Zelf monsterklei maken

Zelf monsterklei maken

Monsters maken voor Kinderboekenweek 2017, leuk toch?! En met dit recept is het heel makkelijk en kun je uren vooruit. Zelf monsterklei maken. 

Zelf monsterklei maken

Het recept voor de klei is het recept dat ik eigenlijk altijd gebruik om klei te maken. Heel makkelijk, met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. En goed te bewaren in de koelkast. Moet je alleen even kleurstof kopen. Ik dacht online gezien te hebben dat je er ook wat verf of ecoline doorheen kan doen. Dat heb ik zelf nooit gebruikt, ik koop de kleurstof bij de (Indonesische) toko.

Lees ook: ZELF KLEI MAKEN DIE NIET KAN MISLUKKEN

Benodigdheden

Benodigdheden kleimonsters

2 kopjes bloem (ik heb een grote mok gebruikt voor meer klei)
1 kopje zout
1 kopje lauwwarm water
2 eetlepels olie (of 4 bij een grote mok)
Verschillende kleuren kleurstof
Wiebeloogjes (die van mij komen bij de Action vandaan, maar de Hema heeft ze ook)

Werkwijze

1. Doe de bloem in een kom.

Bloem kleimonster

2. Doe het zout bij de bloem.

zout kleimonster3.  Roer het goed door elkaar.

4. Doe het water en de olie erbij.

water kleimonster

5. Meng en kneed het goedje goed door elkaar. Als je klei te droog is doe je er een beetje water bij. Is het te nat, dan doe je er nog wat bloem bij.

6. Maak er een bal van.

bal kleimonster 57. Maak twee gaatjes in de bal en doe hier wat kleurstof in. Ik gebruikte groen en rood om een wat groenbruine kleur te krijgen en blauw en rood voor een paars monster. LET OP: je krijgt er gekleurde handen van en let op je kleding! Laat het dus niet de kinderen doen.

kleurstof kleimonster 6

8. Meng het goed door elkaar.

kleimonster 7

9. Maak monsters van de klei en plak er wiebeloogjes op.

kleimonster 9

Tip: Je kunt de monsters zelfs afbakken in de oven, zonder de oogjes dan. Ook kun je het in een afgesloten zak in de koelkast bewaren.

De monsters

Met onze peuter maaktje ik verschillende soorten monsters.

Lees ook: MATERIAAL VOOR KINDERBOEKENWEEK 2017

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren