Wandelen met Thule AllTrail

Thule AllTrail review

Voor mijn Pieterpad avontuur kreeg ik twee prachtige Thule AllTrail wandelrugzakken, de 25 liter en de 35 liter. Inmiddels heb ik ze allebei gebruikt op het Pieterpad en kan ik een goede review geven.

De Thule AllTrail 25 liter en 35 liter

De AllTrail rugtas is speciaal ontworpen voor mensen die graag actief op pad gaan. Je kunt het gebruiken op de fiets, in de stad, of tijdens een ander sportief uitje. Ik heb beide AllTrail backpackt gebruikt tijdens het wandelen op het Pieterpad met overnachting. De rugtas is van polyester gemaakt. De schouderbanden zijn gevoerd, goed stevig en geven dus extra draagcomfort. Beide rugtassen hebben ook een heup- en borstriem, zo wordt het gewicht van de tas nog gelijkmatiger verdeeld. De heupriem van de Thule Alltrail 34 liter is nog wat steviger dan die van de 25 liter, maar ik vond ze beide heel fijn zitten. Beide wandelrugtassen hebben ook een regenhoes die je makkelijk vastmaakt zodat al je spullen snel droog blijven tijdens een regenbui. Beide tassen waren prima voor een overnachting via Vrienden op de fiets of een bed and breakfast. Voor het meenemen van een tent zou ik een andere rugtas kiezen. Er zit rugventilatie in dat zorgt voor extra gebruiksgemak als je lang onderweg bent, of een flinke wandeling maakt met je rugzak. Bij het langdurig dragen kun je wel zweten op je rug, maar daar heb ik weinig van gemerkt, deze rugtassen houden dit wel zoveel mogelijk tegen. Ik weet nog niet hoe dat is op warme dagen. En het ligt natuurlijk ook aan welke lagen je draagt zoals je kunt lezen in mijn blog over de voorbereiding van het Pieterpad.

Thule AllTrail

Thule AllTrail 25 liter

Ik nam de Thule AllTrail 25 liter mee op mijn eerste etappes naar het Pieterpad. Ik vond deze in eerste instantie wat fijner zitten, omdat ik klein ben en deze natuurlijk ook kleiner is dan de AllTrail X. Ik ben helemaal verliefd! Wat zat deze tas lekker! Ik had er echt behoorlijk wat kilo’s in, zoals een extra paar schoenen, maar daar voelde ik bijna niks van op mijn rug. Het had een fijn stevig rugpand, ik kon het goed laag op mijn heupen laten hangen en overal zaten gespjes om het aan te snoeren. Het enige nadeel was dat ik niet lopend bij mijn waterflessen kon. Hiervoor moest ik de tas van mijn rug af zwaaien, maar dat zal vast ook met mijn lengte te maken hebben. Wellicht dan nog maar eens een waterzak aanschaffen voor erin.

Thule AllTrail 25 liter

De Thule AllTrail 25 liter heeft een goede regenhoes die je er makkelijk omheen vouwt en ook weer afhaalt. Even ophangen en het is zo weer droog. Er zitten echt allerlei vakjes in waar je veel in kwijt kan, zoals bovenop de rugzak waar je hem dichtdoet, aan de bovenkant van de rugzak, dan heb je nog een groot deel waar je achter een wat smaller deel je laptop (eventueel) kwijt kan. Ook deze rugzak heeft aan de voorkant een deel waar je spullen kunt stoppen die je onderweg nodig hebt. Hier paste zelfs mijn vest in. Eventueel kun je ook wandelstokken kwijt aan de zijkant, maar die heb ik niet gebruikt. 

Thule AllTrail

Thule AllTrail X 35 liter

De Thule AllTrail X 35 liter heeft tot 10 cm verstelbaar rompdeel, het heeft een steekvak aan de voorkant om snel bij je spullen te kunnen, zoals een vest, heupriemvakken om bijvoorbeeld wat eten in te stoppen, een heel stevig rugpand en een goede regenhoes. Het is best een grote tas en ik ben nogal klein met mijn 1.55 meter. Voor de twee eerste dagen wandelen had ik genoeg aan de 25 liter en die zat wat fijner op mijn rug. Maar bij de derde etappe nam ik mijn laptop mee, niet slim, ik weet het, maar had ik dus wat meer ruimte nodig. Een mooi moment om ook deze rugtas uit te proberen en daar heb ik geen spijt van gehad.

Thule AllTrail 35 liter

Ook deze zit eigenlijk heel lekker, vooral door het verstelbare rugpand. Hij is dus ook voor mijn kleine formaat geschikt, maar mijn man zou het ook kunnen dragen door het snel te verstellen. En bij deze tas kon ik wél bij mijn waterflessen. Soms lukte het me ook ze wandelend terug te stoppen, maar helaas niet altijd. Ook hier is de regenhoes heel fijn en snel om de tas te doen. 

Thule AllTrail 35 liter

In beide rugtassen kun je aardig wat kwijt zoals ik deed: schoenen, een extra kledingset, eten en drinken en een klein EHBO-setje, een handdoek, kleine zeep, zonnebrandcreme, deo, tandenborstel, tandpasta, koptelefoon, een buff (lange sjaal die je ook op andere manieren kunt gebruiken), wandelwol, bekijk het hier, en uiteraard blarenpleisters. Het paste allemaal prima en het voelde dus echt niet zwaar aan. Ik had nog nooit 22 kilometer gelopen op een dag en zeker niet met een rugzak, maar het ging echt heel goed! Ik heb in ieder geval geen rugpijn gehad (zelfs niet met laptop) dus deze rugzakken zijn echt mijn wandelmaatjes geworden! En ik vind ze ook nog eens erg mooi (vooral die van 25 liter), ik maak de blits op het Pieterpad, wie had dat gedacht haha. 

Er staan affiliate links in dit blog.