Young Scientist Vakantieboek WIN

Young Scientist Vakantieboek WIN

Het Young Scientist Vakantieboek komt van de makers van NewScientist. In het vakantieboek vanaf 8 jaar lezen kinderen over de meest fascinerende wetenschappelijke ontdekkingen. Natuurlijk zitten er ook allerlei opdrachten in om zelf te doen, zoals codekrakers, van punt naar punt en puzzels. Je kunt het winnen!

Young Scientist Vakantieboek WIN

In het nieuwste Young Scientist Vakantieboek lezen kinderen over allerlei bijzondere wetenschappelijke ontdekkingen. Van de komst van het internet tot de ontdekking dat minuscule wezentjes ziekten veroorzaken, en van de aarde die om de zon bleek te draaien tot het idee dat elektrische signalen in je brein je gedrag bepalen.

Bekijk het hier. 

Vanaf hoe oud?

Dit vrolijke en rijk geïllustreerde vakantieboek is gemaakt door de redactie van New Scientist en is heel geschikt voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Het is vooral bedoeld voor nieuwsgierige kinderen. Zij zien zo hoe fascinerend en verrassend wetenschap is. Op elke bladzijde staan aansprekende weetjes en doe-opdrachtjes.

Wat vind je erin?

Young Scientist Vakantieboek Zomer 2022

Als je het vakantieboek openslaat ziet het er meteen aantrekkelijk uit. Het is in kleur, veel foto’s en afbeeldingen en het papier voelt fijn, mooi papier om ook met potlood op te kunnen werken. Je komt direct wat puzzels tegen, zoals een sudoku en een woordzoeker. Onze zoon van 8 vond het er ook aantrekkelijk uitzien, hij wil er graag in werken in de vakantie. Wat ik ook heel fijn vind: er staat veel tekst in! Zo blijven kinderen lezen tegen de zomerdip.

De teksten zijn op het niveau van groep 5/6. Geschikt voor sterke lezers eind groep 4 dus en voor kinderen in de bovenbouw die wellicht iets meer moeite hebben met lezen. En daarbij leer je ook nog van alles over wetenschap, ik denk dat ik mee zal lezen met onze oudste, interessant!

Bekijk het hier. 

Win

Ik mag drie exemplaren weggeven. Laat hieronder (op de site) een reactie achter voor wie je mee wilt doen. Na mijn vakantie mail ik de winnaars.

Er staan affiliate links in dit blog.