Unicorn (eenhoorn) kinderfeestje thuis organiseren

Unicorn kinderfeestje thuis organiseren (eenhoorn)

Onze dochter werd 5 jaar en wilde graag een unicorn kinderfeestje. Zo’n eerste feestje doe ik graag thuis, dus ging ik los om een eenhoorn feestje voor haar te verzinnen. Vol met spelletjes, versiering en knutselactiviteiten, het was een groot succes.

Onze dochter was heel duidelijk: het moest een unicorn feestje worden vol regenbogen die ze nu ook het liefste tekent, dat is toch wel wat anders dan een piratenfeestje voor onze zoon. Een eenhoorn of unicorn thema kinderfeestje is dan ook een geweldige manier om een betoverende wereld tot leven te brengen. We hadden kleurrijke decoraties, lekkernijen en creatieve activiteiten, een eenhoorn feestje is de perfecte gelegenheid om een dag vol plezier en magie te beleven. Hier zijn enkele uitgebreide tips en ideeën om ervoor te zorgen dat het feestje een onvergetelijke ervaring wordt voor zowel de jarige job als de gasten en dat is ons gelukt.

Unicorn kinderfeestje thuis

Ik maakte een unicorn feestpakket vol activiteiten, versiering, een uitnodiging en een diploma.

Uitnodigingen

Het feestje begint met de uitnodigingen, die de toon zetten voor het magische evenement. Kies voor uitnodigingen met kleurrijke eenhoorns, regenbogen en glinsterende details. Voeg een persoonlijk tintje toe door de naam van elk kind op de uitnodiging te schrijven. Ook handig om de datum, tijd en of de kinderen thuis worden gebracht erop te schrijven. Bekijk hier allerlei uitnodigingen.

Versieren

Transformeer de feestlocatie in een betoverende eenhoornwereld door gebruik te maken van unicorn decoraties, regenbogen en veel glitter. Hang ballonnen in verschillende kleuren op, versier de tafels met eenhoorn tafelkleden en voeg eenhoorn confetti toe aan de feesttafel. Bekijk hier allerlei decoratie. Wij hadden vlaggetjes uit het pakket van voormijnkleintje, inmiddels vind je ook decoratie in mijn unicorn feest pakket.

Eten en drinken

Bij een unicorn kinderfeestje hoort natuurlijk lekker eten! Wij bakten cupcakes die de kinderen zelf mochten versieren. Bijvoorbeeld met deze sprinkle.  Je kunt ook denken aan eenhoorn koekjes met eetbare glitter en zorg voor een verbluffende eenhoorntaart met verschillende kleurlagen en decoraties. Je kunt dan denken aan deze caketopper. Geef de drankjes een kleurrijke en magische draai door regenbooglimonade te serveren. Voeg kleurveranderende ijsblokjes toe voor een extra element van verwondering. Vergeet niet om papieren rietjes in eenhoornstijl toe te voegen voor extra flair.

Schminken

unicorn schmink

Onze dochter is dol op schminken, dus dit moest natuurlijk ook gebeuren! De meiden op haar feestje wilden graag spelen, onze dochter heeft bijvoorbeeld een winkeltje in de huiskamer. Ondertussen kon ik ze mooi in unicorn thema schminken uit deze online cursus die ik volg bij Noddies. Een glittertattoo is ook heel makkelijk te maken, bijvoorbeeld met deze set.

Glittertattoo

Knutselen

Unicorn etui inkleuren

Natuurlijk moet er iets te knutselen zijn op een unicorn kinderfeestje! Laat ze bijvoorbeeld eenhoornmaskers versieren met glitter, stiften en gekleurde veren. Je kunt ook een “Versier je eigen eenhoornhoorn” activiteit opzetten, waarbij de kinderen kartonnen hoorns kunnen versieren en personaliseren. Ik koos voor deze inkleurbare etui, voor elk kind een, ook dit was een dikke hit! Hier vind je allerlei textielstiften. Op de achterkant zette ik met mooie letters hun namen erop. Je kunt ook de kleuren op code unicorn bladen gebruiken, vinden de kinderen ook erg leuk!

Verkleden

Vraag de kinderen om zich te verkleden als eenhoorns of andere magische wezens. Zorg voor eenhoorn diademen, staarten en vleugels. Dit zal niet alleen een vleugje magie aan het feestje toevoegen, maar ook leiden tot leuke en fotogenieke momenten.

Magische Spelletjes en Activiteiten

Bingo unicorn

Plan spelletjes en activiteiten die aansluiten bij het eenhoorn thema. Organiseer een speurtocht naar verborgen “eenhoornschatten”, speel eenhoorn-bingo met afbeeldingen van eenhoorns en regenbogen, of speel ezeltje prik, maar dan met de eenhoorn op het hoofd.

Hier vind je het unicorn kinderfeestje pakket met allerlei spelletjes, zoals bingo, een speurtocht, dobbel de eenhoorn, kleurplaat, ezeltje prik en memory.

Foto’s maken

Foto’s maken is ook altijd een leuke activiteit. Bijvoorbeeld met hoekjes met eenhoornachtergronden en rekwisieten. Dit geeft de kinderen de kans om leuke en onvergetelijke foto’s te maken die ze kunnen delen met hun familie en vrienden.

Het organiseren van een eenhoorn kinderfeestje vereist wat voorbereiding en creativiteit, maar de glimlachende gezichtjes en het gelach van de kinderen maken het allemaal de moeite waard. Met deze uitgebreide tips en ideeën kun je een magische en betoverende dag creëren die lang in de herinneringen van de kinderen zal blijven hangen. Dus trek je favoriete eenhoornpak aan en laat het feestje beginnen!

Er staan affiliate links in dit blog.

Bron: de teksten in dit artikel zijn tot stand gekomen met behulp van ChatGPT