Het vrolijke voorleesboek van Foeksia de Miniheks WIN

Het vrolijke voorleesboek van Foeksia de Miniheks WIN

Het vrolijke voorleesboek van Foeksia de Miniheks is een leuk boek met alle verhalen over Foeksia. Het is geschreven door Paul van Loon en de illustraties van Saskia Halfmouw zijn prachtig in kleur. Je kunt het winnen.

Het vrolijke voorleesboek van Foeksia de Miniheks

Kijk uit, daar komt Foeksia de miniheks! Ken je haar al van de film of haar eerdere verhalen? Vliegend op haar bezemsteel beleeft ze de grappigste en spannendste avonturen.

Op de Heksenschool leert ze alles wat een echte heks moet weten: van kikkers kussen tot heksensoep maken. In het Heksenbos kent Foeksia alle dieren: groot, klein, knuffelig en soms gevaarlijk! Maar Foeksia is niet bang. Spoken, trollen en heksjes die pesten – ze leert ze allemaal een lesje. En heeft ze zin in avontuur, dan vliegt ze stiekem naar haar geheime mensenvriendje Tommie.

Bekijk het boek hier

Over de makers

Paul van Loon schrijft boeken voor kinderen van 7 tot 99 jaar. Dat doet hij al meer dan 35 jaar. Miljoenen kinderen in binnen- en buitenland kennen zijn boeken over Dolfje Weerwolfje, Foeksia de Miniheks en over de Griezelbus. Ik las de Griezelbus als kind al graag! Ik ben dan ook 39, dus een kleintje toen Paul van Loon al begon met schrijven. Zelf houdt hij het meest van griezelverhalen, gekke verhalen en grumorverhalen (dat is een combinatie van de eerste twee). De ideeën daarvoor haalt hij uit de Andere Werkelijkheid, die hij betreedt wanneer hij ’s nachts schrijft.

Saskia Halfmouw heeft al enorm veel boeken geïllustreerd. Na haarstudie grafische vormgeving aan Artez Arnhem is ze sinds 1993 illustrator van vooral kinderboeken, zoals Wat een slaapfeest

Wat vinden wij? 

Foeksia de miniheks

In het eerste verhaal wordt, logischerwijs, uitgelegd wie de grootste vriend van Foeksia is, Kwark de tovenaar. Dit verhaal vonden wij aan de wat lange kant. Het tweede verhaal gaat over de hekensenschoolreis wat meteen een stuk spannender wordt. Want natuurlijk gaan de kinderen er al niet op een “normale” manier naartoe. Paul van Loon werkt veel samen met de Efteling, dus gaan de heksen dan ook naar de Hekseling wat er erg op lijkt ;). Maar dan natuurlijk nog veel spannender en een tikkeltje eng. Het boek bestaat zowel uit lange verhalen als uit korte. De kortere zijn fijn voor het slapen gaan of in de pauze op school, de wat langere kun je in stukjes opdelen of in een keer lezen als je wat meer tijd hebt. Het is prachtig vormgeven en geïllustreerd, dit spreekt meteen tot de verbeelding. 

Bekijk het boek hier

Win 

Je maakt kans op een exemplaar van dit boek. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Vrijdag 16 februari mail ik de winnaar.

Er staan een affiliate link in dit blog.