9 kantoorzaken die leerkrachten niet begrijpen

9 kantoorzaken die leerkrachten niet begrijpen

Er zijn veel series gemaakt over het kantoor, denk maar aan The office en Dibiteuren, crediteuren. Leerkrachten snappen hier helemaal niks van. 9 kantoorzaken die leerkrachten niet begrijpen

9 kantoorzaken die leerkrachten niet begrijpen

1. Werknemers blijven thuis als ze ziek zijn

Oké, als ik echt ziek ben blijf ik toch echt een dagje thuis, sorry kinders. Maar behoorlijk verkouden is nog niet ziek toch? Ook als het snot non-stop uit mijn neus drupt en ik klink als een schorre kraai die net een aardappel heeft ingeslikt, rijd ik op weg naar school. Kantoormensen blijven gewoon thuis, punt.

2. En als ze er weer zijn, hoeven ze niets op te ruimen

Je kent het wel: je bent een paar dagen ziek geweest en je komt weer terug in je klas. Er zijn een paar invallers geweest die het net iets anders aanpakken dan jij. De potloden liggen verspreid over de tafels in plaats van in de knutselkast. De werkboekjes zijn niet nagekeken en liggen op een rommelige hoopje. En je weekrooster is niet meer in je klassenmap te vinden. Eerst puinruimen dus voordat je weer aan de slag kan gaan. (Invallers: lezen met een flinke korrel zout, we love you!)

3. Het kopieerapparaat doet het gewoon

Hoe zou het komen? Lieve woordjes? Een extra duur apparaat? Een mederwerker-die-er-enkel-voor-het-apparaat-is? Maar het meest waarschijnlijk: weinig overbelasting. Kantoormensen kunnen namelijk kopiëren en printen wanneer ze maar willen. Dus niet 5 minuten voordat je lessen beginnen of in dat ene half uurtje ‘s middags dat je net geen overleg hebt.

4. Je kan praten met volwassenen

De hele dag! De kinderen, weekendplannen en hobby’s komen allemaal voorbij. Best lastig bespreken met 5-jarigen. Daar zijn dino’s, poepjes en ‘maar ik had die fiets als eeeeeeeerste’ de gespreksonderwerpen.

5. Je kan een gesprek afmaken

Heb je wel eens een gesprek met een volwassene af kunnen maken terwijl je met een schuin oog het plein afspeurde naar onregelmatigheden? Om vervolgens twee vechtende kinderen uit elkaar te halen? Op kantoor kun je rustig zonder gillende kinderen je verhaal afmaken.

6. Werknemers hebben een uur pauze

WAT ZEG JE? EEN UUR?! Wij zijn al blij als we in een half uurtje onze lunch naar binnen kunnen proppen, terwijl we alle werkboekjes proberen na te kijken én met de rode (of liefst groene) pen en volle mond ook nog een overleg voeren.

Lees ook: 15 TYPES LEERKRACHTEN DIE WE ALLEMAAL KENNEN

7. Ze kunnen hun koffie warm opdrinken en proeven het dan ook nog echt

Dat zalige gevoel herkennen wij alleen in het weekend en vakanties. (Mocht je zelf kinderen hebben: als ze net even rustig lijken te spelen dan). Op kantoor kan het DE HELE DAG!

8. Hun blaas heeft een normale proportie

Ze kunnen namelijk hun behoefte laten gaan wanneer ze maar willen! Het enige wat ze moeten doen is van hun bureaustoel stappen en naar de wc lopen. Enig eventueel oponthoud: onderweg naar het toilet een stapel papier in de hand gedrukt krijgen.

9. Ze hebben niet zoveel vakantie

Oké, oke, ze kunnen (meestal) vakantie opnemen wanneer ze maar willen. Maar lang niet zoveel weken als wij ;).

Lees ook: 15 DINGEN DIE JE MOET WETEN VOORDAT JE VAN EEN LERAAR HOUDT

Uitgelichte foto: Shutterstock

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren