De tijd voor kerst vind ik altijd de tijd om veel te knutselen met de kinderen. Zowel ons huis en de klas hangt vol met kerstbomen, klokken en de glitters liggen overal. Kerstklok en kerstboom knutselen

Kerstklok en kerstboom knutselen

Kerstklok

Benodigdheden

Geel vouwblaadje
Versiering, zoals glitters, sterren en diamantjes
Rood papier
Kartel- of gewone schaar
Belletje

Bekijk ook: 10 X KERSTBOMEN KNUTSELEN

Werkwijze

Kerstklok knutselen

Het voorbeeld om de klok te vouwen haalde ik uit het MEGA grote vouw- en telboek van Thea van Mierlo.

Kerstklok versieren

Ik versierde de klok met diamantjes en sterretjes. Je kunt de kinderen uitdagen er een patroon van te maken.

Kerstklok knutselen

Het rode papier knipte ik in karteltjes met een gewone schaar, je kunt ook een kartelschaar gebruiken. Ik gebruikte een ‘echt’ belletje die ik kocht bij de Action. Ik bond er een elastiek aan die ik met plakband vast heb geplakt aan de achterkant. Zo kan het belletje ook echt tingelen.

Lees ook: WERKEN AAN DE DOELEN TIJDENS HET KNUTSELEN VOOR KERST

Kerstboom

Benodigdheden

Groen papier
Bruin papier
Knopen
Versiering, zoals glitters, sterren en diamantjes

Werkwijze

Drie driehoeken

Van het groene papier knip je drie driehoeken van verschillende formaat. Je kunt hier goed de vormen en van klein naar groot bij benoemen.

Drie driehoeken aan elkaar

De driehoeken plak je aan de bovenkant aan elkaar vast. Je maakt een rechthoek van het bruine papier, dit wordt de stam.

Kerstboom knutselen

Ik gebruikte knopen als ballen en versierde de boom verder met diamantjes, glitters en sterren.

Kerstklok en kerstboom knutselen

Ik maakte de kerstklok en de kerstboom met onze peuter. Dit ging prima. Ik hielp hem met de boom en de klok vouwen, versieren kan hij zelf. De knopen blijven met kinderlijm aardig zitten, maar pritstift werkt beter. Ik verwacht dat schoollijm ook goed werkt.

Bekijk ook: VOUWEN MET HET MEGA GROTE VOUW- EN TELBOEK