Uitje: Tierpark Nordhorn

Ik denk dat de meeste kinderen zich heel goed kunnen vermaken in een dierentuin. Daarnaast vind ik het ook heel goed voor de ontwikkeling van een kind om regelmatig dieren te zien, en daarom besloten mijn man en ik vorige lente om eens met Nomi naar een dierentuin te gaan. Ze was toen amper een half jaar oud, maar ze keek haar ogen uit! Inmiddels is ze 15 maanden en ze vindt de dierentuin helemaal geweldig.

Tierpark Nordhorn

We kozen ervoor om naar de dierentuin in Nordhorn, (net over de grens in Duitsland) te gaan. We wonen zelf in Twente, dus voor ons is het vlakbij.

De dierentuin heeft geen olifanten, leeuwen en tijgers, maar vooral dieren waar je dichtbij kunt komen. Dat maakt het voor jonge kinderen natuurlijk extra leuk. Ook is er een grote speeltuin, maar daar is Nomi op dit moment nog te jong voor.

In sommige delen van de dierentuin kun je echt tussen de dieren lopen. Hier kun je bijvoorbeeld vlakbij lama’s komen.

Midden in de dierentuin is een boerderijtje met verschillende dieren, zoals koeien en varkentjes. Het is een soort kinderboerderij en Nomi vindt de dieren daar heel interessant.

En je mag bij de varkentjes in het hok! Dat vond ze eerst wel een beetje eng, maar uiteindelijk heeft ze samen met haar papa toch een varkentje geaaid.

Deze dierentuin is wat mij betreft dus echt een aanrader. Het zal voor sommigen van jullie veel te ver zijn, maar mocht je een keertje in de buurt zijn, dan zou ik er zeker even naartoe gaan. Het is voor kinderen van alle leeftijden leuk en omdat ik het zelf ook heel leuk vind, hebben we een jaarkaart genomen. De entreeprijzen van deze dierentuin zijn trouwens een stuk lager dan die van de Nederlandse dierentuinen.

Kijk voor meer informatie over de dierentuin op hun website.