Mijn vakantieboeken top 10!

Mijn vakantieboeken top 10! Vul jij hem aan?

(Door Manon) Het begint meestal zo rond de meivakantie al te kriebelen. Zin in lezen! In de mei vakantie komt het eerst boek alweer voorzichtig uit de kast en voordat ik het in de gaten heb, heb ik in die twee weken ook twee boeken gelezen. Mijn vakantieboeken top 10!

Lijstje maken

Het liefst begin ik dan meteen aan een nieuw boek maar ik weet dat ik er de weken er na nauwelijks aan toe kom. Dus wat doe ik dan? Juist, ik maak een lijstje met boeken die ik nog wil lezen. Dat lijstje wordt dan steeds langer en uiteindelijk moet ik een keuze maken welke boeken er daadwerkelijk mee op vakantie gaan. Gelukkig heb ik ook een E-reader, dus ik kan er een heleboel meenemen, maar op de een of andere manier lees ik toch het liefst een echt boek. Tja, en die passen er helaas geen twintig in mijn koffer….

Lees ook: MIJN TIPS VOOR VAKANTIEBIEB 2017

Vakantieboeken top 10

In de mei vakantie las ik twee boeken van Suzanne Vermeer. Eerst las ik Lawinegevaar en daarna Hittegolf. Suzanne Vermeer brengt vaak een winter en een zomerboek uit. Op het moment vind ik dat de leukste boeken om te lezen. Je bent meteen vanaf bladzijde 1 getriggerd om door te lezen en het blijft spannend tot op het laatst. Omdat het korte hoofdstukken zijn leest het lekker weg en is het niet erg als je het boek af en toe neer moet leggen omdat je even iets anders gaat doen. Helaas lukt het me niet altijd om bij te blijven met haar nieuwe boeken maar het liefst zou ik dat wel doen.

Paula Hawkins

Boven aan mijn lijstje voor de zomervakantie staat het nieuwe boek van Paula Hawkins. In het water. Paula Hawkins is de schrijfster van de bestseller Het meisje in de trein, waar ook een film van is gemaakt. Haar manier van schrijven vond ik zo verrassend en mooi dat ik haar nieuwe boek zeker moet lezen. Het beloofd weer een spannend boek te worden met dezelfde hypnotiserende stijl als haar eerste boek. Het gaat over een meisje en haar zus die terug moeten naar een stadje waar hun alleenstaande moeder ooit dood is aangetroffen in een rivier.

Linda van Rijn

Ook staat het boek Zomerhuis van Linda van Rijn op mijn lijstje. Linda van Rijn schrijft makkelijk waardoor het heerlijk is om haar boeken op vakantie te lezen. Zomerhuis gaat over een stel met een baby die de rust zoeken met elkaar in een zomerhuis in Drenthe. Het is er heerlijk totdat op een ochtend haar ergste nachtmerrie waarheid wordt. Ook dit belooft dus een spannend boek te worden.

Simone van der Vlugt

Dan staat ook Ginerva van Simone van der Vlugt, een historisch liefdesverhaal gebaseerd op een oude Italiaanse legende. Ik ben heel benieuwd hoe ik dit boek ga vinden, het is namelijk niet meteen een boek wat ik snel zou kiezen qua stijl. Maar Simone van der Vlugt is een schrijfster die zo mooi en pakkend kan schrijven dat ik graag haar nieuwe boek lees. Het eerste boek wat ik van haar las was ook meteen het mooiste boek namelijk;  De Reünie.  Wederom een spannend boek, maar daar houd ik wel van.

Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer kan niet missen op mijn lijstje. Het boek Het Paradijs gaat dan ook zeker mee op vakantie. Het boek gaat over een moeder die op Corfu op zoek gaat naar haar vermiste zoon. De politie probeert de zaak in de doofpot te stoppen en ze moet naar huis met veel onbeantwoorde vragen. Na een jaar ontvangt ze een telefoontje uit Griekenland en de zoektocht wordt vervolgd. Ik ben nu al nieuwsgierig naar hoe het afloopt!

Young adult

Jay Asher

Ook ben ik een liefhebber van jong adult boeken, en helaas heb ik deze al lang geen meer gelezen. Er zijn er verschillende die ik wil lezen maar het boek Thirtheen reasons why van Jay Asher wil ik zeker gelezen hebben. Ik heb er al veel over gehoord en ook stukjes film van gezien, maar ik wil het erg graag zelf lezen. Het gaat over Hannah en ze pleegt zelfmoord. Ze heeft daar niet 1 reden voor maar 13. Er zijn, volgens haar, dertien schuldigen. En die klaagt ze persoonlijk aan in een getuigenis die ze op cassettebandjes heeft opgenomen. Ik ben heel benieuwd hoe confronterend het is om dit boek te lezen.

Lees ook: HE BAH, BIJNA VAKANTIE…..;)

De andere boeken die ik nog graag wil lezen zal ik niet uitgebreid beschrijven maar alleen benoemen.

  • Tatiana de Rosnay- Die laatste zomer
  • Nazomer- Esther Verhoef
  • Brainwash- Carry Slee
  • Sophie Kinsella- Mijn niet zo perfecte leven
  • Loes den Hollander- Pijngrens

Zoals je ziet houd ik heel erg van literaire thrillers. Ik ben heel benieuwd of jullie nog leuke leestips voor me hebben! Laat maar horen!!

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock