Kleikaarten winter

Kleikaarten winter

Door Suzanne. Bij het thema winter maakte ik een pakketje kleikaarten met drie verschillende soorten opdrachten voor de kleuters. 

Kleikaarten winter

De fijne motoriek van een kleuter is volop in ontwikkeling en daar spelen deze kaarten handig op in. Naast dat de kinderen lekker met hun handen bezig zijn, wordt er ook een beroep gedaan op hun creatief denken.

De opdrachten

Er zijn drie verschillende opdrachten in dit pakketje kleikaarten winter:

  • De eerste vier kleikaarten zijn afbeeldingen van sneeuwbollen of schudbollen. De kinderen mogen zelf bedenken wat ze in de schudbol willen maken. Soms is dat een sneeuwpop, maar het kan zomaar zijn dat een kind een ander soort sneeuwbol thuis heeft en die na wil maken. Dan heb je ineens een sneeuwbol met Minnie Mouse of de Eifeltoren.
  • De tweede opdracht is een lege sneeuwpop die afgemaakt mag worden. Geef de sneeuwpop maar een gekke neus of grappig hoedje.
  • Op de derde opdrachtkaart staat een afbeelding van een Inuit-kind die vraagt of je hem wilt helpen met het bouwen van een iglo.

winter kleikaarten

Download

Aan de slag

Het enige wat je hoeft te doen is de kaarten afdrukken en lamineren en je kunt ze direct gebruiken in de klas. Wij gebruiken in de klas kant en klare klei, bekijk het hier. Maar je kunt zelf ook heel makkelijk winter klei maken.
Ik heb de kinderen als ze klaar waren zelf een foto laten maken met de iPad en die foto in hun plakboek geplakt.

 

Kleikaarten thema winter voor kleuters; Maak zelf een sneeuwbal