Landal Vakantiepark Stroombroek Welness!

Landal Vakantiepark Stroombroek Wellness!

Om goed voor mezelf te zorgen ga ik wel eens een nachtje alleen weg, zonder man en kinderen. Omdat ik half december mijn opleiding tot Mindfulness en Compassie coach online afrondde, besloot ik een huisje te boeken bij Landal Vakantiepark Stroombroek, omdat je dan ook naar Palestra Beauty & Wellness kunt gaan, heerlijk!

Even tijd voor mezelf en in alle rust een online dag volgen voor de opleiding tot Mindfulness en Compassie coach, dat was mijn doel. Ik wilde of een sauna in het huisje, maar dat was wat prijzig toen, of een sauna in de buurt. Als je bij Landal Vakantiepark Stroombroek (bekijk het hier) boekt, kun je ook gratis een dagje (op basis van beschikbaarheid) naar Palestra Beauty & Wellness. Mijn plan was om op zaterdag de online dag volgen en op zondag naar de sauna te gaan om echt te ontspannen. Helaas gooide Corona roet in het eten, want dat was precies het weekend van de persconferentie op zaterdag en zondag ging alles dicht. Op zaterdag heb ik nog een uurtje gebruik gemaakt van de sauna, verder heb ik ook een prima weekend gehad. Ik wil er zeker een keer terug, want voor mijn kinderen lijkt me dit park ook helemaal fantastisch.

Landal Vakantiepark Stroombroek Wellness!

In de jaren ’70 werd zand gebaggerd in Braamt voor de aanleg van de A18. Hierdoor ontstond recreatieplas Stroombroek. Vanaf 1994 is er naast de plas een vakantiepark gebouwd, dat vanaf 1996 in handen is van Landal Greenparks. Het welnesscentrum Palestra ligt naast de plas en het vakantiepark. Er zijn nu 15 verschillende accommodaties op het vakantiepark, van 2-persoons tot 6-persoons. Je ziet dan ook veel stelletjes rondlopen die graag naar de sauna gaan. Ik denk dat het vanwege het recreatiemeer in de zomer een stuk drukker is met gezinnen.

Accomodatie

Ik koos voor 4B1, bekijk het hier.  Een klein en eenvoudig huisje, maar helemaal prima voor mij alleen natuurlijk. Alles lag gelijkvloers: een open keuken, twee slaapkamers, douche en de wc op de gang. Prima bank waar ik ook languit op kon liggen en een tuin. De wifi deed het goed en was overal gratis beschikbaar. Je kreeg een code voor je huisje, dus ook geen gedoe met overbelast internet of openbaar. Ik vond het een heerlijk knus huisje voor mij alleen.

Je hebt ook speciale wellness huisjes op het park, dus keuze in verschillende prijsklassen, bekijk ze hier

Faciliteiten op het park

Recreatieplas Stroombroek en restaurant

Landal Vakantiepark Stroombroek Wellness!

Vakantiepark Stroombroek ligt dus aan een recreatieplas. Ik denk dat het in de zomer heerlijk toeven is. Er ligt een groot restaurant, Timber’s brasserie waar de kinderen gebruik kunnen maken van een Bollo-buffet. Dat is bij onze kinderen altijd een grote hit. Nu was het restaurant natuurlijk dicht, maar met mooi weer heb je het heerlijk hier, denk ik. Langs het hele meer vind je speeltuinen voor de kinderen, zo ook bij het terras, heb je goed zicht op je kinderen. Er is dan ook een grote kabelwaterskibaan.

Ik boekte het huisje zelf, maar omdat ze wisten dat ik er was kreeg ik wel een heerlijk ontbijt van verse broodjes, een sapje, fruit, veel beleg, yoghurt en een krant. ‘s Avonds bestelde ik een lekkere maaltijd in het restaurant die aan de deur werd bezorgd, lekker luxe.

Palestra Beauty & Wellness

Bij Palestra kun je een rondreis maken door de wereld in één dag. Er zijn Lapse sauna kota’s, een Marokkaanse berbertent, maar ook een Hammam. Als het weer open is, kun je ook eten in het restaurant dat erbij is. Ik heb dus een uurtje even wat sauna’s meegepakt. Het ziet er knus, gemoedelijk en heerlijk uit. Het is geen grote sauna, maar wel genoeg keuze om verschillende sauna’s te kunnen bezoeken. Mijn man is er ook dol op, dus we gaan hier zeker een keer als gezin heen. Kunnen wij om de beurt de sauna in knallen ;).

Zwembad

Het zwembad was ook dicht toen ik er was, er werd alleen zwemles gegeven. Het is een klein zwembadje om lekker te spatteren met een peuterbadje.

Kinderen

Op verschillende plekken in het park vind je speeltuintjes, er is zelfs een Kids & Running Track. Verder is er animatie in de vakanties, een Indoorspeelplaats, Bollo huisje, Air trampoline en een minigolfbaan.

In de omgeving

Het park ligt pal naast Het land van Jan Klaassen waar ik eerlijk gezegd ook nog nooit geweest ben, bekijk het hierJe kunt er bij wijze van naar toe lopen, dus ook dat zullen we zeker doen als gezin. In de achterhoek is het natuurlijk ook prachtig wandelen. Ik ontdekte het Oerrr speelbos vlakbij in Beek, bekijk het hier. Ik kon er die dag poffertjes bestellen buiten, heerlijk. Er ligt een groot stuk bos achter om fijn te kunnen wandelen.

Doetichem is dichtbij, een leuk stadje. Je bent zo in Duitsland, maar ook Arnhem is dichtbij. Genoeg te doen, dus ook een leuke tip voor in de meivakantie en dan hopen op zwemweer ;).

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen haha, ik ga er met mijn gezin nog eens naar terug! Wel als alles weer open is dus, want ik wil echt kunnen genieten van die heerlijke sauna’s. Lekker ontspannen voor jezelf of met je gezin dus.

Bekijk het park hier. 

Er staan affiliate links in dit blog.