Moederdag cadeau knutselen klas

20 keer Moederdag cadeau knutselen klas

Het is weer bijna moederdag! Ik ben zelf van het zo snel mogelijk iets maken met de klas, óf het moet met een bepaald doel zijn. Onze kinderen maken op hun school elk jaar een kleurplaat met een gedicht. Prima, het hoeft niet zo moeilijk. Hier vind je dus 20 keer snelle en makkelijke tips om een moederdag cadeau te knutselen met de klas.

Moederdag cadeau knutselen

1.Een bloemenvaas met bloemen; verf een wijnfles in allerlei mooie kleuren, versier nog met wat leuke diamanten stickers of glitters en klaar is je unieke vaas! En voor degene die zich afvragen met wat voor een verf je dat het beste kunt doen: Plakkaatverf met een snufje gips. Dit zorgt ervoor dat de verf goed dekt en blijft zitten. Bekijk hier plakkaatverf en hier gips

2.Ketting; deze kun je maken met kralen of de kinderen van klei zelf kralen laten maken. Deze zul je wel af moeten bakken, anders is de ketting helaas geen lang leven beschoren. Of je kunt gekleurde rietjes nemen, deze in stukjes knippen en dan eraan laten rijgen. Leuk om er ook een bijpassende armband bij te maken. Bekijk hier schoolklei.

3.Linnen tasje met een persoonlijke tekening erop


Met speciale textielkrijtjes, textielverf of textielstiften, bekijk het hier, maak je een leuke tekening en als je klaar bent ga je er even met een strijkijzer overheen en klaar is je cadeau.  (Werkdrukverminderingstip: vraag eens of er vaders zijn die een half uurtje willen komen strijken).

4.Een cactus; mijn collega’s moesten even lachen bij dit idee. Maar eigenlijk is het best een gemakkelijk en gaaf ding! Je hebt er een klein potje voor nodig. Met klei maak je een vorm van de cactus een paar prikkers her en der erin, likje verf eroverheen en je hebt een variant van de standaard bloemen.

Budgettip: laat alle kinderen zelf 1 klein aardwerkenpotje meenemen of ga eens langs een kringloopwinkel. Voor 10 cent kun je al hele leuke potjes hebben.

5.Badscrub met suiker, olie en een paar druppels badolie. De hele klas rook heerlijk! Bekijk hier het recept. 

6. Een sleutelhanger; dat kan met een hartje, maar je kunt ook kiezen voor een ander vorm. Laat de kinderen maar eens kijken wat ze leuk vinden, even een gaatje inprikken voor de ring voordat je af gaat bakken en klaar is je sleutelhanger.

7. Fotolijstjes, je kunt ervoor kiezen ze te maken met ijslolly stokjes door deze aan elkaar te plakken, of je maakt een mal van karton. Helemaal leuk te combineren met een foto van de kinderen zelf.

8. Een wc-rolhouder, ook altijd leuk, een gebruiksvoorwerp geven waar het hele gezin plezier van heeft. Dan heb je echt eer van je werk! Even wat handige papa’s/opa’s/of andere handige harrie’s zoeken die kunnen helpen met het maken van de houders.

9. Een schildersdoek met een mooi gedicht/quote erop. Bekijk schildersdoeken hier

10. Maak een oorkonde voor de moeders die bij de downloads staat.

11. Laat de kinderen handletteren.

12. Koekjes

Moederdag koekjes

Kinderen vinden het meestal erg leuk om koekjes te bakken. Dit kun je ook prima samen in de klas doen. Vraag er eventueel wat hulp bij, als je de oven moet bedienen. Volgende dag koekjes in kleine zakjes meegeven, klaar!

Benodigdheden

– Bloem voor koekjesdeeg of 250 gram tarwebloem
– Zakje vanillesuiker
– 125 gram roomboter
– 125 gram basterdsuiker
– 1 ei
– Vormpjes uitsteker
– Mengkom
– Bakpapier
– Deegroller of glas
– Eventueel chocola

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor 180 graden Celsius
  2.  Doe alle ingrediënten in de mengkom
  3. Kneed het goed door met je handen
  4. Maak een bal van het deeg
  5. Leg de bal deeg op het bakpapier
  6. Rol de bal uit tot een lap deeg. Ik doe dit altijd met een glas
  7. Steek vormpjes uit. 

Andere ideeën om te knutselen voor moederdag

Ik kreeg ook leuke ideeën opgestuurd van volgers. 

13. Memoprikbord van een kurkenonderzetter voor pannen

Bekijk hier onderzetters. 

moederdag knutselen
Foto: Suzanne Heikamp

Beschilderd met plakkaatverf. Kleuren gemengd met wit om ze wat lichter te maken.

14. Kettingen

moederdag cadeau
Foto: Marianne Novozamsky

Je kunt carrossieringen van de bouwmarkt, bekijk ze hier, versieren met bijvoorbeeld nagellak, touwtje eraan en klaar!

15. Foto van kind lamineren en dan in een doorzichtige fles, met handpomp, vol met vloeibare zeep stoppen. Fles versieren met watervaste stiften.

16. Foto sleutelhanger, bekijk ze hier, mooie tekening gemaakt en erin gedaan.

17. Fotohouder

Moederdag knutselen
Foto: Yvonne Polman

Beschilder een blokje hout. Zorg voor buigzaam ijzerdraad, boor een gaatje in het hout waar je het in kunt steken.. Lange draad boven uit laten steken en daar (strijk) kralen om rijgen. Als laatste het ijzerdraad omkrullen als een hartje. Met een paperclip kun je er een foto aan laten hangen. 

18. Met klei kun je ook een fotohouder maken (blob klei met gleuf erin). Die kun je kinderen laten verven. Mooie portretfoto vd kinderen gemaakt en gelamineerd. Foto in houder gezet.

19. Je kunt ook armbanden laten vlechten, of met macramé, de tutorials vind je via YouTube, vingerhaken, enz.

 

20. Nodig moeders in de klas uit voor een verwenuurtje. Ze krijgen dan bijvoorbeeld drinken, cake, een handmassage en nagellakje van hun eigen kinderen.
21. Laat de kinderen een bonnenboekje maken voor hun moeders. De kinderen bedenken dan zelf bijvoorbeeld taakjes of leuke activiteiten met hun moeder waarbij de moeders het moment mogen kiezen. 
22. Leer de kinderen Canva aan en laat ze zelf hun foto bewerken met dit programma als cadeau voor hun moeder. Je kunt bij elementen bijvoorbeeld zoeken op moederdag voor speciale plaatjes, maar ze kunnen natuurlijk ook zelf hun creativiteit inzetten. 

Er staan affiliate links in dit blog.