nijntje gaat logeren gebarentaal WIN

nijntje gaat logeren gebarentaal WIN

nijntje gaat logeren! In deze klassieker van Dick Bruna staan naast de tekst ook gebarentekeningen afgebeeld. Passend als ondersteunende gebaren en/of voor kinderen die slechthorend of doof zijn. Je kunt het winnen. 

nijntje gaat logeren gebarentaal WIN

Van 26 januari t/m 5 februari zijn de Nationale Voorleesdagen 2022. Mercis Publishing heeft het boek nijntje gaat logeren, met gebaren uitgegeven, speciaal om nog meer kinderen het plezier van lezen bij te brengen. Het kartonboek bevat, net als het originele klassieke boekje, illustraties op de rechterpagina en vier regels tekst op de linkerpagina. Boven de tekst zijn tekeningen van gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal toegevoegd. Zo kan de voorlezer de tekst van het verhaal gemakkelijker visueel maken. Deze manier van communiceren is een vorm van Nederlands met Gebaren (NmG). NmG wordt vooral gebruikt door slechthorenden en doven, maar bijvoorbeeld ook ter ondersteuning van de taalontwikkeling van kinderen met een autismespectrumstoornis (ASS) of een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Meer informatie over NmG is te vinden op de website van het Nederlands Gebarencentrum.

Bekijk het boek hier. 

Je kunt ook op die site filmpjes kijken van het boek met de (ondersteunende) gebaren, zodat je ze zelf ook kunt oefenen.

Bekijk ook de nijntje beweegkalender

Vooraan het boek staat informatie over de gebaren en ook hoe je de richtingen kunt “lezen”. Toen ik in de gehandicaptenzorg werkte, heb ik een aantal ondersteunende gebaren geleerd, dit boek is voor mij een goede herhaling en ook om wat nieuwe gebaren te oefenen. De filmpjes helpen daar zeker bij!

nijntje gaat logeren

Bekijk het boek hier.

Waarom dit boek?

De ontwikkeling van het boek is in gang gezet door Wyndham Mok en Saskia Boonzajer Flaes. “Onze zoon Daniel (5 jaar) heeft een taalachterstand,” vertelt Saskia. “Gebaren helpen ons om beter met elkaar te kunnen communiceren. Ook bij het voorlezen is er behoefte aan het vertellen van verhalen met gebaren.” Wyndham vult aan: “Prentenboeken met standaardgebaren zijn er helaas bijna niet. Daarom nam ik contact op met de uitgeverij van de nijntje-boeken. Daniel is een enorme fan van nijntje, dus hoe leuk zou het zijn als er een nijntje-boek in Nederlands met Gebaren zou kunnen komen!”

nijntje gaat logeren

Win

Ik vind het fantastisch dat dit boek er is! Steeds vaker genieten kinderen met TOS van onderwijs op een reguliere school. Handig voor de leerkrachten om dit boek in te zetten en te oefenen met gebaren, zodat ze die leerlingen nog beter kunnen begeleiden. Maar het past ook erg goed in het speciaal onderwijs. Speciaal voor die doelgroep kun je het boek dan ook winnen.

Laat hieronder (op de site) een reactie achter voor wie je het boek wilt winnen en waarom. Dinsdag 25 januari mail ik de winnaar.

Bekijk het boek hier.

Er staan affiliate links in dit blog.