Houten Regenboog Grimm's WIN

Houten Regenboog Grimm’s WIN

Deze Houten Regenboog Grimm’s staat niet alleen fantastisch op de groep, maar de kinderen kunnen er ook heel goed mee spelen en leren. Ik bedacht er wat spelvormen bij én je kunt een exemplaar winnen.

Ik keek er al een tijdje naar uit, want ik vind het een mooi én heel tof item voor thuis en op de groep: de Houten Regenboog Grimm’s. Van hout, dus duurzaam om mee te spelen, het staat heel mooi én je kunt er veel kanten mee op. Dus toen ik de vraag kreeg van Houtspel of ik het wilde reviewen en een winactie mee wilde organiseren zei ik natuurlijk ja! Ze hebben nog veel meer prachtig Educatief houten speelgoed.

Houten Regenboog Grimm’s

Grimm’s

Grimm’s Spiel und Holz Design wordt gerund door een familie en maakt al ruim 30 jaar houten speelgoed. Het speelgoed staat bekend om de prachtige kleuren en texturen en laat veel ruimte voor ontdekken over. Kinderen kunnen er veel mee leren en ontwikkelen hun creativiteit en fantasie. Het houten speelgoed wordt gemaakt van Europees hout en er worden natuurlijke verfstoffen en oliën gebruikt. Grimms speelgoed wordt geïnspireerd door verschillende stromingen, zoals Montessori.

De Houten Regenboog

Wij mochten de Regenboog testen, leuk vanaf ongeveer anderhalf jaar denk ik. Onze dochter van twee jaar is er in ieder geval weg van. Al is het omgooien van de stapel nog wel het leukste ;).

Grimms speelgoed

We kregen de Houten Regenboog Grimm’s in een plastic verpakking. Dat al nog wel veranderen verwacht ik zo. Ik snap wel dat het handig is om de bogen bij elkaar te houden en voor de bescherming. Ik zocht online naar voorbeelden wat je met de regenboog kon doen, maar dat bleek niet nodig. Onze zoon van vijf wist er wel raad mee en bedacht meteen van alles. Af en toe gaf ik een aanzetje, zoals je kunt je trein erdoor laten rijden! Maar dan bedacht hij er zelf weer van alles bij. Ik neem de Houten Regenboog Grimm’s ook zeker een keer mee de klas is, want voor kleuters is dit ook fantastisch speelgoed! Ook voor uitdaging, zoals de opdracht: bedenk er een spel mee dat andere kinderen ook kunnen spelen.

Bouwen

Houten Regenboog Grimm's

Natuurlijk: de toren die je kunt bouwen met de bogen! Je moet ook best nog even balans zoeken, maar dan staat het heel stevig. Voor jongere kinderen is omgooien heel leuk. Voor oudere kinderen kun je er ook spelletjes mee bedenken, zoals gooi er zachte balletjes doorheen. Je kunt er post-it’s op plakken met punten, zodat je het aantal gegooide punten bij elkaar op kunt tellen.

Je kunt ook andere bouwsels maken, door de bogen in andere volgorde op elkaar te plaatsen, of schuin te zetten.

Parcours

Parcour regenboog

Maak een parcours met de Houten Regenboog Grimm’s. Hier kun je auto’s overheen laten rijden of knikkers over laten rollen. De bogen andersom neerleggen kan dan natuurlijk ook.

Spelletjes

Spelletjes regenboog

Laat de kinderen zelf spelletjes bedenken. In dit geval had onze zoon een knikker van Hubelino en bedacht hij zelf dat hij moest proberen om de knikkers tegen elkaar aan te laten botsen. Je kunt ook hier weer elke boog een bepaald aantal punten geven of kijken wie zijn knikkers het verste krijgt.

Treinen en auto’s

treintje

Onze zoon heeft een houten treinbaan en die zie je ook in veel klassen terug. Je kunt de bogen over het spoor zetten als een tunnel. In dit geval pakte hij zijn zelfrijdende trein en liet die onder de tunnel doorrijden. Onze dochter keek of de trein er al aan kwam. Je kan dit ook doen met toettoet auto’s of bestuurbare auto’s.

Houten regenboog

Later bedacht onze zoon dat het ook leuk was als het treintje het houten blokje moest meenemen in zijn rit. En een lol dat ze met z’n tweeën hadden!

Zelf spelen

Zelf spelen

Eigenlijk raad ik vooral aan om kinderen zelf te laten ontdekken en spelen met de Houten Regenboog Grimm’s. Zo ontwikkelen ze hun creativiteit en fantasie. Af en toe een opdracht bij geven kan dit wel weer bevorderen. Maar ik merkte dat ze zelf juist met leuke ideeën kwamen als ik me er niet mee bemoeide. Op deze foto was Bumba gevangen gezet door de politie. Wat zou hij hebben gedaan???

WIN

Ik kan de Houten Regenboog Grimm’s dus echt aanraden voor de groep. Laat hieronder een reactie achter als je mee wilt doen. 13 januari mail ik de winnaar.

 

Grimm's houten regenboog + spelvormen voor in de klas of thuis

Dit is een #jufmaikead