Juf Maike

Online cursus Werkdrukverlichting voor leerkrachten

Wil jij dit ook?

Elke dag op tijd naar huis

Tijd hebben voor je hobby’s

Meer balans tussen school en thuis

Overzicht houden in je taken

Prioriteiten
stellen

Met focus kunnen werken

Joanne (bekend van jufjoanne.nl): Ik vond het heel fijn om een kijkje in de keuken van iemand anders te hebben. Ik vind de training heel sterk, je leert goed te plannen en de filmpjes zijn heel helder. 

Wil je ook zelf je werkdruk verlagen met de online cursus?

Herken je dit?

Je wilt alles tot in de puntjes perfect doen voor je klas. Maar daardoor werk je ook vaak in de avonden en op je vrije dagen. Er is weinig balans tussen school en thuis. Je to do lijst wordt alleen maar voller, er komen zoveel taken op je af! Soms weet je niet waar je moet beginnen. Je hebt het gevoel altijd achter de feiten aan te lopen. En dan heb je ook nog alle studiemomenten.

Waar moet je de tijd vandaan halen om je lessen goed voor te bereiden? Hoe zorg je ervoor dat je je hoofdtaak goed kunt uitvoeren, namelijk: goed onderwijs geven?

Met de online cursus Werkdrukverlichting voor leerkrachten lukt dat! Je leert om je taken te filteren én te prioriteren. In de training leer je met focus en efficiënter te werken, zodat er meer balans komt tussen je werk op school en je leven thuis. Je leert om te gaan met afleiding en pakt je perfectionisme aan. Zo krijg je meer rust in je werk, houd je meer energie over en krijg je meer tijd voor jezelf.

Rigoberta

Rigoberta: Ik kocht de cursus, omdat ik het lastig vond om de balans tussen werk en privé goed te houden. Ik vroeg me af of er wel genoeg praktische tips in zouden zitten, maar de cursus is helemaal gericht op het onderwijs, dus er staan juist veel praktische voorbeelden in voor de klas of op school.

Wat krijg je bij de cursus Werkdrukverlichting voor leerkrachten?

In 17 lessen doorloop je de training waarin video, e-books en opdrachten in een werkboek afgewisseld worden.

Module 1: Wat zijn je taken?

Les 1: Welkom
Les 2: Doelen stellen
Les 3: Braindump

Module 2: Je taken plannen

Les 4: Taken eruit filteren
Les 5: Prioriteren
Les 6: Takenlijstjes

Module 3: Zorgen voor focus 

Les 7: Routines
Les 8: Focus op je taken
Les 9: Afleiding
Les 10: Sparringspartner

Module 4: Balans tussen werk en privé

Les 11: Nee zeggen
Les 12: Tijd voor thuis
Les 13 Perfectionisme
Les 14: Energiegevers en energievreters

Module 5: Bonus 

Les 15: Mail
Les 16: Rust en pauze
Les 17: Verder lezen/leestips

Janneke: Ik wilde meer focus tijdens mijn werkdagen. Tijdens mijn zwangerschap begon ik hier steeds meer bij stil te staan en kreeg ik er genoeg van. Op dat moment zag ik via Instagram jouw cursus voorbijkomen en ik heb nog geen moment spijt gehad van de koop. Ik leerde meer loslaten in de cursus en dat pas ik nu ook toe op mijn gezin ;).

Wat krijg je nog meer?

Facebookgroep

In de speciale afgesloten Facebookgroep vind je nog meer opdrachten om praktisch aan de slag te kunnen zijn en kun je elkaar om tips vragen, ondersteunen en helpen in het proces om zelf je werkdruk te verlagen.

Q&A

In de live Q&A kun je al je vragen kwijt, deze organiseer ik één keer in de maand in de avond. Ik neem het ook op, mocht je op die tijd niet aanwezig kunnen zijn.

Start van het schooljaar challenge

Doe mee!

Schrijf je nu in en doe automatisch gratis mee met de Start van het schooljaar challenge van 13 tot en met 17 september. Elke dag een filmpje of een live waarin je van alles leert over overzicht op je taken voor dit schooljaar, je hele jaar alvast plannen en je prioriteiten stellen voor deze eerste weken.

Én voor het eerst zal ik tips met je delen uit mijn boek De gelukkige leraar, zodat je goed voor jezelf en je vak als leerkracht leert zorgen.

Alleen voor deelnemers aan de cursus Werkdrukverlichting voor leerkrachten! De filmpjes verdwijnen na twee weken uit de Facebookgroep.

Programma

13 september: live in de Facebookgroep over doelen stellen voor dit schooljaar waarbij je ook ruimte krijgt om tips hierover te vragen.

14 september: filmpje over je taken dit schooljaar, prioriteren en hoe je je schooljaar alvast goed plant.

15 september: filmpje over focus: hoe ik zorg dat ik niet afgeleid raak in deze drukke eerste weken

16 september: live over voor jezelf opkomen, hoe dan?

17 september: filmpje over je werk loslaten, zodat je meer tijd hebt voor je hobby’s en thuis

Over Maike

Ik ben Maike, 36 jaar en woon met mijn man, Jozua Douglas, en twee kinderen in Wijk bij Duurstede. Ik sta tien jaar voor de klas en sinds 2012 inspireer ik leerkrachten en ouders via mijn website jufmaike.nl. Ik geef nu een dag per week les aan groep 6, wat ik soms best pittig vind. Vanaf het begin van mijn carrière als leerkracht dacht ik altijd na over de werkdruk in het onderwijs. Die is hoog, maar je kunt er zelf ook veel aan doen om het te verlagen.

Ik las veel over plannen en focus houden op je werk en zodoende groeide ik hierin. In mijn werk als leerkracht pas ik veel tips toe in de praktijk en experimenteer ik met nieuwe ideeën. Van daaruit verkocht ik het e-book Plannen voor leerkrachten bijna 300 keer. Met deze online training ga ik een stapje verder. Meer verdieping, praktische tips om direct te beginnen en achtergrondinformatie. Hiermee hoop ik je te kunnen inspireren om zelf je werkdruk aan te pakken.

Veelgestelde vragen

Hoe kom ik in de cursus?


Na je bestelling krijg je toegang tot de online training in academy.jufmaike.nl. Hier staan alle modules die je stap voor stap kunt doorlopen. Elke module bestaat uit een video of e-book en opdrachten die je in je eigen tempo kunt volgen en uitwerken. Bij vragen kun je me altijd mailen op info@jufmaike.nl.

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan de cursus?


Dat ligt eraan hoeveel nadenkwerk je nodig hebt voor de vragen en hoe snel je de cursus achter elkaar volgt. Je zal ongeveer tussen de 5 en de 10 uur besteden aan de cursus.

Moet ik de cursus op een bepaalde tijd volgen?


Nee dat hoeft niet, je krijgt toegang tot de leeromgeving en kan de cursus vervolgens volgen waar en wanneer je maar wilt. Alleen de Q&A’s zijn op bepaalde data, die worden wel opgenomen.

Mag ik de cursus samen met een collega volgen?


Dat kan zeker handig zijn! Ik heb ook een video opgenomen met de tip om een partner te zoeken. Zo kun je elkaar stimuleren. Je moet dan wel allebei de cursus los van elkaar aanschaffen.

Mag ik de cursus delen met anderen?


Het account is alleen voor jou bedoeld, anderen moeten de cursus zelf aanschaffen.

Hoe kan ik de cursus betalen?


Je kunt de cursus betalen met iDeal, Paypal en Bancontact. Er wordt dan automatisch een account voor je aangemaakt. Je kunt ook vragen of de school het wil betalen uit je persoonlijk bijscholingsbudget.

Kan ik het ook van mijn scholingsbudget betalen?


Zeker kan dat! Er doen regelmatig deelnemers mee die het bedrag terug ontvangen van hun directeur. Natuurlijk altijd in overleg. Ik kan ook een factuur laten maken voor je school zodat je het niet voor hoeft te schieten, mail me dan op info@jufmaike.nl.

Mijn vraag staat hier niet tussen?


Geen probleem! Je kunt me altijd mailen op info@jufmaike.nl, dan krijg je zo snel mogelijk mail terug.

Niet tevreden? Geld terug!

Ben je niet tevreden over de online cursus? Leverde het je niks op?
Dan krijg je je geld terug.

Doe nu mee en ontvang een extra bonus!

Al ruim 70 deelnemers doen nu mee aan de training om hun werkdruk te verlagen. Stap nu in en ontvang als extra bonus gratis het e-book Plannen voor leerkrachten (of iets anders uit mijn webshop als je het e-book al hebt).

Je kunt het vervolgens in je eigen tempo volgen. Voor €107,- kun je de hele training volgen, meedoen met de Q&A en challenges in de Facebookgroep. Bij het afronden van de gehele cursus krijg je een certificaat en de training blijft voor jou online staan.

Wil je met de hele school aan de slag met de cursus? Neem dan even contact met me op via info (@) jufmaike.nl

Juf Maike