Dagfrid het eigenwijze Vikingmeisje

Dagfrid het eigenwijze Vikingmeisje

Dagfrid het eigenwijze Vikingmeisje is een grappig boek om voor te lezen of zelf te lezen vanaf ongeveer acht jaar. Dagfrid moet van alles, omdat ze een Vikingmeisje is, zoals een lange jurk dragen. Maar daar heeft ze helemaal geen zin in. Dus beleeft ze allerlei avonturen. Je kunt het boek winnen.

Het verhaal van Dagfrid het eigenwijze Vikingmeisje

Dagfrid is een Vikingmeisje. Helaas betekent dat dat ze een lange jurk moet dragen waarin ze niet kan rennen. En dat ze de halve dag bezig is met het schoonvegen van de hut en het koken van vis… Daar zit ze natuurlijk helemaal niet op te wachten! Ze vindt vis zelfs verschrikkelijk! Dagfrid is avontuurlijk en slim genoeg om voor elk probleem een oplossing te bedenken. Misschien kan ze naar Amerika varen en een eigen land stichten? Of haar oudere broer inschakelen in de keuken? Met al die oplossingen maakt ze natuurlijk allerlei avonturen mee. 

In het boek zijn drie verhalen over Dagfrid gebundeld: Rolletjes op je oren, Bij Thor en Dagfrid wil een huisdier. De verhalen zijn om zelf te lezen vanaf ongeveer acht jaar of om voor te lezen vanaf ongeveer groep 3. Er staat ook best wat rijke taal in, zoals turen naar de horizon en woorden als uiteindelijk. Ik heb genoten van de fratsen van Dagfrid en moest regelmatig hardop lachen. Ook een leuk boek als je op vakantie gaat naar Zweden of Denemarken

Bekijk het boek hier.  (Affiliate link.)  

Over de makers

Agnès Mathieu-Daudé werd in 1975 Montpellier (Frankrijk) geboren. Na haar studies literatuur en geschiedenis werd ze kunstconservator. In 2016 publiceerde ze haar eerste boek: een roman voor volwassenen. Sinds 2018 schrijft ze ook kinderboeken (al vindt ze eigenlijk dat die verhalen voor iedereen zijn). Agnès woont en werkt in Parijs met haar kinderen én een konijn dat haar boeken opeet…

Olivier Tallec werd in 1970 geboren in Bretagne. Zijn illustraties voor dit boek zijn echt grappig! Na een wereldreis en de kunstacademie begon hij als grafisch ontwerper in de reclamewereld. Vanaf het eind van de jaren negentig werkt hij vooral als striptekenaar en kinderboekenillustrator. Met zijn illustraties won hij al verschillende prijzen en de stripboekenserie die hij samen met de Franse schrijver Jean-Philippe Arrou-Vignod maakte is zelfs verfilmd!

Dagfrid het eigenwijze Vikingmeisje

Win

Je maakt kans op dit boek. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Na de meivakantie mail ik de winnaar.