Het Land van Bartje Landal

Het Land van Bartje Landal

Ik wilde er al tijden graag eens heen: Het Land van Bartje. Ik had er zoveel goede verhalen over gehoord! Ook in Coronatijd is het heel leuk, je kunt nog veel activiteiten ondernemen. We mochten er een weekend heen van Landal. 

Wij waren net voor de tweede lockdown in het park, dus mochten we bijvoorbeeld nog zwemmen. Daar vertel ik over, maar ik laat ook zien welke activiteiten er nu tijdens de lockdown nog beschikbaar zijn. Het staat nu wel op mijn lijstje met leukste Landal parken in ieder geval!

Het Land van Bartje Landal

Het Land van Bartje ligt in Ees, in Drenthe. Vlakbij de Hunebedden en de hei, maar heeft ook op het park zelf allerlei mooie activiteiten.

Het huisje

We verbleven in een luxe 6-persoonskinderhoevewoning. En luxe was het, ruime woon- en slaapkamers, twee badkamers. En bij één ruime badkamer een sauna, een zonnebank én een bubbelbad. Achter het huisje lag een speeltuintje waar er, vooral met mooi weer, naar hartelust gespeeld kan worden. Er zat een prima keuken in met alles wat je nodig hebt. Maar vooral de ruimte viel ons op, meer dan voldoende om met een gezin van vier tot zes personen te verblijven.

Bekijk het hier

En de sauna was heerlijk natuurlijk, daar hebben we elke avond gebruik van gemaakt, we zijn er dol op! De kinderen hebben zich vermaakt in het bubbelbad. Zeker een aanrader in deze tijd waarin niet veel activiteiten mogelijk zijn.

Het Land van Bartje Landal

Op het park van Land van Bartje

Er is genoeg te doen op het park! Het ligt aan de rand van de hei, dus je loopt zo het bos in, heerlijk! Dat zie je veel mensen doen, ook met een hond. Het park zelf ziet er ook mooi uit, kijk maar eens naar die huisjes in Drentse stijl. Je wordt al blij van een wandeling daar dus.

Harde lockdown

Nu in de harde lockdown is er nog genoeg te doen en te zien op het park. Wij werden blij verrast met knutselpakketten in het huisje die je bij de receptie kunt afhalen.

Knutselen

Er zijn verschillende boxen bij de receptie te halen waarmee je in het huisje kunt knutselen. Wij hadden een vogelhuisje dat je kunt verven en een elfje dat je kunt neerzetten en beplakken met een soort foamballetjes met verf. De kinderen vonden het heel leuk! Op de site waar je alles kunt reserveren, hier, zie je wat er op dit moment allemaal mogelijk is. Zo zie ik ook boxen om koekjes te bakken en speciale knutselpakketten in thema. Je kunt ze zelfs laten bezorgen zie ik.

Pony’s en paarden

Hét kenmerk van Land van Bartje is natuurlijk de pony’s en de paarden. Je kunt een rondrit boeken door het bos, een ritje met de Deux Chevaux, een paardentram. Wij mochten een uur familytime met een pony en kregen er zelfs twee tot onze beschikking: een kleine en een grote pony. Heel lief waren ze en de kinderen hebben ze heerlijk geborsteld en rondjes in de manege gereden. Na afloop kregen de kinderen allebei een sleutelhanger met hun favoriete pony erin en die wordt gekoesterd! Deze activiteiten zijn nu ook te reserveren, omdat ze buiten zijn.

Andere activiteiten

Er zijn nog veel meer activiteiten te boeken in deze harde lockdown, zoals handboogschieten, MTB clinic voor kinderen, hutten bouwen, een eko tour doen in de omgeving, een escape room in een koffer en lasergamen. En natuurlijk komt Bollo langsrijden om een high five op afstand te geven.

Eten

Ook eten kan helemaal Coronaproof in je huisje. Wij kregen een gourmetarrangement, de vegetarische versie was ook heerlijk. Maar je kunt ook een pizarette en een kaasfondue bestellen. Het ontbijt kun je ook laten bezorgen, dit kregen we op zondag en was heerlijk en meer dan genoeg! De kinderen kregen aparte pakketjes voor henzelf, daar was goed over nagedacht.

Je hebt ook verschillende restaurants op het park: Paviljoen de Swieber bij de paarden, Familierestaurant Het Land van Bartje, het Smulpunt (frietzaak) en de horeca in Bartje’s Boerderij. Helaas hebben we hier door de gesloten horeca geen gebruik van kunnen maken.

Zonder lockdown

Zonder de harde lockdown zijn er natuurlijk ook toffe activiteiten te doen. Wij konden bijvoorbeeld nog net naar het zwembad.

Zwembaden

Er zijn twee zwembaden op het park. De grootste heeft een toffe glijbaan en een fantastisch waterpark. In de zomer is deze open, in de winter sluit het dak. Daarom is het er wel wat frisser, maar toen wij er waren had het water een prima temperatuur. Met alle maatregelen moet je wel even goed kijken welk zwembad je boekt. Onze zoon vond dit zwembad het leukste, want er was veel te doen. Er mochten maar een bepaald aantal mensen naar binnen, dus het was er ook totaal niet druk. Genoeg ruimte voor ons!

Het andere zwembad (bovenaan op de foto’s) is wat kleiner, maar wel fijn voor jonge kinderen. Het heeft ook een glijbaan, dus sowieso leuk voor kinderen. Wij waren er eerst met een ander gezin, daarna hadden we het bad helemaal voor onszelf. Dat was luxe zeg! We waren er dan ook vroeg in de ochtend ;). We hadden het heel leuk als gezin!

Beide zwembaden hebben prima pierebadjes voor jonge kinderen waar ze zich goed zullen vermaken. Wel echt een pluspunt beide zwembaden voor kinderen!

Buitenbad open in lockdown

Vanaf dit weekend mag het buitenbad open, dus kun je toch zwemmen!

 

Bartje’s boerderij

Bartje’s boerderij was nog maar net opgeleverd (of eigenlijk nog net niet) toen wij op het park verbleven. We kregen dus een sneak peak, zo leuk! En onze oudste mocht vast even klimmen. Helaas is het nu in de harde lockdown dicht, want binnen, maar hopelijk mag het snel open. Want wat een kinderspeelparadijs! En dan zonder al het geschreeuw en statisch haar van plastic. Er ligt namelijk zand op de grond en de toestellen zijn van hout, prachtig!

Bartje’s Boerderij krijgt nog een nieuwe horeca-uitstraling met huiskamersfeer waar je onder het genot van een hapje en drankje lekker kunt genieten. Het aantal zitplaatsen wordt uitgebreid van 80 naar 120. De indoor speelruimte is vergroot van 100 naar 400 vierkante meter. Op de eerste verdieping wordt een Atelier toegevoegd, een plek waar doelgroepen 8+ en ouder/kind terecht kunnen voor knutselactiviteiten en workshops. Die ken ik van bijvoorbeeld Hof van Saksen en vinden kinderen zo fantastisch!

In de regio

Er is zoveel te beleven in de buurt van Het Land van Bartje. In de tijd dat wij er waren, mochten alleen musea nog open, maar hier vind je allerlei andere attracties, zoals Drouwenerzand en Slagharen.

Hunebedcentrum Borger

Zeg je Drenthe, dan zeg je Hunebedden. Die moesten we dan ook bekijken in het Hunebedcentrum, heel dichtbij Het Land van Bartje.

Onze kinderen vonden het heel interessant, vooral onze oudste die het aanmerkt als één van zijn favoriete musea en dat zegt wat ;). Bij onze peuterdochter heeft de huilende vrouw indruk gemaakt. Want de beelden die er stonden waren levensecht, zeker door de geluiden die je erbij hoorde. Binnen in het museum krijg je dus een mooi beeld van het leven van de mensen in de tijd van de hunebedbouwers.

Buiten krijg je een mooi beeld van de huizen in de oertijd. Met mooi weer nog leuker denk ik, maar het was zeker leuk om doorheen te lopen. Én niet te ver lopen voor onze peuter. Onze oudste had er wel de hele dag willen blijven om te kijken en te ervaren hoe het was in de oertijd. Als je het museum uitloopt vind je het grootste hunebed van 22 meter lang!

Een fantastisch park dus met veel mogelijk in en buiten het vakantiepark. We komen er zeker nog eens terug, in de zomer bijvoorbeeld.

Bekijk het park hier

Er staan Affiliate links in dit blog.

Juf Maike