Juf Maike

Nodig me uit!

Ik kom graag op bezoek om je te inspireren goed voor jezelf als leerkracht en je vak te zorgen.

Dat kan zowel online als op locatie.

De gelukkige leraar

Ik geef een sessie of workshop naar aanleiding van het boek De gelukkige leraar. Je kunt me boeken via de Schrijverscentrale. Ik neem leerkrachten mee in mijn verhaal, bespreek de professionele cultuur op school. En laat zien hoe je een goede balans creëert tussen school en thuis.

Maike stoel

Ik geef een sessie of workshop over Werkdrukverlichting. Eventueel aangevuld met meditaties die stress reduceren. Ik leer je om je taken te filteren én te prioriteren. Je leert met focus en efficiënter te werken, zodat er meer balans komt tussen je werk op school en je leven thuis. Je leert om te gaan met afleiding en pakt je perfectionisme aan. Zo krijg je meer rust in je werk, houd je meer energie over en krijg je meer tijd voor jezelf. Voor de kosten kun je me mailen op info (at) jufmaike.nl.

Dit zeggen anderen

“Ik vond het een prettige presentatie, het was leuk om naar te luisteren. Ik kreeg belangrijke informatie over je gemoedstoestand op school en daarmee je welbevinden.”

“Maike vertelt heel enthousiast, fijn om naar te luisteren.”

“Wat knap dat Maike zich zo kwetsbaar opstelt, ze brengt haar kennis heel persoonlijk over. Fijn dat we ook tijd hadden om met elkaar te sparren.”

“Maike is goed voorbereid en weet waar ze het over heeft.”

“Maike zorgt voor een goede balans tussen meditaties en zelf aan de slag gaan.”

Over mij

Ik ben Maike, 37 jaar en woon met mijn man, Jozua Douglas, en twee kinderen in Wijk bij Duurstede. Ik sta al zo’n twaalf  jaar voor de klas en sinds 2012 inspireer ik leerkrachten en ouders via mijn website jufmaike.nl. Ook ben ik een dag in de week invalleerkracht in allerlei verschillende groepen. Vanaf het begin van mijn carrière als leerkracht dacht ik altijd na over de werkdruk in het onderwijs. Die is hoog, maar je kunt er zelf ook veel aan doen om het te verlagen.

Ik las veel over plannen en focus houden op je werk en zodoende groeide ik hierin. In mijn werk als leerkracht pas ik veel tips toe in de praktijk en experimenteer ik met nieuwe ideeën. Ik ontwikkelde de online cursus Werkdrukverlichting voor het onderwijs en besloot een boek te schrijven over je autonomie pakken als leerkracht. Van hieruit heb ik al meerdere workshops mogen geven, zoals bij Prodas en SKOSS.