Landal De Reeuwijkse Plassen - Review

Landal De Reeuwijkse Plassen – Review

Ik kon niet wachten om naar Landal De Reeuwijkse Plassen te gaan. Het zag er zo mooi uit op de foto’s! En als één van de eerste bewoners mochten wij de nieuwe kinderbungalows op het speciale kindereiland uitproberen op uitnodiging. Lees de uitgebreide review van dit mooie Landal park.

Ik kreeg het al op Instagram te horen dat ik lekker aan het influencen was. Maar dat doet het park helemaal zelf. Zoveel mooie plaatjes kon ik schieten zo aan het water! Voor kinderen echt veilig met een goed hek om het kindereiland zodat ze niet bij het water konden komen. Het was niet zo mooi weer, maar gelukkig was er genoeg binnen te beleven. Maar nu wil ik er zeker nog een keer heen met mooi weer! Want dan kun je ook van alles op het water ondernemen. Niet zo gek dat ik het park in het overzicht met de leukste Landal parken heb gezet.

Het park ligt op een kwartiertje rijden van het centrum van Gouda. Hier is zeker veel te beleven voor kinderen, ook educatieve uitjes. Hier komt nog een apart blog over.

Landal De Reeuwijkse Plassen – Review

Landal De Reeuwijkse Plassen - Review

Landal De Reeuwijkse Plassen is nog maar drie jaar oud. Dat zie je ook goed aan de huizen: alles is nieuw! Het vakantiepark is het meest duurzame park van Nederland. Er wordt bijvoorbeeld geen gebruik meer gemaakt van aardgas. Koelen en verwarmen gaat zeer geleidelijk door de luchtwaterpompen bij elke woning.

Bekijk het park

Kinderbungalows Landal De Reeuwijkse Plassen

Kinderbungalows

We waren uitgenodigd om als één van de eerste “bewoners” de kinderbungalows op het speciale kindereiland uit te proberen. Ze zijn pas sinds dit weekend in verhuur gegaan. Hele mooie stijlvolle bungalows met van alles voor handen voor kinderen. We zaten in een 6-persoons vrijstaand huisje, bekijk het huisje hier. Je kunt bij de geschakelde en vierpersoons-huisjes ook kiezen voor het kindereiland.

Er zijn nu twee kindereilanden met elk 13 kinderbungalows, waarvan 3 luxe kinderwoningen. De luxe kinderwoningen hebben bijvoorbeeld een sauna in het huisje, zodat ouders ook kunnen relaxen.

Kinderbungalows

De bungalow staat dus op het kindereiland waar geen auto’s mogen komen. Een groot hek eromheen, zodat de kinderen niet in het water vallen, maar wel tussen het spelen door naar de eendjes en zwanen kunnen kijken.

In het midden van het eiland ligt een klein speeltuin. Ideaal om je kinderen rustig te laten spelen, terwijl jij in het huisje bezig bent. Onze kleuter heeft er een paar keer zelf gespeeld.

Slaapkamers

In het huisje waren drie slaapkamers waarvan we de twee boven hebben gebruikt. Er stond een keurig kinderbedje op onze slaapkamer, dus onze dochter sliep bij ons. Onze zoon had het rijk alleen op zijn kamer met twee bedden. Toen onze dochter onrustig sliep ben ik daar nog stiekem gaan liggen, paste ik best ;). Er stond ook nog een campingbedje in het hokje met de pomp, dus voor jonge kinderen top verzorgd.

De kinderslaapkamer heeft een mooi kleed en meer dan genoeg ruimte om te spelen. Er staat een commode en sommige huisjes hebben hier zelfs een leuk stapelbed.

Bekijk het parkSlaapkamer

Op de begane grond was nog een slaapkamer met twee losse bedden. Hier vonden we ook een extra douche die we niet hebben gebruikt. Wel ideaal als je bijvoorbeeld opa en oma meeneemt. Hoeft niet iedereen op elkaar te wachten… Boven was het een tweepersoonsbed met een tweepersoonsmatras. Geen gleuf dus, heerlijk! Alle bedden zijn van Auping, slaapt heerlijk!

Televisie

Er waren maar liefst twee televisies: beneden in de woonkamer, maar ook op onze slaapkamer. Onze dochter had vanuit haar bedje kunnen kijken, maar dat hebben we toch maar niet gedaan…

Overdekt terras

Naast de slaapkamer op de begane grond was een overdekt terras. Heerlijk om in de zomer te zitten lijkt me en lekker op het water uitkijken.

Kinderbungalow Landal

Alles voor kinderen

Er is aan van alles gedacht in de kinderbungalow van Landal De Reeuwijkse Plassen: twee speelborden, traphekje, sjoelbak, lage stoeltjes, een goede kinderstoel, speelgoed, kinderservies en -bestek en zelfs een kindveilige kookplaat. Wel een beetje hoog voor mij. Ik ben niet zo groot (1.55 meter) en het aanrechtblad is al tamelijk hoog. Met de bescherming om de kookplaat heen best een uitdaging voor mij om te koken dus. Het hoefde hier niet, maar dan had ik het krukje moeten gebruiken denk ik. Die waren overigens ook overal te vinden: bij de badkamer en de keuken kon onze kleuter overal goed bij dus.

Kinderbungalow Landal

Luxe

Je vindt het tegenwoordig bijna overal, maar ik vind een afwasmachine wel echt een luxe. In het huisje vonden we ook een combi-magnetron, meer dan genoeg keukengerei. En nu nog lekkere scherpe mesjes ;). Ook voldoende drinkglazen, vind ik ook altijd fijn dat ik die niet meteen hoef af te wassen. En een Nespresso koffiemachine, betere koffie dan Senseo ;). Maar ook de banken en stoelen zitten en hangen 😉 heerlijk. Onze dreumes had meteen een stoeltje voor zichzelf bedacht, dat was dat weekend haar stoel. Gelukkig stonden er twee lage.

Gratis Wi-Fi

Je kunt gratis gebruik maken van de Wi-Fi op Landal De Reeuwijkse Plassen, hiermee kun je onbeperkt internetten. Wel zo fijn dat je hier niet los voor hoeft te betalen. Zelf vind ik zo’n openbaar Wi-Fi netwerk niet zo veilig, dus gebruik ik mijn 4G met een groot internetabonnement.

Bekijk het park

Parkeren op het park

Je mag één auto bij je huisje zetten. Bij het kindereiland is er een speciale parkeerplek buiten het hek, zodat het veilig is voor de kinderen om te spelen.

Sup/boot/kano/fiets verhuur

Het lijkt me heel leuk om vanaf het huisje te suppen op het water. Bij mooi weer kun je op het park sups, kano’s en waterfietsen huren bij Landal De Reeuwijkse Plassen voor ongeveer €15,- per uur, afhankelijk van wat je huurt. Fietsen huren kan ook, zeker mooi om langs de Reeuwijkse plassen te rijden. Voor een dag betaal je €12,-.

Eten en drinken

Ontbijt

Ontbijt

Je kunt makkelijk lekkere broodjes halen bij de parkshop. Die was op zondag alleen in de ochtend open. Wij kregen een luxe ontbijtje aan de deur bezorgd, dit kun je ook van tevoren bestellen.

Mercatu Landal De Reeuwijkse Plassen

Mercatu

Mercatu is de koffiebar met lunchroom bij Landal De Reeuwijkse Plassen. Het is een prachtig gebouw waar je ook langs kunt gaan als je niet op het park verblijft. En uit ervaring weet ik dat de koffie (en de taartjes ;)) heerlijk zijn. Je kunt hier tot 16.00 uur voor lunch terecht. Daarna veranderd het in een wijnbar waar je ook lekkere Italiaanse borrelhapjes kunt eten.

Osteria

Heb je zin in pizza of andere Italiaanse gerechten? Dan kun je vanaf 17.00 uur bij Osteria terecht, achterin bij Mercatu. Wij kregen eten in het huisje, dus hebben dit niet kunnen testen.

Gourmetten

Dineren in het huisje

Natuurlijk kun je koken in het huisje, maar je kunt ook een gourmetten, fonduen of een Indonesische rijsttafel bestellen. Wij kregen een gourmetset en dit was goed uitgebreid! Vleesjes, veel stokbroodjes, kruidenboter en twee bakken salade.

Bollo Landal De Reeuwijkse Plassen

Spelen

Er is ook van alles te spelen op het park, dus kinderen kunnen zich goed vermaken. Er was geen heel uitgebreid programma voor de kinderen, maar ik houd wel van de rust. Liever niet van activiteit naar activiteit racen, maar ook lekker kunnen keutelen in het huisje. Bollo komt af en toe langs en onze kleuter heeft een snoepketting gemaakt. Er was wel een uurtje ook met zingen en dansen, maar het zag er van buitenaf rustig uit. Wandelen in de buurt kan natuurlijk ook, zoals bij Avonturenroute Reeuwijk.

Bekijk het park

Zwembad

Zwemmen

Het zwembad is alleen een wat dieper bad om baantjes te trekken of te spelen en een peuterbadje. Er was geen speelgoed of een glijbaan bijvoorbeeld. Ik ben benieuwd of dat nog komt. Onze kleuter oefende volop voor de zwemles, dus hij miste niks. Maar onze dreumes vond het peuterbadje zonder speelgoed wel wat saai. We zijn ook naar Hof van Saksen geweest, dus daar zijn we misschien wat verwend door geraakt ;).

Naast het park ligt recreatieplas Reeuwijkse Hout, hier kun je met mooi weer ook in zwemmen.

Speelzolder

Speelzolder

Sinds dit jaar is er een speelzolder boven de parkshop, vlakbij de receptie. Onze kleuter vermaakte zich hier prima terwijl ik een boekje las. Er staan een aantal stoelen voor volwassenen, de rest is voor de kinderen.

Natuurspeeltuin

Natuurspeeltuin

Het was helaas slecht weer toen wij op het park verbleven, maar we namen wel een kijkje in de natuurspeeltuin. Die zag er wel heel leuk uit! Een grote schommel waar je in kunt liggen, dat had onze dreumes heel leuk gevonden. Een hoge en een lage glijbaan en een kabelbaan.

Natuurspeeltuin Landal De Reeuwijkse Plassen

Wij hebben weer een heerlijk weekend gehad. Ik denk dat we nog wel eens terugkomen met mooi weer op dit park. Het was voor ons heel dichtbij, ook wel lekker hoor!

Prijzen en beschikbaarheid vind je hier

Bekijk het park

 

Review; Onze ervaring met Landal de Reeuwijkse Plassen