Een weekje zonder social media

Een weekje zonder social media

Oké, vooruit. Ik was niet helemaal social medialoos in de kerstvakantie. Ik keek bijvoorbeeld nog wat op Twitter voor onderwijsnieuws en de Onderwijs pubquiz. Maar mijn grote valkuil, Instagram, heb ik voor anderhalve week van mijn telefoon gegooid. Wat leverde een weekje zonder social media me op?

We kwamen net uit quarantaine door C en daardoor konden we bijvoorbeeld met de belangrijke vierde verjaardag van onze dochter geen bezoek ontvangen. Ik was er even helemaal klaar mee. Ik wilde geen prikkels, weer naar buiten en genieten van de fijne dingen om ons heen. Wandelen, boeken lezen, lekkere dingen eten, spelletjes doen en vooral rust.

Een weekje zonder social media

Dus besloot ik de Instagram app van mijn telefoon te gooien, zodat ik er echt niet meer op kon. En ik sprak met mezelf af dat ik ook niet in de browser via mijn laptop zou kijken. Nou was dat vrij makkelijk, want ik heb mijn laptop in die dagen amper aangeraakt. Alleen om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten geloof ik.

Miste ik het?

Eerlijk gezegd miste ik alleen de beweging. Als vanzelf ging mijn vinger naar het IG icoontje als ik iets anders op mijn telefoon deed. Blijkbaar een ingesleten automatisme. Niet echt een fijne per se… Er was dus geen icoontje meer, dus kon ik ook niks aan klikken. Wat een rust gaf dat! Ik kan mezelf helemaal verliezen in alle stories die voorbij zappen. Ik heb wel een block na een half uur ingesteld, maar die omzeil ik regelmatig, zodat ik toch nog verder kan kijken, quilty!

Ik heb veel meer boeken gelezen dan ik anders zou doen, spelletjes gedaan en meer echt met mijn gezin bezig geweest. Ik was meer in het hier en nu aanwezig en voelde me minder prikkelbaar doordat ik ook minder prikkels binnenkreeg. Het beviel me erg goed, dus ik ga het vast vaker in vakanties doen.

En nu?

Ik gebruik IG natuurlijk ook voor mijn bedrijf als “juf Maike” en vind het contact dat ik daardoor heb wel heel fijn. Dus het staat weer op mijn telefoon en ik maak weer stories. Ik merk wel dat ik minder vaak scroll door de zoekpagina of in de stories. Ik ben namelijk veel mensen gaan ontvolgen en ook dat geeft rust. Lekker pleidooi dit wel hè, ga je mij vast ook weer ontvolgen ;). Ik wil nog wel stories maken, maar doe er dan minder op een dag waarschijnlijk. Het in het hier en nu zijn bevalt me wel. Het geeft me meer rust en dus ook meer energie. Ik gebruik het omdat ik het leuk vind om te delen, maar ik ben niet meer bezig met wat voor soort content ik maak, zodat ik meer volgers krijg. Dat maakt me niet zoveel meer uit eerlijk gezegd. Vind je het leuk om me te volgen? Doe dat dan, maar ik ga het niet mooier maken ;), best puur denk ik.