Review Landal Sluftervallei: heerlijk vakantiepark op Texel

Landal Sluftervallei, review

Vorig weekend waren we uitgenodigd om op Landal Sluftervallei op Texel te verblijven. Een heerlijke tijd hebben we voor het eerst als gezin van vier gehad. Een mooi weekend om ons 5-jarig huwelijk te vieren :). 

Een weekend met het gezin naar een van de eilanden, daar had ik wel oren naar! Ik ben dol op de eilanden en ben naar allemaal al eens geweest. Texel is heel goed te bereiken met de auto, je hoeft maar een half uurtje op de boot. Makkelijk om met het gezin naar af te reizen dus. Als ik op de boot naar Texel zit, heb ik meteen een vakantiegevoel, even helemaal eruit. Het weer afgelopen weekend was wat wisselend, maar we hebben ons uitstekend vermaakt.

Teso boot Den Helder Texel

Landal Sluftervallei

Landal Sluftervallei ligt in de duinen in De Cocksdorp. Vlakbij de vuurtoren en dus het hoogste puntje van Texel. Met de auto rijdt je vanaf de boot in ongeveer 20 minuten naar het park, prima! Er zijn verschillende accomodaties, van stacaravans tot bungalows en van safaritenten tot luxe bungalows voor veel personen. Het staat in mijn mijn top tien van leuke Landal parken.

Bekijk hier het park

Extra luxe bungalow voor 6 personen

Wij kregen de extra luxe bungalow voor 6 personen aangeboden, dat was genieten! Er zat een sauna in, een bubbelbad, twee verschillende badkamers, luxe Auping bedden, een zonnebank en een modieuze inrichting. Dat was wel echt heerlijk met ons gezin met een baby. We hebben elke avond in de sauna gezeten en kwamen zo, voor zover dat kan met een jong gezin, heerlijk tot rust. Ik maakte een filmpje met een tour door de bungalow.

De bedden waren al opgemaakt en er stond een welkomspakketje, een fles wijn en doosjes met koffie en thee klaar voor ons. Ook kregen we een handdoeken- en keukendoekenpakket erbij en alledrie een setje met Rituals. Dat scheelde vooral heel veel meenemen, wel zo fijn! Je kunt dit allemaal apart bestellen bij je huisje.

Genoeg ruimte om te spelen met het speelgoed dat we zelf meenamen.

Bungalow Landal Sluftervallei

Activiteiten Landal Sluftervallei

Post van Bollo Landal

Er was het weekend een aantal activiteiten te doen, zoals de knutselclub en natuurlijk met Bollo op de foto. Alleen dat laatste hebben we gedaan. Er is al zoveel leuks te doen op Texel met kinderen! Bij Bollo’s huisje kun je een tekening of kaartje door zijn brievenbus doen. Als je dan je adres erop schrijft, krijg je post terug. Het kaartje kwam ook al heel snel bij ons, heel leuk!

Speeltuin

Vooraan bij het restaurant is een leuke speeltuin waar ook het huisje van Bollo staat. Er is een groot luchtkussen, emmertjes en klimtoestellen, genoeg te doen terwijl je zelf op het terras erbij kunt zitten. Vlakbij ons huisje was ook een speeltuin waar je kon spelen met water, van de glijbaan kan roetsjen en kan schommelen. Achter de tennisbaan was ook nog een speeltuin, maar daar zijn we niet geweest, in ieder genoeg te spelen dus.

Sport en spel

Er is een bowlingbaan, een tennisbaan, je kunt fietsen huren en midgetgolfen.

Eten

Parkshop

Ontbijt Parkshop Landal

Bij de parkshop van Landal Sluftervallei koop je de dagelijkse boodschappen. Hier kon je ook een ontbijtje bestellen wat bij je aan de deur bezorgd wordt, dit hebben wij gedaan. Voor €9,95 en €4,95 voor kinderen kregen we een heerlijk ontbijt, ik vond het zeker wel waard! Onze zoon kreeg ook de ene dag een yoghurtje en de andere dag knijpfruit en ook op allebei de dagen een ander speeltje van Bollo. Je kunt hier ook een gourmetset bestellen voor in je huisje.

Snackbar

Je hebt er een snackbar waar wij de eerste avond pizza’s bestelden die snel klaar waren.

Restaurant

We aten ook een dag in het restaurant. Landal Sluftervallei heeft een fantastisch concept voor kinderen: het kinderbuffet waar ze patatjes, snackjes, poffertjes en pasta kunnen halen, maar ook komkommer, tomaat, fruit en natuurlijk ijs toe. Dit kenden we al van Landal Heideheuvel, dus betaalden er weer graag voor. Er was ook iemand van het entertainmentprogramma aanwezig om balonnenkunst te maken, te schminken en de kinderen konden een leuke hoed bij haar halen. Onze kleuter heeft amper aan tafel gezeten dus. Ik vind het restaurant ook heel mooi ingericht en ruim opgezet. We hadden ook goed de ruimte om de kinderwagen neer te zetten bijvoorbeeld.

Restaurant Landal Sluftervallei

Zwembad

Zwembad Landal Sluftervallei

Het zwembad van Landal Sluftervallei is niet groot en dus vooral voor jonge kinderen geschikt. De glijbaan gaat supersnel, dus daar wilde onze kleuter tig keer vanaf ;). Hij ging zo snel, dat ik ‘m amper gevangen kreeg, klusje voor papa dus. Er is ook een klein peuterbadje met glijbaan. Het was er best druk, aangezien het zondagochtend regende. Tegen lunchtijd hadden we bijna het hele zwembad voor onszelf :).

Landal app

Nog niet voor alle parken beschikbaar, maar tijdens ons verblijf op Landal Sluftervallei heb ik ‘m regelmatig gebruikt: de nieuwe Landal app. Je kunt de openingstijden van de voorzieningen op het park bekijken, het restaurant reserveren (wat ik dan ook deed voor de zaterdagavond) en kijken welke activiteiten voor kinderen georganiseerd werden die dag. Heel handig!

Ik wilde eigenlijk niet meer weg van het park, zeker met het mooie weer in het verschiet, maar school en werk riep…

Bekijk hier het park

Niet alleen het park, maar ook Texel is heel fijn.

Er staan affiliate links in dit blog.

Landal Sluftervallei, review

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren