10x Je weet dat je een peuter bent als….

10x Je weet dat je een peuter bent als

Door Yvonne. Je weet dat je peuter bent als je je neus ook aan je trui kunt afgeven en je heel boos wordt als mama het zwaaien bij het raam vergeet. Misschien herken je deze 10x Je weet dat je een peuter bent als… wel als je werkt je in een peutergroep of als je een peuter thuis hebt. (En stiekem ook best herkenbaar voor kleuterleerkrachten)

10x Je weet dat je een peuter bent als

Je helemaal los gaat als je eindelijk eens mag verven!

Je ziet al die andere kinderen al dagen voor de schildersezel staan. Nu mag je ook eindelijk, dus
niemand die je tegenhoudt om eens goed alles onder de verf te schilderen. Inclusief je handen, je schoenen en de broek van de juf!

Je je neus ook aan je trui kunt afvegen

Waarom moet je de juf nou om een tissue vragen? Zo kan het toch ook…veel sneller weer een schone neus. En ook geen juf die nog eens extra je neus gaat schoonmaken en dan in je neus knijpt!

10x Je weet dat je een peuter bent als

Je dat ‘vieze’ fruit dat mama meegaf ook stiekem via de stoel op de grond kunt laten vallen

Niemand die het ziet…. ja, de juf, maar dan is het eten en drinken moment alweer voorbij en zit je alweer lekker in de bouwhoek met de blokken te spelen.

Je weet dat je een peuter bent als

Je heel boos wordt als mama het zwaaien bij het raam vergeet!

Ok, je hebt al 10 zoenen gegeven en bij de deur gezwaaid, maar waarom vergeet ze nou gewoon nog even te zwaaien bij het raam. Dat hoort erbij….wat er ook gebeurt!

Lees ook ‘Je weet dat je peuterjuf bent als … ‘

Je denkt dat de juf op school woont

Kom je samen met mama gewoon de juf tegen in de supermarkt….dat kan dus niet! Een juf die eet en ook nog eens gewoon de school uitgaat? Als mama me vertelt dat juf ook nog eens een eigen huis heeft dan geloof ik dat dus echt niet.

Je denkt dat alles gisteren gebeurd

Gisteren is dus ook echt alles gebeurd. Gisteren ging je naar school, toen kwam oma, ging je op vakantie en was je ook nog eens jarig. Best druk had je het gisteren!

Je liever vertelt dat oma je komt halen dan dat je een liedje mag kiezen

Juf vraagt me dus een liedje te kiezen. Maar je wilt net vertellen dat oma je komt halen. Is toch eigenlijk ook veel belangrijker dan een liedje kiezen….. je vertelt het gewoon aan juf. Dat liedje komt later wel.

Je overtuigd bent dat dino’s gewoon nog leven

Dino’s uitgestorven? Echt niet! Kijk dan…. deze dino brult en beweegt en bijt ook nog eens de juf! Levend en wel!

Gek op leuke peuterpraatjes? Lees ze hier.

Je weet dat je een peuter bent als je altijd met dat speelgoed wilt spelen waar net iemand anders mee speelt

Ooh kijk, Vera heeft de auto die je wilt hebben. Je pakt het gewoon af, zodat je ermee kunt spelen. Gaat Vera huilen? En juf vindt het ook niet zo leuk? Dan pak je toch de pop waar Diego net zo leuk mee speelt. Daar wil je ook graag mee spelen.

Je favoriete kleur hetzelfde is als de rest van de groep

Juf vraagt in de kring welke kleur we het mooist vinden ..….je hoort de andere peuters zeggen ‘Rood’. Dan zeg je dat toch ook gewoon. Is toch ook een leuke kleur?