Zomervakantie 2022 educatieve activiteiten

Zomervakantie 2022 educatieve activiteiten

Zomervakantie 2022. Dit zijn leuke (educatieve) activiteiten die kinderen in de vakantie in Nederland kunnen doen. Speciale tentoonstellingen in musea, kastelen bezoeken, maar ook blijven lezen tegen de zomerdip.

Zomervakantie 2022 educatieve activiteiten

Musea

Rijksmuseum van Oudheden

Rijksmuseum van Oudheden

Stap duizenden jaren terug in de tijd, in de wonderlijke wereld van farao’s en goden, piramides, hiërogliefen en de Nijl. Deze zomer zijn er drie extra tentoonstellingen over het oude Egypte, om samen met je familie of vrienden te ontdekken. Kinderen tot en met 18 jaar hebben vanaf 1 juli a.s. gratis toegang tot het museum! Bekijk hier het programma.

Lezen

Vakantie-lezen

De bibliotheken in Nederland hebben een zomerleescampagne voor kinderen: Vakantielezen. Het is gericht op kinderen van 6 tot 9 jaar en stimuleert hen om tijdens de vakantie vooral te blijven lezen. Zes bekende kinderboekenauteurs schreven speciaal voor dit leesproject verhalen. Gedurende de hele zomer kunnen kinderen met hun ouders via de site Vakantie-lezen.nl of in een deelnemende bibliotheek fictieve vakantielanden bezoeken om hun leesniveau spelenderwijs op peil te houden tegen de zomerdip. Samen met je gezin reis je langs zes landen waar je per land een schat moet zoeken om kans te maken op een prijs.

Kastelen

Kasteel Cannenburch

kasteel Cannenburch

Voor kinderen is vanaf juli de gevulde knapzak weer te huur. Ga met het hele gezin op speurtocht door het waterrijke kasteelpark en rust uit met lekkers op een bankje in de zon. Op de 2e of laatste zondag in juli en augustus kun je een van de kamermeisjes of kasteelvrouwe Anna Margaretha tegen het lijf lopen tijdens de rondgang op eigen gelegenheid door het verkoelende kasteel. Bekijk het hier

Andere activiteiten

Botanische tuinen

Botanische tuin

Trompenburg Tuinen & Arboretum is een mooie botanische tuin met een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen. Voor kinderen worden er deze zomer volop leuke activiteiten georganiseerd bij Trompenburg. Bijvoorbeeld een expeditie door het voedselbos, waar kinderen leren over de verschillende eetbare bessen, noten en planten die er te vinden zijn. Er wordt gespeurd naar de geheime plekjes van de dieren die bij Trompenburg wonen. Je kunt kennis maken met een hovenier. Ook wordt er deze zomer geknutseld, waarbij de jongsten een natuur fotolijstje maken en de oudere kinderen een eigen dromenvanger, die na afloop thuis boven het bed mag worden opgehangen. Bekijk het hier

Sea Life Scheveningen

Sea life

Van 9 juli t/m 4 september zijn in deze onderwaterwereld de piratenweken. Je kunt op zoek gaan naar de schat en onderweg meedoen aan leuke piratenactiviteiten. Wie goed zijn best doet, ontvangt aan het einde van het bezoek een piratendiploma van Kapitein Kwallenbeet. Onderweg ontmoet je niet alleen de dieren uit de zee, maar leer je ook zwaardvechten, kan je jouw eigen piratenvlag maken en leer je belangrijke scheepsknopen. Bekijk het hier.