Uitje: nieuwe nijntje museum

Het nijntje museum is sinds dit weekend open. Daar moesten mijn dreumes en ik meteen naar toe! Hij vond het er fantastisch, maar ook voor peuters en kleuters is het er erg leuk. 

nijntje museum

Ik dacht nog, laten we nou niet in het weekend gaan, veel te druk. Wij gaan op dinsdagmorgen meteen als het opent. Lekker rustig. Had ik me daar even in vergist. We waren blijkbaar niet de enige die het Dick Bruna huis misten en niet konden wachten tot het nijntje museum opende. Het was superdruk! En dat is ook niet zo gek, want wat is het een fantastisch speelmuseum voor jonge kinderen!nijntje museum keuken Themaruimtes

Het museum heeft verschillende themaruimtes. Je start in het huis van nijntje. In de keuken kun je zelf kokkerellen en een taart versieren. Als je de trap op gaat, vindt je een ballenbak (het bad), een bed en een aankleedruimte waar je een grote beer kunt aankleden. Compleet met knopen, ritsen en veters, goed voor de fijne motoriek en de zelfstandigheid!
In de woonkamer van nijntje kun je boekjes lezen. En iets verderop heb je het tuinhuis waar je kunt timmeren en de tuin waar je met een kruiwagen de plantjes kunt ophalen en met de gieter water kunt geven. Aan de zijkant van het tuinhuisje kun je ook nog de was van nijntje ophangen.

Het dierenthema hebben wij helaas helemaal gemist, het was ook zo druk. Hier kun je met alle dieren van de dierentuin spelen.

In de museumruimte kun je ontdekken wat een museum eigenlijk is. Schilderijen verplaatsen en op de goede plek terug zetten, spelen met vormen kleuren of een kunstblokkentoren maken. Van alles om te ontdekken dus. Voor de ouders hangt er ook wat informatie over Dick Bruna en zijn inspiratiebronnen.

Boven heb je een heuse verkeerstuin. Er zijn echt werkende verkeerslichten, zebrapaden, fietsen en een bus. Hier leer je van alles over het verkeer.

In het picknickgedeelte kun je een grote nijn knuffelen en mag je de meegebrachte etenswaren nuttigen.

 

Activiteiten

Het nijntje museum organiseert ook allerlei activiteiten, zoals voorlezen op zondag of muziekactiviteiten in de voorjaarsvakantie.

Educatie

Je kunt ook als groep via je school, kinderdagverblijf, BSO of peutercentrum naar het nijntje museum. Hier zijn verschillende activiteiten opgezet voor de verschillende groepen. Ook kun je tegen een gereduceerd tarief zelf ontdekken met je groep.

Kosten

Kinderen van 2 tot en met 12 jaar betalen €7,50. Als begeleider betaal je €2,50.
Tot 2 jaar (mijn dreumes dus) zijn de kinderen gratis.
Voor €20,- kun je een jaarabonnement nemen voor je kind.
Voor €27,50 heb je een museumkaart voor je kind en kan je er gratis in. Dus als onze dreumes 2 wordt, zullen we dat waarschijnlijk doen.

We hebben dus nog niet alles gezien, maar dat vinden we helemaal niet erg. We gaan vast nog heel vaak!