

Uiteraard nam ik de boeken ook mee naar “mijn” groep 3. Daar waren ze meteen enthousiast. Er zitten vooral wat jongens in de klas die de verhaaltjes in de eerste leesboekjes niets aan vinden, maar het natuurlijk wel geweldig vinden om over bijvoorbeeld gamen te praten en dus ook mee te leren lezen. Ook die over vulkanen viel in de smaak. Er wordt in begrijpelijke taal uitgelegd hoe een vulkaan werkt. Ook best een beetje spannend dus, maar dat vinden ze juist leuk.

Win

Je maakt kans op drie titels van de nieuwe serie:

 • BAM! Ik lees – Val niet in de vulkaan!
 • BAM! Ik leesDans, dans, dans
 • BAM! Ik lees – Ik word de snelste

Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Donderdag 8 februari mail ik de winnaar.