Ik doe mee aan de leeschallenge van Kinderboekenjuf en lees dus een kinderboek per week. De recensies zal ik ook hier op de site delen. Ik begin met het boek Stoffige streken – Verhalen uit De Heksenkeet van Femke Dekker en Marieke Nelissen. 

Ik was er nog niet eerder aan toe gekomen om het te lezen, maar was, vooral door de illustraties, wel heel benieuwd naar het verhaal.

Stoffige streken

Het boek heet volledig Verhalen uit de Heksenkeet 4 – Stoffige streken. Ik had er nog geen eerdere delen van gelezen, maar elk boek is ook afzonderlijk te lezen. Het is geschreven door Femke Dekker en Marieke Nelissen heeft de illustraties gemaakt. Het is geschikt om zelf te lezen vanaf ongeveer 7 jaar. Stoffige streken

De heksenkeet is een spannend huis met krakende trappen en piepende deuren, waar regelmatig rare dingen gebeuren. Er wonen vier heksen in het huis: Stella, Sybil, Liedwien en Luna.

In dit boek zit Stella lekker in bad als ze schrikt van veel lawaai. Het blijkt haar hond Troela te zijn die Fladder, de vleermuis van Luna, achterna zit. Ze hebben er een grote bende van gemaakt, dus wil Stella alles opruimen met de stofzuiger. Die blijkt kuren te hebben en spuugt al het stof aan de achterkant weer uit. Ze blijkt er zelfs op te kunnen vliegen! Als dat maar goed gaat…

Wat vind ik?

Het boek is geschikt voor beginnende lezers die wel al wat moeilijkere woorden aan kunnen, zoals stofzuiger en heksenkeet. Hiervoor moeten ze dus wel wat leesonderwijs hebben gehad, het is niet geschikt voor het begin van groep 3.

Het is een grappig boek, kinderen zullen erg lachen om de gekke streken van de heksen. Het is goed geschreven, schrijven is voor beginnende lezers heel moeilijk. Het verhaal loopt lekker en is zeker ook spannend. Want wat zullen de gekke heksen nu weer beleven? Kunnen vliegen op een stofzuiger in plaats van een bezemsteel is leuk gevonden en natuurlijk ook heel grappig.

Een aanrader voor kinderen die net kunnen lezen dus en ook leuk om voor te lezen.

Lees meer reviews over kinderboeken. 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren