Leukste Landal parken

De leukste Landal parken

We hebben inmiddels aardig wat Landal parken bezocht en kunnen vertellen welke wij de fijnste, mooiste of leukste Landal parken vinden. 

Natuurlijk kijk ik met een bepaalde blik. Ik heb twee jonge kinderen die graag vermaakt willen worden. En ik kijk natuurlijk ook naar educatieve mogelijkheden. Kunnen de kinderen ook activiteiten doen waar ze iets van opsteken? Of kunnen ze juist fijn ontspannen om bij te komen van het harde werken op school? Dat zie je zeker terug in mijn reviews. Want leren kan ook heel leuk zijn, zonder dat je merkt dat je daarmee bezig bent.

We hebben inmiddels tien Landal parken bezocht en kon die dus op een rijtje zetten. Ik heb ook een overzicht gemaakt van de parken die ik graag nog wil bezoeken. Ik ben een groot fan van Landal vanwege de goed onderhouden huisjes met fijne inrichting en veel faciliteiten voor kinderen. Ideaal voor gezinnen dus.

Deze Landal parken zijn vaak nog beschikbaar.

De leukste Landal parken

Kindvriendelijke Landal parken

1. Hof van SaksenSpeeltuin Hof van Saksen

Voor mij staat Hof van Saksen op nummer 1 als leukste Landal park. Dat is zo’n fantastisch park voor kinderen! Er is ontzettend veel te doen, voor jong en oud én er zijn toffe academies waar de kinderen stiekem nog best veel leren. In de zomervakantie kun je er eindeloos spelen in het meer en op het strandje. Maar natuurlijk ook in het zwembad waar je alle toffe glijbanen kunt testen. Bij slecht weer kun je naar het grote indoorspeelparadijs Harrewar. Ernaast ligt ook een bowlingbaan, een Bounz area waar de kinderen veel kunnen springen en een hang-out voor jongeren.

Bekijk het park hier

2. Landal De Reeuwijkse Plassen

Landal De Reeuwijkse Plassen - Review

Pasgeleden waren we naar Landal De Reeuwijkse Plassen volledig omringd door water. Er is een speciaal kindereiland met kinderbungalows. Een goed hek eromheen, zodat je wel kunt uitkijken op het water, maar niet erin kunt vallen. De inrichting van de huisjes is ook supermooi! Modern, maar wel met alle faciliteiten die je voor de kinderen nodig hebt, zoals een mooie kinderkamer met commode, kinderbedden en een ledikant. Een bad, een kinderstoel en speelgoed. Het zwembad is wellicht wat saai voor kinderen, maar de speelzolder is leuk om naar toe te gaan. Niet zo uitgebreid als Hof van Saksen, maar wel weer erg mooi door al het water.

Bekijk het park hier

3. Landal Heideheuvel

Weekend Landal Heideheuvel

Landal Heideheuvel is ook zo’n leuk park voor kinderen. Het is klein, gemoedelijk, maar met leuke speeltuinen en een atelier waar kinderen allerlei leuke activiteiten kunnen doen. Het zwembad is ook niet groot, maar wel met een leuke glijbaan. Ik vind het altijd wel fijn als een zwembad niet te groot is, houd je goed overzicht en hoef je als ouder ook niet zo lang te zwemmen ;). Onze zoon vond vooral de knikkerbaan fantastisch waar we een bijzonder verhaal over mochten horen. Moet je maar eens vragen als je er langs gaat. Een leuk park met slecht, maar ook met mooi weer.

Mooie Landal parken

1. Landal Sluftervallei

Bungalow Landal Sluftervallei

Ik ben dol op de Waddeneilanden, dus Landal Sluftervallei mag zeker niet aan mijn lijstje ontbreken. We hadden een prachtig luxe huisje, met sauna die je ook kunt boeken. Ik kies vooral voor mooi vanwege de omgeving. Alle Waddeneilanden vind ik prachtig met de zee, het wad en de mooie natuur. Bij Texel vind ik het fijn dat je er met de boot zo bent, half uurtje varen. Op het eiland zelf is ook van alles te doen voor kinderen, dus je kunt je er makkelijk een week of langer vermaken. Op het park vind je een leuk zwembadje, een speeltuin met groot terras en een waterspeelplaats. Heerlijk om te verblijven met mooi weer, maar ook in de winter prachtig om naar de zee te gaan.

Bekijk het park hier.

2. Landal Rabbit Hill

Rabbit Hill bolderkar

Op de Veluwe vind je veel Landal parken, maar ik vind Rabbit Hill toch wel echt een plaatje met de wilde bloemen tuin en het wilde dieren pad waar je meteen op kunt lopen en een leuke speurtocht kunt doen met de kinderen. Echt een park om de natuur te beleven. Dat vond onze kleuter ook, hij heeft het nog over de speurtocht en dat hij het bos zo mooi vindt. Helemaal in de natuur zijn, maar ook leuke dingen voor kinderen te doen. Naast de speurtocht is er ook een uitgebreid Fun & Entertainment programma, een leuk zwembadje met glijbaan, iets luxer dan Landal Heideheuvel, veel speeltuinen en een kinderboerderij. Ook Amanda van Kiddowz vond het er fijn, bekijk haar blog hier

Bekijk het park hier

3. Landal Esonstad

Landal Esonstad speelparadijs met een educatief tintje

Helemaal bovenin Nederland ligt Landal Esonstad, ook weer omringd door water. Vanuit het park kun je meteen varen op het Lauwersmeer. De kinderbungalows zijn ook weer omringd met hekken, dus veilig voor kinderen, maar wel uitzicht op het water. Het (nog vrij nieuwe) indoor speelparadijs is echt geweldig. Trampolines, een groot klimgedeelte voor wat grote kinderen met een megaglijbaan, klimtoestellen voor jongere kinderen, maar ook een academie waar kinderen hout kunnen bewerken en kunnen bouwen. Natuurlijk kun je in het Lauwersmeer zwemmen, maar er is ook een zwembad. Zonder glijbaan wat kinderen vaak toch wel leuk vinden.

Bekijk het park hier.

Landal in het buitenland of op de grens

1. Landal Winterberg

Landal Winterberg

Judith van HipenHot ging een aantal dagen skiën in Winterberg en ging dus naar Landal Winterberg. Ik ben zelf alleen nog in de zomer naar Winterberg geweest, nooit in de winter. Alhoewel, wel een dagje om te skiën  met de school waar ik toen, tien jaar geleden, werkte. Er is een camping, maar in een vakantiepark tijdens de winter is natuurlijk een stuk fijner. Naast het park ligt direct een skischool, handig! Bekijk het park hier.

2. Landal Stroombroek

Landal Stroombroek

Nog net in Nederland, maar heel dichtbij de Duitse grens in de achterhoek is Landal Stroombroek waar Tikva van Gezin op reis naar toe ging. Er zijn fijne kinderbungalows én je zit dichtbij leuke steden in Gelderland en Duitsland. En Palestra is er dichtbij waar je naar de sauna kunt gaan. In de zomer kun je heerlijk zwemmen in het zwemmeer. Bekijk het park hier

Landal parken waar ik nog heen wil

1. Landal Mont Royal

Het lijkt me heel tof om een leuk Landal park in Duitsland te bezoeken. Mont Royal ligt op een berg met fantastisch uitzicht op de Moezel. Waarschijnlijk gaan we er nog dit jaar naar toe en daar heb ik veel zin in! Er zijn speeltuinen, Adventure golf, een dierenweide en een overdekt zwembad, helaas zonder glijbaan.

Bekijk het park hier

2. Landal Seawest

Ik ben dol op Scandinavische landen, zoals Denemarken. Landal Seawest lijkt me dan ook fantastisch om heen te gaan. Het goede van Denemarken, want vlakbij de zee en een uurtje van Legoland vandaan. Het park lijkt op dat van Hof van Saksen. Er is van alles voor kinderen te doen, maar ook aan ouders wordt gedacht met bijvoorbeeld een sauna. Voor kinderen is er een creatieve werkplaats, indoorspeeltuin, zwembad met fantastische glijbanen, een zandbak en allerlei speeltuinen.

(Update: inmiddels zijn we hier geweest, we vonden het fantastisch! Lees het blog hier.)

Bekijk het park hier

3. Landal Het Land van Bartje

Als laatste een park in Nederland, in Drenthe waar veel Nederlanders naartoe trekken vanwege de rust en de ruimte.

Ik hoor veel goede verhalen over Landal Het Land van Bartje, dus daar ben ik heel benieuwd naar. Linda van Mamaliefde schreef er een leuke review over, bekijk het hier. Het zwembad is heel leuk met een megaglijbaan, er is ook een openluchtzwembad. Maar er is nog veel meer te doen voor kinderen, zoals een ponyranch, huifkartochten, speeltuinen, indoorspeeltuin, binnenzandbak met water en een uitgebreid fun & entertainment programma. Ook Wereld van Mama schreef erover, lees het hier.

Bekijk het park hier

4. Landal Piperdam

Landal Piperdam

O jee, een vierde op mijn lijstje. Dat komt door de review van Melissa van Allinmam. Zij schreef over Landal Piperdam in Schotland. Wat een prachtige omgeving en een mooi park! Hier wil ik nu ook echt heen! ;). Ver rijden, maar wow, wat een natuur en prachtige gebouwen! Het huis waar ze in verbleef ziet er ook echt luxe uit met zelfs een jacuzzi aan het meer, dat is genieten! Bekijk het park hier.

Wat prachtige en leuke Landal parken op een rijtje, maar eigenlijk vond ik ze allemaal heel fijn. Wat is jouw favoriete Landal park?

Dit blog bevat affiliate links.

De leukste en mooiste parken van Landal op een rij - Juf Maike