Zeemeermin feestje thuis organiseren

Zeemeermin feestje thuis organiseren

Onze dochter werd in de kerstvakantie 6 jaar en dus vierden we haar kinderfeestje in de vakantie. Ze wilde een zeemeermin feestje, maar ook naar een binnenspeeltuin. Toen ze zag wat voor materiaal ik had gemaakt, moest het toch thuis. Het werd een geweldig zeemeerminnen feest vol knutsels, speurtocht, bingo, disco en lekkers.

Na het grote succes van het unicorn feestje vorig jaar, moest het dit jaar een zeemeermin feestje worden. Onze dochter haalde eind november al haar C-diploma, maar haar vriendinnen hebben nog geen diploma. Het zwembad komt later nog wel een keer, nu werd het dus een zeemeermin feestje thuis.

Zeemeermin feestje thuis organiseren

Versiering zeemeermin

Versiering zeemeermin

Je kunt je huis veranderen in onderwaterwereld met leuke decoraties. Onze dochter kleurde met haar vriendinnetje de vlaggetjes in van dit pakket. Je kunt natuurlijk ook online versiering kopen, zoals deze. Ik kies het liefst voor papier, vanwege de vervuiling. Je kunt ook glinsterende vissen en zeemeerminstaarten aan het plafond hangen, schelpen en parels verpsreiden over de tafels en gebruik blauwe en groene tinten om de kalme oceaan te representeren. Dit kun je goed creëren met verschillende kleuren blauw crêpe papier, zoals deze. Een opblaasbaar zwembad gevuld met zachte ballen kan dienen als een ‘oceaan’ waar de kleine zeemeerminnen en zeemeermannen in kunnen duiken. Toevallig hebben wij een blauw kleed waar de meiden ook nog even konden “zwemmen”.

Bekijk ook het zeemeermin feest pakket vol materialen voor een topfeestje.

Photoboot zeemeermin

Photoboot zeemeermin

Laat de feestvierders zichzelf omtoveren tot echte zeemeerminnen en zeemeermannen met een speciaal make-over station met photoboot. Je kunt schubben en zeemeerminstaarten schilderen op gezichtjes, maar ook assecoires gebruiken om mee op de foto te gaan. Voor de jongens kun je zeemonsters of zeepiraten creëren. Zorg voor glittergel en accessoires zoals kralenkettingen en diademen om de look compleet te maken.

Cake versieren of taart

Cake versieren

Lekker nostalgisch misschien, maar ik blijf het leuk vinden: cake versieren. Ook voor kinderen blijft dit een topper, zeker als ze van tevoren nog wat slagroom in hun mond gespoten krijgen. Wij kochten verschillende hageltjes en schuddebuikjes voor op de cakejes. En ik vond nog wat unicorn sprinkles in de kast. De Hema heeft ook leuke decoratie, zoals deze.

Spelletjes

Speurtocht

Speurtocht zeemeermin

Organiseer een schattenjacht waarbij de kinderen bijvoorbeeld op zoek gaan naar verborgen schelpen om uiteindelijk een schat te vinden. Je kunt ook een “Red de zeemeermin” spel spelen waarbij de kinderen obstakels overwinnen om een denkbeeldige zeemeermin te redden. Je kunt ook allerlei kaarten ophangen die de kinderen moeten zoeken. Aan het einde van “reis” staat een schatkist gevuld met lekkers.

Bingo

Bingo zeemeermin

Een spelletje bingo in zeemeermin thema mag ook niet ontbreken. Het leek de meiden moeilijk, maar speciaal voor kleuters heb ik een plaatjesbingo gemaakt. Kinderen vinden het geweldig om hun kaarten aan te kruizen, te roepen als ze een vakje hebben en natuurlijk om prijzen te winnen! Zorg voor een mix van kleine en grote prijzen, zodat alle kinderen de kans hebben om iets te winnen. Voor de kinderen die net geen bingo hebben, bied troostprijzen aan zodat iedereen zich een winnaar voelt. Wij zorgden voor een prijsje voor iedereen, de eerste met bingo mocht als eerste kiezen.

Staartje plak

Plak de staart

Op zoek naar een activiteit die de kinderen gegarandeerd in lachen doet uitbarsten en zorgt voor een onvergetelijke tijd op het feest? Staartje plak is een variant op “Ezeltje Prik”! Vertel de kinderen dat ze geblinddoekt zullen proberen de staart op de juiste plek van het ezeltje te prikken. Laat de kinderen een voor een naar voren komen, geblinddoekt en gewapend met hun ‘staart’. Ze moeten proberen de staart op de juiste plek te plakken (je kunt er dubbelzijdig plakband achter doen of plakband dubbelvouwen) terwijl ze voorzichtig rondgedraaid worden. De winnaar is degene wiens staart het dichtst bij de juiste plek is geplakt.

Knutselactiviteit

Knutsel een tasje

Wij kochten voor elk kind een textieltasje om met textielstift op te kunnen tekenen en kleuren. We vonden ze bij Heutink voor thuis voor een mooi prijsje. Wat andere ideeën:

  • Laat de kinderen hun eigen armbandjes maken door de kralen aan het elastische koord te rijgen. Voeg speciale schelpkralen toe als betoverend detail.
  • Snijd kroonvormen uit de foam vellen en laat de kinderen deze versieren met stickers, schelpen en lint. Ze kunnen de kroon vervolgens versieren met glinsterende accenten voor een koninklijke zeemeerminlook.
  • Vul de glazen potten met water en voeg een beetje transparante lijm toe om het water troebeler te maken. Laat de kinderen glitters en zeefiguren toevoegen om hun eigen kleine oceaantjes te creëren.
  • Laat de kinderen hun schelpen schilderen met verschillende kleuren en ontwerpen. Nadat de verf droog is, kunnen ze de schelpen aan een stuk touw rijgen om prachtige schelpenkettingen te maken.
  • Laat de kinderen hun eigen zeemeerminnenstaart schilderen op het canvas. Voeg een vleugje magie toe met glitterlijm om de staarten te laten schitteren.
  • Maak een sensomotorische fles.

Disco

Disco kinderfeestje

Met een discobal en leuke muziek (die ze zelf mogen kiezen) kom je al een heel eind. De meiden dansten zo leuk samen! Toevallig zitten er een aantal ook bij elkaar op dansles.

Zeemeermin film

We sloten het zeemeermin kinderfeestje af met een ontspannen momentje waardoor ik de boel aan kant kon brengen. We hebben een abonnement op Disney, dus keken ze De kleine zeemeermin (de tekenfilmversie). Eentje vond het een beetje spannend, maar we vonden ook een film waarbij het verhaal van De kleine zeemeermin voor de officiële eerste film wordt verteld, die is minder eng.  Laat de kinderen zich nestelen met dekens en kussens terwijl ze genieten van de onderwateravonturen op het scherm.

Een zeemeermin kinderfeestje is niet alleen een viering van de verjaardag van de jarige, maar ook een betoverende reis naar de diepte van de oceaan. Met creatieve decoraties, leuke activiteiten en heerlijk eten belooft dit thema een onvergetelijk feest vol onderwatermagie. Dus duik in de wereld van zeemeerminnen en creëer herinneringen die net zo blijvend zijn als de golven van de zee. Het feestje was een groot succes!

Er staan affiliate links in dit blog.