5 x handige meubels voor in de kinderkamer

De kinderkamer inrichten kan een dure aangelegenheid zijn, zeker wanneer je vergeet vooruit te kijken en na twee jaar weer opnieuw moet beginnen. Maar deze handige meubels voor in de kinderkamer kun je op meerdere manieren, bij meerdere leeftijdsfases én in meerdere woonruimtes gebruiken!

5 x handige meubels voor in de kinderkamer

Sidetable

Sidetable

Heb je op zolder nog een sidetable staan, waarvoor  je in de hal of woonkamer geen ruimte meer hebt? Dat is boffen, want op de kinderkamer komt een sidetable altijd van pas. Na de geboorte van je baby kun je er alle lieve kaartjes met gelukwensen op uitstallen, waarna de kaartjes plaatsmaken voor de collectie voorleesboeken. Als je kind wat ouder is biedt de sidetable een prachtige plek voor de verzameling actie-poppetjes, of de tentoonstelling van de schatten die je kleintje in de natuur heeft gevonden.

Bijzettafel

Bijzettafels zijn altijd handig in de kinderkamer. Je kunt er bijvoorbeeld een nachtkastje van maken, waarbij je met een bijzettafel ineens veel meer keuze hebt uit kleuren, materialen en vormen. Voor op de prinsessen-kinderkamer schuif je aan de bijzettafel drie kleine stoeltjes: nu kan je dochter een theepartijtje houden! En het LEGO bouwwerk van je zoon vindt aan het einde van de dag een prachtig én veilig podium op dit handige tafeltje.

Bureau

Bureau

Ook een bureau kun je op de groei kopen. Kies je een basic model, dan kun je deze later hergebruiken op de werkkamer: tot die tijd maakt je kind er zelf een gezellig hoekje van met een likje verf, slingers, een verzameling knuffels en een leuke poster aan de muur erboven! Maakt je kind een rommeltje van zijn of haar kamer? Een bureau met een rolluik biedt uitkomst. En als je er één kiest met veel lades en deurtjes kan je kind er zijn huiswerk goed in opruimen, zodat hij of zij op andere momenten aan het bureau kan knutselen.

Krukje of poef

Het krukje en de poef zijn in elke woonruimte multifunctioneel, en dus ook in de kinderkamer. Voor kleintjes is de poef een leuk speeltoestel en de kruk een volwaardige zitplaats! Ook kunnen ze er een verzameling op uitstallen of er met een dienblad een leuk tafeltje van maken. Een stevige kruk of poef geeft je kleuter meer zelfstandigheid en zelfvertrouwen. En als ze op de kruk of de poef zijn uitgekeken, gebruik je deze gewoon in een andere woonruimte. Handig!

Afbeeldingen: Shutterstock

Dit is een #jufmaikeadd

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren