Vakantiepark Landal Aelderholt

Vakantiepark Landal Aelderholt

In de voorjaarsvakantie ontdekte ik dat het laatste weekend goed betaalbaar was, dus boekten we een weekend naar Vakantiepark Landal Aelderholt. Lekker even weg. We zijn wel op pad geweest naar Orvelte bijvoorbeeld, maar eigenlijk hoefden we het park niet weg. Onze kinderen waren niet weg te slaan bij het fantastische speelparadijs binnen. Ideaal bij koud of slecht weer dus.

Vakantiepark Landal Aelderholt

Het was voor ons bijna twee uur rijden, maar dat was prima op de vrije vrijdag van de voorjaarsvakantie. Vakantiepark Landal Aelderholt ligt in Aalden, vlakbij Slagharen en Emmen in het prachtige Drenthe. Onze reis verliep prima erheen en we konden al goed genieten van de omgeving onderweg. Drenthe heeft weinig snelwegen, dus grote stukken rijd je langs dorpjes en de typische Drentse boerderijen. We gingen op tijd van huis weg, want je kunt de dag van aankomst al de gehele dag gebruik maken van de faciliteiten. Sommigen gaan meteen zwemmen, maar daar zijn wij niet zo van. We wilden de kinderen na een lange autoreis laten spelen in de speeltuin buiten, maar er stond een behoorlijk frisse wind. Dus verkasten we naar het fantastische binnenspeelparadijs. Ik had niet verwacht dat die zo groot zou zijn! We zijn hier dat weekend heel veel geweest ;).

Bekijk het park hier. 

De accomodatie

Wij boekten dit 4B huisje, één van de kleinste huisjes, maar daarom ook een prima prijs. En voor ons was het voor dat weekend helemaal prima. Gelukkig sliepen de kinderen goed naast elkaar, want dat is wel eens anders geweest ;). Meestal slapen ze dan ook uit elkaar, op andere kamers, maar hier moest het natuurlijk wel. Ging prima, ze hadden genoeg ruimte zo met z’n tweetjes. Het huisje was ongeveer 50 vierkante meter. Ik kon gratis aangeven dat ik een zonnig huisje wilde. Dat was het zeker, de verwarming hoefden overdag niet aan door al die zon, heerlijk!

Het interieur zag er ook fijn en luxe uit, ik vind het wel echt top dat Landal dat regelmatig aanpast. Het is daardoor ook makkelijker schoon te houden natuurlijk, het ruikt er ook altijd fris naar schoonmaakmiddel. Er zat zelfs een klein bad in het huisje. Hebben we geen gebruik van gemaakt, want het zwembad was natuurlijk ook leuk :).

Bekijk de accommodatie hier.

Er is voor ieder wat wils, want je hebt maar liefst 18 verschillende accomodaties. Van twee personen tot en met zelfs 24-persoons, er is zelfs een speciale eco-bungalow. Maar het hele park doet zijn best om duurzaam te werken. Op de parkeerplaats is bijvoorbeeld een overkapping met veel zonnepanelen. Sommige huisjes zijn in de stijl van de Drentse boerderijen.

Op het Vakantiepark Landal Aelderholt

Zwembad

Natuurlijk willen onze kinderen het liefst als eerste naar het zwembad. Wij stellen dat uit tot een dag in het weekend ;). Op zaterdagmiddag was het dan zo ver. In de ochtend gingen we op pad naar Orvelte, maar eind van de middag plonsden we dan echt. Met het idee dat we dan schoon aan het diner in de brasserie konden verschijnen. Dat bleek ook achteraf een goed plan, de kinderen waren een beetje moe, er was een Bollo buffet en de speeltuin vlakbij, dus konden ze lekker hun gang gaan.

Het zwembad is precies goed voor ons. Niet te groot, maar wel genoeg te doen, zoals een (supersnelle) donkere glijbaan, een glijbaan in het midden van het bad, een peuterbadje, fontein en stroomversnelling. Onze kleuter vindt het heerlijk om te drijven en te zwemmen op haar bandjes, hier had ze genoeg ruimte. We moesten nog net een tijd reserveren geloof ik, maar het aantal mensen was nog lang niet bereikt.

Indoorspeelparadijs

Hier zijn we het meeste van de hele tijd geweest. Op de site had ik dit niet gezien, maar het indoorspeelparadijs was echt megagroot en heel leuk! Onze kinderen van vier en acht jaar vonden het fantastisch en hadden allebei genoeg te doen. We waren ze meestal kwijt, maar op deze leeftijd kan dat. Wij lekker lezen, de kinderen spelen, echt vakantie ;).

Er was een glijbaan met rollers voor een een bakje om in te zitten, deze maakte zelfs een bocht! Er was een groot klimparcours met een podium eronder, trampolines (waar je voor moest betalen) en een deel voor wat jongere kinderen. Er werd ook van alles georganiseerd. Zo was er een bingo voor volwassenen in de avond, maar die sloegen wij over. Wel hebben we de kinderbingo mee gedaan. Natuurlijk kwam Bollo regelmatig een dansje doen en knuffelen met de kinderen. Je kon er ook met jonge kinderen gymmen, op rustige momenten in de ochtend. Maar onze kinderen zijn daar dus inmiddels alweer te oud voor, ze kunnen nu zelf spelen. Moet mama nog een beetje aan wennen, maar ik geniet wel enorm van die vrijheid ;).

Activiteiten

We hebben verder geen gebruik gemaakt van de activiteiten op het park, alhoewel er genoeg werd georganiseerd. Het was meer een relax weekend voor ons zo aan het einde van de vakantie waarin ik veel met de kinderen op pad was. Maar je kon het hele weekend geëntertaind worden als je wilde. Zo was er ook een Bollo club om te knutselen, een atelier in het midden van het centrum, een tipi en een minigolfbaan.

Lees hier meer over de faciliteiten.

Eten en drinken

In het centrum van Vakantiepark Landal Aelderholt waar je ook het speelparadijs en het zwembad vond, was de brasserie. Tegenwoordig hebben veel Landal restaurants dezelfde kaart en dezelfde opzet van het interieur. Daar kreeg Landal ook dit jaar een Foodservice Award voor lees je hier. In dit park was er ook een Bollo buffet en daar worden wij altijd heel erg blij van! De kinderen hoeven niet te wachten op hun eten, mogen opscheppen wat ze willen en hebben ook meteen een toetje erna dat ze zelf kunnen versieren. Wij aten er ook heerlijk zo na het zwemmen. Fijn dat er ook steeds meer vegetarische keuzes zijn.

Speeltuinen

Naast het restaurant is ook een grote houten speeltuin met een air trampoline. Bij ons een beetje te koud om te spelen, maar ik denk dat er in de zomer een terras naast staat. Zo kunnen de kinderen lekker spelen terwijl jij in het zonnetje zit. Natuurlijk mag het Bollo huisje niet ontbreken, blijft een hit bij onze kinderen. Egeltje was op reis, die werd wel gemist.

In de omgeving

In Drenthe is er van alles te doen, allerlei Drentse musea, Wildland Emmen, een klimpark, Plopsa Indoor Coevorden en Museumdorp Orvelte natuurlijk. We zijn weer naar dat dorpje geweest, maar eerlijk gezegd viel het me wel een beetje tegen. Er waren amper winkeltjes open de dag dat wij er waren. Na een stukje wandelen vonden we wel Het houten pad van Theodoor, een speelbos aan de rand van Orvelte. Dat vonden de kinderen heel erg leuk! De jongste was wel al snel wat moe, dus hebben we niet het hele pad kunnen volgen.

Bekijk alles over het park hier. 

Er staan affiliate links in dit blog.