De grote boze heks WIN

De grote boze heks WIN

De verhalen van de boze heks zijn echt mijn all time favorite om voor te lezen, vooral in groep 3. En nu zijn alle verhalen in een boek: De grote boze heks, helemaal geweldig. En nog toffer is dat ik ook een exemplaar mag weggeven.

De grote boze heks WIN

Ze is de meest geliefde tovenares van de lage landen en bestaat al heel lang: de boze heks van Hanna Kraan. Generaties kinderen groeiden op met de narrige heks en de dieren met wie ze in het bos samenleeft, ik ook. De verhalen zijn tijdloos, ik lees ze erg graag voor, vooral aan groep 3. Nu zijn alle verhalen voor het eerst gebundeld in één dik boek, De grote boze heks. Annemarie van Haeringen maakte speciaal voor deze editie nu de illustraties in kleur.
De grote boze heks is een feest der herkenning voor alle boze heks­fans; een prachtige kennismaking met de heks en alle dieren voor wie hen nog niet kent en een unieke aanvulling voor iedere (school)bibliotheek. Ook ideaal om voor te lezen bij thema sprookjes.

Bekijk het boek hier.

Over de makers

Hanna Kraan (1946­-2011) debuteerde in 1990 bij Lemniscaat met Verhalen van de boze heks, daarna volgden er nog maar liefst vijf delen. De verhalen waren niet alleen op papier populair: de serie werd ook succesvol op televisie uitgezonden. Na de boeken over de boze heks begon Hanna Kraan met verhalen over de eekhoorn Krik en zijn vrienden Domper en Melle. Ook deze boeken zijn zeer geliefd.

Annemarie van Haeringen is een Ne­derlandse illustratrice en prentenboe­kenmaakster. Ze is meervoudig Gouden en Zilveren Penseel­winnaar en heeft een indrukwekkend oeuvre op haar naam staan. Haar illustraties zijn onlos­makelijk verbonden met de verhalen van de boze heks. Ze is bijvoorbeeld bekend van Sneeuwwitje breit een monster.

Wat vind ik?

De grote boze heks

Dat is wel duidelijk denk ik hè?! Echt mijn favoriete voorleesboek, vooral omdat ik alle dieren graag met stemmetjes doe. Moet ik wel altijd nadenken welk stemmetje bij welk dier moet, want het zijn er nogal wat haha. Met dit boek heb je alle verhalen bij elkaar en ben je voorlopig niet uitgelezen, het is zo dik! En prachtig, helemaal in kleur. Dikke aanrader! Ook een tip voor de Nationale Voorleesdagen.

Bekijk het boek hier.

Win

Je maakt kans op een exemplaar van De grote boze heks. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Dinsdag 8 augustus mail ik de winnaar.

Er staat een affiliate link in dit blog.